naskrett 22.02.07, 11:32 Witam prosze o porade - po jakimczasie mozna smialo zasiasc za kierownica samochodu, w przypadku gdy rodzilo sie cesarkowo?? z gory serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olzar Re: Samochod po cesarce 22.02.07, 13:13 Ja prowadziłam już 10 dni po cesarce, ale na terenie miasta. Musiałam jechać do lekarza. Wszystko zależy jakim jesteś kierowcą i jak się czujesz Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Samochod po cesarce 22.02.07, 17:36 Tu gdzie mieszkam ( Anglia) nie wolno siadac za kolkiem po cc conajmniej 6 tygodni. Glownie dlatego, ze w przypadku gwaltownego hamowania itp. szybkie szarpniecie miesni, zeby mocno wcisnac pedal, moze zaszkodzic bliznie. Swoja droga kobiecie po cc w Anglii wygasa na te 6 tygodni ubezpieczenie samochodu, tzn. jesli ma sie w tym czasie wypadek, to ubezpieczenie nie pokryje szkod i osoba ta bedzie traktowana jak jezdzaca bez waznej polisy. Odpowiedz Link Zgłoś
olzar Re: Samochod po cesarce 22.02.07, 20:58 Nie wiem, czy w Polsce jakiś przepis to reguluje. Ja nie mialam wyścia. Bardzo uważałam, ale nie powiem, że było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Re: Samochod po cesarce 23.02.07, 12:34 Jeździłam zaraz po wyjściu ze szpitala ( nie dla przyjemności oczywiście). Najgorsze wsiadanie i wysiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
smewa Re: Samochod po cesarce 23.02.07, 15:37 Ja jezdziłam tydzień po i było OK. Odpowiedz Link Zgłoś