ozana_1 28.09.07, 13:20 mam być chrzestną. Niestety w ogóle nie mam pomysłu co dać na prezent. Może macie jakiś pomysł, co może się przydać (albo i nie) małemu chłopczykowi? Czy coś z ubrania czy do zabawy. Dzieki za wszelkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotamakota1 Re: co na chrzciny? 28.09.07, 13:37 U nas jest taka tradycja, że chrzestna zaopatrza dziecko w ubranko do chrztu a jeśli chce to coś kupuje dziecku.. A w jakim wieku dziecko i chłopiec czy dziewczynka??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: co na chrzciny? 28.09.07, 13:47 Może: www.allegro.pl/item249593271_ramka_z_glina_odciski_dziecka_prezent_na_chrzciny.html www.allegro.pl/item247180304_zlota_bransoletka_idealny_prezent_na_chrzciny_.html www.allegro.pl/item249471769_talerz_z_imieniem_dziecka_pamiatka_prezent_grawer.html www.allegro.pl/item247373402_moj_aniolek_pamiatka_narodzin_lub_na_chrzciny.html www.allegro.pl/item245971693_album_na_zdjecia_chrzciny_w_zielonym.html www.allegro.pl/item249785339_lyzeczka_lyzka_grzechotka_chrzest_chrzciny.html Według mnie powinien to być prezent który za kilkanaście lat będzie przypominał o tym ważnym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
ozana_1 Re: co na chrzciny? 28.09.07, 14:09 wszystkie przedmioty są super. Niestety mam trochę mało czasu, chrzciny w niedzielę, a ja się dzisiaj dowiedziałam, że mam być chrzestną. To chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
adi1311 Re: co na chrzciny? 28.09.07, 14:20 mój synek dostał biblie dla dzieci piękne wydanie od matki chrzestnej dla mnie rezent fajny i pamiątka mozesz jezeli budżet pozwoli do bibli coś dołączyć , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: co na chrzciny? 28.09.07, 14:20 U nas tradycją jest, że matka chrzestna kupuje medalik - święci się go później przy I komunii oraz szatkę - np. coś takiego: www.allegro.pl/item244632174_chrzest_szatka_z_haftem_imion_i_daty_.html Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: co na chrzciny? 28.09.07, 22:31 moja córcia dostała od chrzestnej taką śliczną srebrną łyżeczkę z Kruka z wygraerowaną datą ur, godziną, imieniem itp- włąśnie dziś ją razem oglądałyśmy i myślę, że to świetna pamiątka (chociaż generalnie dziewczynkę moż eto chyba bardzej zaint niż chłopca) a do tego taką łądną książeczkę pamiątka chrztu świętego, gdzie opisuje się uroczystość. Z perspektywy chrześniaka to pewnie najlepsz byłaby jakaś fajna zabawka a do tego coś pamiątkowego, np taka książeczka. Skoro chrzest już w nd to ubranko już mają, zresztą jaką dziecko ma radośc z ubranka Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co na chrzciny? 29.09.07, 08:43 Kupiłabym leżaczek-bujaczek. Najlepiej taki, który sam się buja po naciśnięciu odpowiednich przycisków. Odpowiedz Link Zgłoś