meru-sia 02.01.09, 17:43 jestem w 3miesiącu ciązy i chciałabym prosić Was Kobiety o radę jakich preparatów najlepiej używać w tym okresie aby pózniej nie mieć problemów z rozstępami. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cudko1 Re: na rozstępy 03.01.09, 20:57 ja używałam zwykłej oliwki nivea - codziennie albo nawet dwa razy dziennie - uciążliwe i czasochłonne jak dla mnie bo systematycznosc nie jest moją dobrą stroną ale efekty są- po ciąży ani jednego rozstępu na brzuchu, pośladkach, udach - a przytyłam 24 kg. niestety na piersiach po nawale mlecznym mi się zrobiło kilka, ale na szczęscie juz są słabo widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: na rozstępy 04.01.09, 14:57 www.amazon.com/Palmers-Cocoa-Butter-Massage- Stretch/dp/B000EGZ3G6 Jest najlepszy w Polsce podobno mozna go kupic.Jesli nie to wazelina tez mozesz smarowac brzuszek.A jak juz sie zrobia OCZYWISCIE PO CIAZY to jest dobrewww.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P46503&cm_mmc% 3dus_search-_-GG-_-br%20klb_str-_- S1231077382_ADOGOE_AGI1116621_CRE2207371337_TID105140385_RFDd3d3Lmdvb 2dsZS5jb20%3d Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: na rozstępy 04.01.09, 14:59 www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P46503&cm_mmc%3dus_search-_-GG-_-br%20klb_str-_- S1231077382_ADOGOE_AGI1116621_CRE2207371337_TID105140385_RFDd3d3Lmdvb 2dsZS5jb20%3d i to drugie co w ciazy smarowac sie mozesz www.amazon.com/Palmers-Cocoa-Butter-Massage-Stretch/dp/B000EGZ3G6 Odpowiedz Link Zgłoś
alena11 Re: na rozstępy 04.01.09, 20:52 polecam serię Pharmaceris- w ciąży stopsowałąm krem przeciw rozstępom i nie pojawił mi sie ani jeden, a brzuch miałam duży.Po pierwszej ciąży miałam natomiast rozstępy na piersiach, w tej ciąży już tego problemu nie było,nawet okres nawału mlecznego przetrwałam szczęśliwie .Mój następny zakup z tej serii to będzie krem do pielęgnacji biustu w okresie karmienia -mam nadzieję,że dzieki niemu nie sflaczeją mi tak jak po pierwszym dziecku(z miseczki D zjechałam na B) Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: na rozstępy 06.01.09, 21:00 meru-sia napisała: > jestem w 3miesiącu ciązy i chciałabym prosić Was Kobiety o radę > jakich preparatów najlepiej używać w tym okresie aby pózniej nie > mieć problemów z rozstępami. Z góry dziękuje. moja droga ja używałam całą ciąże dosc dobrych kremów np. dax-a do biodermalizacji blizn i rozstępów i rozstępów mam od cholery. Niestety taka skóra, jeśli masz skórę skłonną do rozstępów to nic Ci nie pomoże(teraz to wiem) P.S. zbyt mocnych kremów nie możesz używac bo w większości jest kofeina a to skolei pobudzi dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: na rozstępy 06.01.09, 22:20 cyt: "... a to skolei pobudzi dzidzi" Po jakiemu to? Zrozumieć się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: na rozstępy 07.01.09, 17:03 Oj naprawde.... Pobudza dzidzi... mój synek STRRRAAASSSZZZNNNIIIEEE mnie kopał, boksował a p.doktor powiedziała, że krem z kofeiną spotęguje te działania. Odpowiedz Link Zgłoś
agamouse Re: na rozstępy 07.01.09, 23:48 ja odpowiem tak, jak odpowiedziała mi moja ginekolog. jeśli mają być, to i tak będą, bo to kwestia skłonności. koleżanki smarowały się preparatami za kilkaset złotych i efekt był taki sam lub żaden jak u osób, które stosowały zwykłą oliwkę. tu decydują osobiste skłonności, kolagen itp. ja oczywiście w pierwszych miesiącach kupowałam ambitnie preparaty do smarowania dla ciężarnych, przeciw rozstępom, ale zawsze do 20 zł. a potem już tylko smarowałam się oliwką niemowlęcą. podobną drogę przeszły koleżanki z porodówki. chyba mam elastyczną skórę, bo w ciąży nie miałam ani jednego rozstępu. ale o dziwo pojawił się "aż" jeden zaraz po porodzie nawilżaj skórę, kremuj, ale nie daj się zwariować! Odpowiedz Link Zgłoś
agamouse Re: na rozstępy 07.01.09, 23:50 aha, dodam jeszcze, że ten jeden rozstęp 2 tyg. po porodzie pojawił się na pośladku, żeby było oryginalnie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1984k Re: na rozstępy 08.01.09, 09:29 Hej, ja podczas ciąży tez stosowałam różne kremy,fissan,kosmetyki z EVeline , i nie mniałam az,do dwóch tygodni przed porodem, mała sie wtedy ułozyła w poprzecznie, i MAM, ale nadal sie smaruje i sa ale lekko widoczne. Też uważam ze to zlezy od skóry jaką mamy, moja kuzynka niczym sie nie smarowała i niema ,a bryszek troche miała Wiec chyba taka nasza uroda, ja się już przyzwyczaiłam i powiem, że nie jedna kobieta chciłaby miec rozstepy i być szcześliwą mamą , a nie może Odpowiedz Link Zgłoś
kasiodek4 Re: na rozstępy 08.01.09, 17:13 Ja również smarowałam ciało różnymi kremami,a rozstepy są Odpowiedz Link Zgłoś
weviorka Re: na rozstępy 08.01.09, 23:06 Przez pierwszą połowę ciąży nie miałam alni jednego rozstepu wiec cieszyłam sie że może do końca sie udaprofilaktycznie wcierałam w siebie olivkę. Ale niestety, w 7 miesiacu rozstepy wyrosły jak grzyby po deszczu na całych nogach ( byłam w szoku że tam w czasie ciaży mogą sie zrobić ) i boczkach. Nie miałam natomiast żadnego na brzuchu. Ale po porodzie skóra zaczęła sie kurczyć i też pojawiły sie rozstępy. Wcieram w siebie kremu na rozstępy firmy MUSTELA ( zamawiam z allegro) i muszę powiedzieć że nawet działają. Jestem świadoma tego że całkiem nie znikną ale przynajmniej sa mniejsze. Tylko że znikają te które sa czerwpne lub różowe bo te białe kreseczki to juz nigdy nie znikną. Powodzenia i pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
meru-sia Re: na rozstępy 28.01.09, 14:19 dziękuję bardzo za rady na pewno z nich skorzystam ale ja też twierdzę że jak mają być to po mimo wszystko i tak się pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
berryeuphoria Re: na rozstępy 31.01.09, 21:13 Witam Ja używałam krem przeciw rozstępom z linii Perfekta Mama,cena.ok 20 zl, bardzo sobie go chwalę,ani jednego sie nie nabawiłam podczas ciąży,do tego codzienna gimnastyka, zdrowe jedzonko i może ci się uda im zapobiec Odpowiedz Link Zgłoś