i.anka 12.09.08, 21:47 Po ciąży zostały mi straszne rozstępy na brzuchu? Co z nimi robić?? Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulenka1981 Re: Co na rozstepy? 16.09.08, 12:09 i.anka napisała: > Po ciąży zostały mi straszne rozstępy na brzuchu? Co z nimi robić?? Pomóżcie!! Ja rółwnież mam ten problem i podpisuję się o jaką radę... Jaki krem albo żel, aby te czerwone linie zbledły czy coś.... Odpowiedz Link Zgłoś
angelaxyz84 Re: Co na rozstepy? 18.09.08, 20:51 Drogi jak nie wiem,a i tak nie pomoże.Nic na to nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: Co na rozstepy? 19.09.08, 09:54 Uzywam Fissan i powoli zaczynam zauwazac roznice (sa troche jasniejsze). Ale to chyba glownie zasluga masowania. Jestem 6 tygodni po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Co na rozstepy? 19.09.08, 22:36 Niestety, na istniejące już roztępy nie pomoże żaden krem-cud. Każdy rozstęp- i ten smarowany kremem/balsamem, i ten pozostawiony na pastwę losu/czyli niczym nie smarowany/ z czasem zrobi się bledszy, taki srebrzysty jakby. I to wszystko. Jedyne co może pomóc, to zabiegi laserowe lub plastyka brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Co na rozstepy? 25.09.08, 04:39 maja_sara napisała: > Niestety, na istniejące już roztępy nie pomoże żaden krem-cud. > Każdy rozstęp- i ten smarowany kremem/balsamem, i ten pozostawiony > na pastwę losu/czyli niczym nie smarowany/ z czasem zrobi się > bledszy, taki srebrzysty jakby. I to wszystko. > Jedyne co może pomóc, to zabiegi laserowe lub plastyka brzucha. Niestety to co piszesz to nie prawda .Wiem bo sama po pierwszym dziecku mialam potworne rozstepy ,jak palec co 2 cm.Po pierwsze nie tylko jasnieja ale tez moga sie zrobic duzo mnniejsze.Przedewszystkim trzeba pilingowac skore polecam Linere peeling grubo ziarnisty pomaranczowy.Jest swietny.Krem bardzo dobry jest Palmers-zkoncentrowany crem z elastyna.Uzywalam Musteli,Avonu,Yves Rocher,kilka polskich zero efektu.Moja kuracja pociazowa (juz trzeci raz)to-peeling co drugi dzien///krem Palmers 2xdzien///zimny prysznic///po kilku miesiacach Stri-vectin w USA 150 $ w Polsce niewiem ale pewnie go kupisz gdzies.Wiez mi warto bardzo dobry prawie rozstepow nie widac ///na plazy w bikini mozna bez problemu smigac/// Odpowiedz Link Zgłoś
amelkaaleksandra12122007 Re: Co na rozstepy? 22.11.08, 19:09 Witam Używałam Musteli i nic to nie dało.Teraz zastaniawiam sie nad tym kremem Stri-vectin wiem, ze mozna go dostać w sklepie SEPHORA. 2122joan chyba zaczne Twoja kuracje moze na mnie też zadziała Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Co na rozstepy? 22.11.08, 22:46 Nieprawda, że nieprawda. Sama sobie przeczysz, bo sama przyznajesz, że rozstępy po tylu zabiegach i wydanej forsie nadal zdobią Twoje ciało. Tak jak pisałam, zblednie, no i oczywiście zmniejszy się, bo i rozciagnięta skóra bedzie wracała do stanu wyjścia. Ale nie zniknie. Chociażbyś nie wiem jak w to wierzyła i tego pragnęła, nie, nie zniknie. Rozstepy to przerwane, pęknięte, wręcz rozerwane na kawałki włókna kolagenowe pod skórą. To miejsca pozbawione naczyń krwionosnych i limfatycznych-właśnie dlatego są takie balde, bo pozbawione są ukrwienia. I tego nie zmienisz ani Mustelą, ani Avonem. Pomoże laser lub plastyka, li i jedynie. Autorka wątku pyta wprost "jak usunąc/pozbyć się...", a nie "jak załagodzić skutki..." a to kolosalna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
amelkaaleksandra12122007 Re: Co na rozstepy? 02.12.08, 22:01 A co Panie wiedzą na tema lasera fraxel repain o ile poprawnie napisałam? może zmniejszyć rozstępy ? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Co na rozstepy? 02.12.08, 23:29 Może zmniejszyć i najpewniej zmniejszy Jest skuteczniejszy od zwykłego lasera. Najlepsze efekty uzyskuje się w terapii świeżych rozstępów, czyli możliwie najwcześniej od wystąpienia zmian. Zabiegi wymagają cierpliwości i świadomości, iż nie można całkowicie zlikwidować rozstępów, można natomiast znacznie poprawić ich wygląd, spowodować iż będą to blizenki kosmetyczne, znacznie mniej widoczne. Tu msz trochę info na temat tego lasera: www.mediderm.com.pl/cms/home/fraxel Odpowiedz Link Zgłoś
amelkaaleksandra12122007 Re: Co na rozstepy? 03.12.08, 21:35 Dziękujw za odpowiedż Moje rozstepy maja rok i nadal sa czerwone, wiec może cos na nie podziała.Będe z nimi walczyć wszystkimi sposobami żeby choć troche sie zmniejszyły Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Co na rozstepy? 11.12.08, 04:15 Sara wiekszosc moich rozstepow znikla niektore co widac sa duzo mniejsze niz byly .Ty pisalas ze tylko zbledna -i to wlasnie jest nie prawda bo przeciez zmiejszaja sie jeszcze.Piszac tak wiele kobiet mysli ze nie ma sensu dbac o taka skore bo przeciez nie zrobi to roznicy.Ja po pierwszym dziecku nie stosowalam nic (bo bylo to 7 lat temu w Polsce).Rozstepy dalej byly widoczne nawet po 4 latach!!! Pozniej po drugim dziecku zaczelam dbac bardzoo,kremy pilingi i wszystko ladnie poschodzilo nawet to stare 5 letnie bylo nie widoczne.Teraz po trzecim nie mam tyle co mialam po pierwszym .Dlaczego???Bo wlasnie stosuje kremy .Moze na twarz tez nie ma sensu nakladac kremu???Bo po co itak sie zestarzejemy ,prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Co na rozstepy? 11.12.08, 19:08 Najpierw zapoznaj się z podręcznikiem antaomii/biologii człowieka, wtedy będziesz wiedziała, że rozstepy nie znikną nigdy. Nia ma takiej możliwości, chyba że wytniesz kawałek skóry u chirurga, inaczej nie da rady. Rozstęp blednie, a blednąc kurczy się, czyli maleje, bo kurczy się rozciągnięta wcześniej skóra w tym miejscu. To proste, logiczne nawet na "chłopski rozum", dziewczyno. Zblednie, zmniejszy się nie oznacza zniknie. To nie są synonimy, choć nie wiem jak byś się przy tym upierała. Rozstepu nie zliwidujesz inaczej niż chirurgicznie. Nawet najnowszy laser nie jest w stanie tego zrobić, o czym zresztą sam producent informuje uczciwie na swojej stronie. Peelingi, kremy, balsamy i masaże są jak najbardziej OK i ja nigdzie nie napisałam o ich wyrzucaniu do kosza i całkowitym zaniechaniu pielegnacji jako takiej. Czyżbyś miała problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu? Prwada jest taka, że nawet najlepszy krem nie naprawi już skóry, a jedynie polepszy jej stan wizualnie, kosmetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Co na rozstepy? 13.12.08, 04:11 2122joan napisała: > Sara > mniejsze niz byly .Ty pisalas ze tylko zbledna -i to wlasnie jest > nie prawda bo przeciez zmiejszaja sie jeszcze. I kto tu ma problem z odczytaniem slowa pisanego ja czy ty???!!!! Mozesz wiezyc lub nie polowy moch rozstepow(tych mniejszych ktore mialy ok.2cm) kompletnie nie widac.A zabiegow hirurgicznych nie mialam.Te duze ktore mialy nawet po 5cm.dlugosci i szerokie na 2-4 mil. pozniej po kuracji za pomoca kremow ,pilingiow sa ledwo widoczne . Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Co na rozstepy? 13.12.08, 13:56 Sa lewdo widoczne. Ale są. Tak jak pisałam wczesniej, zamienią się w defekt kosmetyczny, ale będą nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Co na rozstepy? 13.12.08, 15:18 No sa ale ledwo widoczne bez kremow napewno takiego efektu bym nie uzyskala.Po piewrwszym dziecku tez myslalam ze nic nie pomoze na te rozstepy i co fatalnie wygladaly cale cztery lata(byly caly czas sino,bordowe) i pozniej za pomoca kuracji zeszly w ciagu kilku miesiecy,wiec moim zdaniem kremy dzialaja i to bardzo.Beda oczywiscie nadal ,napewno te wieksze ale te malutkie jak pisalam wczesniej calkowicie mi poschodzily(a duzo ich bylo).Wygladalam jak zebro-panterka fajnie co???? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Co na rozstepy? 13.12.08, 18:28 Zebro-panterka, nie, to nic fajnego ;-( Widocznie jeteś szalenie podatna genetycznie na roztępy, skoro aż tak dużo w kazdej z ciąż Ci powstało. Na ogół tak jest, że jak babcia miała rozstępy, to i matka miała i wnuczka mieć będzie. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
sylviacokolada Re: Co na rozstepy? 15.12.08, 12:55 Witam... ja byłam rozstepem od brzucha w doł ( łącznei z łydkami?) dramat co zrobily 2 ciaze ale z brzucha juz rozstepy usunęłąm ))))))))) tzn sa ale tak plytkie i waskie i krotkie ze tylko ja wiem gdzie ich szukac. Ale moja przyjaciołka jest kosmetyczka i w domu rozbimy zabiegi i place jej tylko za produkt (troche eksperymentowawysmy) do wakacji juz ich nie bedzie )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nommika Re: Co na rozstepy? 21.12.08, 21:31 ja sie smarowałam w ciąży i po ciąży kremem gerbera na rozstępy. skuteczny i w porównaniu do innych kosmetyków tego typu niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
mami-ja Re: Co na rozstepy? 31.12.08, 01:57 NO-SCAR kupisz w aptece cena 60zl przynajmniej tak 2 lata temu kupowalam.Dobry krem musisz stosowac systematycznie i jak go wmasowujesz to podszczypuj skore,rob masaze Odpowiedz Link Zgłoś