Dodaj do ulubionych

dzień babci/dziadka

12.01.14, 21:09
kupujecie coś w imieniu swoich pociech dla dziadków? Co? może zgapięwink
W zeszłym roku był kosz z ręcznikami dla babci T. i dziadka S. Rok wcześniej antyrama ze zdjęciami. W tym chciałam fotoksiążkę ale cena 150zł trochę mnie odstraszauncertain

Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • kkatarynka Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 21:28
      Ja uważam że to raczej święto wnuków- dziadków.

Jako prezent to maksymalnie po kwiatuszku od wnuków. Teraz jak są starsze to zapraszają dziadków na występy do przedszkola. Wieszyk a potem laurka i kwiatueszek to moim zdaniem włąsciwy prezent.
      • megi-84 Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 21:32
        kalendarz ze zdjęciami wnuków. Już 6 rok z rzędu wink
        • kasiadove Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 21:57
          U nas zawsze są laurki zrobione przez dziewczyny, występ w przedszkolu, coś słodkiego plus drobiazg: w tamtym roku kolaż zdjęć, wcześniej porcelanowe serduszka itp
          W tym roku kupiłam w empiku gwiazdki na zdjęcia heyda (nie mogę znaleźć zdjęcia coś jak kula śnieżna ale bardziej subtelna smile ) i będzie zdjęcie dziewczyn.
          • mamawaw gwiazdka 13.01.14, 08:39
            mowisz o tej allegro.pl/fajna-ozdoba-ramka-gwiazdka-i3644363271.html
            zastanawiałam sie nad nia
            • kasiadove Re: gwiazdka 13.01.14, 09:20
              O tak! W empiku są za pół ceny czyli 4,99 wychodzą wink
              • mamawaw Re: gwiazdka 13.01.14, 11:51
                dzis to nawet 70% zniżkiwinkskusiłaś mnie i kupiłam dla babć!! teraz jeszcze zdjęcia na cito trzeba wywołać!
                • nenka1 Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 13.01.14, 18:23
                  Dziewczyny bylam w empiku i nie znalazłam. Gdzie trafiłyście te gwiazdki ramki? Może mi dobra dusza kupi 3 sztuki? smile
                  • mamawaw Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 13.01.14, 20:13
                    ja kupiłam w arkadii W*wa
                    • nenka1 Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 13.01.14, 21:04
                      a ja mam do stolicy jakieś 400 km wink Jeszcze raz zapytam, czy ktoś by nie kupił mi takich 3 gwiazdeczek ? Oczywiście pokryję koszty wysyłki.
                  • mamawaw Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 13.01.14, 22:28
                    jutro sprawdzę jak będę wezmęwink
                    • nenka1 Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 14.01.14, 06:13
                      dziękuję smile odezwę się po południu, bo dziś wyjeżdżam służbowo Jeszcze raz dziękuję
                      • nenka1 Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 15.01.14, 09:58
                        Dizeń dobry mamawaw nie było już tych gwiazdeczek?
                        • mamawaw Re: gwiazdka pomocy nie mogę znaleźć 15.01.14, 13:18
                          dzis kupiłam smile)

dane do przelewu i koszt wysyłki podam Ci po południu ok
                          pisz na majkasia@o2.pl
    • estragonka Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 21:50
      córka zrobi koszulki. pierwotnie miałyśmy zamówić w necie (z córy rysunkiem na nich), ale dostała pastele do tkanin. kupiłyśmy więc zwykłe t-shirty i sama zrobi prezenty. będzie od dziecka i w dziecka zasięgu finansowym
      • bo76 Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 22:41
        Kalendarz ze zdjęciami wnuków. Robimy od ich urodzenia, to zawsze bardzo wyczekiwany prezent - wiszą na honorowym miejscu w obu babcino-dziadkowych domach, przy okazji zamawiam też dla nas (3 szt A3 na allegro za niecałe 60złz przesyłką).
        Plus oczywiście występ w przedszkolu, starsza wierszyk w domu, bo w tym roku w podstawówce nie ma - ferie mamy), plus laurki itp.wink - to już oni sami przygotowują.
        • mmala6 Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 23:06
          zawsze prezenty robione przez dzieci w przedszkolu lub rysunek. Występ w przedszkolu także.
          Spodobał mi się pomysł z malowanymi koszulkami, chyba zgapię jeśli gdzieś znajdę pastele do tkanin...
    • natalek79 Re: dzień babci/dziadka 12.01.14, 23:10
      Na fotoksiążkę jest już trochę późno. Robiłam chyba dwa lata temu i dużo wcześniej to planowałam, sama robiłam projekt i korzystałam z promocji. Przy czym był to prezent składkowy od 5 wnuków (z czego 3 moje wink ). Nawet ostatnio widziałam w e-mailu promocję z empikfoto, gdzie fotoksiążka za 75zł wychodziła. Co prawda mnie ich jakość nie powala, ale dla dziadków byłabym skłonna zamówić. Dziadków takie prezenty raczej cieszą. Kalendarze się u nas nie przyjęły, bo teściowa ma zawsze swoje z firmy dużo wcześniej, ale gdyby nie to to też byśmy robili (pewnie nie co rok). Natomiast w ubiegłym roku wspólnie z dziećmi zrobiłam album ze zdjęciami klejonymi, bo takowe albumy wracają do mody. Album drogi nie jest, zdjęcia też można w promocji zrobić, ale pracy trochę kosztuje jeśli chce się zrobić dokładnie i starannie. Oczywiście odręczna dedykacja ładnie wypisana przez córkę, która kaligrafii trochę liznęła. Niestety "praktyczne" prezenty nie wychodzą, bo dziadkowie dobrze zarabiają i takowe rzeczy sami sobie nabywają. Dlatego dla mnie zawsze jest problemem co z dziećmi wykombinować, by się podobało a nie było np. wyjściem do kosmetyczki...
    • mamusia.chlopca Re: dzień babci/dziadka 13.01.14, 09:08
      Kalendarz ze zdjęciami (jak co roku od 3 lat wink oraz rysunek, który włożyłam w antyramę.
    • agusia.24 Re: dzień babci/dziadka 13.01.14, 10:34
      jak synek nie umiał jeszcze nic zrobić, to zamawialiśmy kalendarz ze zdjęciami, kubek ze zdjęciem, poszewkę na jasiek ze zdjęciem, taki niby obraz na płótnie ze zdjęcia, wszystko bardzo fajnie wychodziło i podobało się, cenowo też rozsądnie,
      teraz będzie przedszkole, plus laurki, jako dodatek kalendarz(to już taka tradycja się zrobiła), dla drugich dziadków zegar ścienny ze zdjęciem
      • patatajowa Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 08:49
        agusia.24 napisała:

> jak synek nie umiał jeszcze nic zrobić, to zamawialiśmy kalendarz ze zdjęciami,
        > kubek ze zdjęciem, poszewkę na jasiek ze zdjęciem, taki niby obraz na płótnie
        > ze zdjęcia, wszystko bardzo fajnie wychodziło i podobało się, cenowo też rozsąd
        > nie,
        > teraz będzie przedszkole, plus laurki, jako dodatek kalendarz(to już taka trady
        > cja się zrobiła), dla drugich dziadków zegar ścienny ze zdjęciem

ło matko, to przeszcześliwi musza byc jak na wszystkim w domu mają zdjecie wnuka https://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif
        • agusia.24 Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 15:47
          akurat dziadkom się to podoba, ale stwierdziliśmy z mężem, że to ostatni raz, bo niedługo zdjęcie mojego dziecka wyskoczy z lodówki (magnesy ze zdjęciem też już mają)
    • cyber-szuja Re: dzień babci/dziadka 13.01.14, 11:06
      Dla dziadków mieszkających daleko kartki wybrane przez chłopaków z dodatkowymi artystycznymi popisami młodszego w środku wink A dla babci miejscowej i dwóch zaprzyjaźnionych babcio-cioć laurki i kwiatki. Jakoś mnie nie przekonuje ten szał z gadżetami ze zdjęciami wnuków... może mi się odmieni jak sama zostanę babcią? wink
      • maggdi2 Re: dzień babci/dziadka 13.01.14, 11:09
        U nas dostawali jakiś suplement diety typu biovital - czyli cos dla zdrowia, a Babcia dodatkowo karnet na masaż ( bo ona najwięcej za wnukiem biega). A w tym roku Babcia powiedziała, że nic nie chcą (w trosce o mój portfel rzecz jasna). Więc chyba tylko będą kwiatki i zawsze coś słodkiego do kawy po występie przedszkolnym.
    • cobrastic Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 09:27
      U nas dziadkowie na święta dostali fotoksiążke z naszymi zdjęciami , głownie ze zdjeciami syna.
      Na dzien babci/dziadka właśnei tworzą sie portrety ze zdjęcia. Pierwszy portret juz zatwierdzony,teraz czekam na dwa pozostałe.
      Włożę w ramke i przewiąże wstążką i bedzie fajny prezentwink
    • crazymum1683 Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 13:57
      heja, ja kupuje ale cos malego smile typu ramka z ladnym zdjeciem smile
      • jagodasoft2 Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 14:30
        Kupujemy takie babeczki, smacznie i z humorem
        https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/s403x403/1499451_580527405361578_68855714_n.jpg
        • mag271 Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 16:06
          a gdzie takie cuda kupujesz?
          • jagodasoft2 Re: dzień babci/dziadka 14.01.14, 20:45
            Ja niestety znam cukiernie tylko w Gdańsku, ale pewnie i w innych miastach są.
            U mnie to wygląda tak www.facebook.com/FajneBaby?fref=ts
    • mia_siochi Re: dzień babci/dziadka 15.01.14, 10:07
      Nic nie kupuję. To nie moje święto tongue_out
    • kalebala Re: dzień babci/dziadka 15.01.14, 12:03
      Oczywiście, że coś kupujemysmile Komu, jak nie Babci. Tu znalazłam kilka niewyeksploatowanych pomysłów...Babcia ma już dużo zdjęć, chyba wystarczysmile Może też coś znajdziecie:
      qukeria.pl/?p=2587
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka