Dodaj do ulubionych

wozek bebe confort

22.12.03, 09:55
Hej! Czy mozecie mi wyjasnic roznice miedzy stelazem Elite Avenue, a Trophy
Avenue (troche inne kolka... czy jedne sa pompowane, a drugie nie?)?
mam jedynie na mysli, te ktore z przodu maja podwojne koleczka (one maja w
nazwie jeszcze jakies dodatki). I ktore siedzisko do tego radzicie i
dlaczego. Moze ktoras ma taki wozeczek (a moze do sprzedania??)... Ja
potrzebuje sama spacerowke. czy przy siedzisku opera nie ma budki? czy trzeba
ja osobno kupic? Co sadzicie wogole o wozkach tej firmy? Sprawdzaja sie?

Pinik
Obserwuj wątek
    • iberka Re: wozek bebe confort 22.12.03, 20:11
      czesc,
      otoz roznica miedzy tymi dwoma stelazami polega na tym iz Trophy ma lamana
      raczke a Elite ma sztywna.Na pompowanych kolach jest model trophy air 6 lub
      zaleznie od ilosci koleczek oczywoscie.Siedzisko najbardziej znane to
      opera,jest szerokie ale np.dla mojego Kuby,ktory ma 2 latka i 92 cm wzrostu
      jest zbyt krotkie na dlugosc.przy siedzisku opera nie ma budki i trzeba ja
      dokupic.Wozki sa faknie ,ladnie wygladaja,ale czesto rozklekotuja sie im tylne
      mostki<pozniej stuka jakbys wiozla butelkismile>.Widzialas najnowszy model BC
      Loola>mnie bardzo sie podoba,siedzisko jest wieksze niz opera no i sysstem
      skladania super,bo takie jak parasolka,wg mnie super wyglada ale w sprzedazy
      bedzie pod koniec stycznia 2004 i poki co ceny sa nieznane.
      iza
      • pinik Re: wozek bebe confort 22.12.03, 20:21
        Hej! A gdzie ten nowy model mozna obejrzec??? Jesli w internecie, to podaj
        prosze strona! dzieki za wyjasnienia!

Pinik
        • iberka Re: wozek bebe confort 23.12.03, 21:56
          czescsmile
          nowy model Bc jest na stronie dystrybutra czyli www.oster.pl.Ja juz czekam na
          to kiedy bede go mogla pomacac w sklepie i zobaczymy co dalej,hehehhe.
          iza
    • mysia_pysia Re: wozek bebe confort 22.12.03, 20:22
      Czesc, Ja miesiąc temu tez miałam ten problem.
      Szukałam spacerowki i bardzo powaznie zastanawiałam się nad Bebe Confort.
      Sa prawda, bardzo bardzo ładne ale mają 1 minus a mianowicie rozkładają sie
      kubełkowo tzn. jeśli rozkładasz plecki to odrazu dół też idzie do góry.Dla
      starszego dziecka nie jest to dobre.I są małe.Nie widzę na spacerze duzych
      dzieci w nich.
      Polecam je dla mniejszych dzieci bo maja dużo innych fajnych rzeczy.
      Ja wybrałam Peg Perego Completo P3 z 2003 roku.
      Od miesiąca bardzo go lubimy.
      Kosztował 1000zł ale ma wszystko w komplecie.
      Plusem jest to ze jest to obszerny wozek spacerowy ale składa sie jak parasolka.
      Zwroc tez uwage na Inlesine Max lub Zippy oraz Peg Perego Atlantico.
      Pozdrawiam, Mysia

• pinik Re: wozek bebe confort 22.12.03, 20:31
        Hej Mysia_Pysia!

dzieki za rady! NIe wiem, czy czytalas watek "mamy, rekordzistki w posiadaniu
        wozkow". Wypowiadalam sie tam, ze jestem na tym punkcie zupelnie zwariowana...
        Wszystkie wozki, ktore polecasz (Peg Perego Pliko P3, Atlantico) juz mam. A
        Inglesine Zippy od dzis! smile
        Dzis napalilam sie na bebeconfort, ale to chyba nie ma sensu (po tym, co
        przeczytalam). Teraz testujemy Zippy.

Dzieki za odp.! masz racje, bo polecone przez Ciebie wozki sa wszystkie super
        (i to nie tylko z wygladu!).
        • mama_majki Re: wozek bebe confort 23.12.03, 10:04
          Ja mam wozek BC na stelazu Trophy Air 6, gondola+spacerowka+fotelik i ja
          generalnie go jakos nie polecam. Spacerowka ma fatalny minus - jesy kubelkowa
          i jak rozkladasz plecki to nozki ida w gore, co nie wydaje mi sie fajne, ale
          znam ludzi ktorym to nie przeszkadza.
          Ja bede teraz uciekac z tego wozka na wiosne i chce kupic spacerowke 3-kolowa
          haucka road runner czy roadster... Polecam wozki Haucka do rozwazenia tematu w
          ogole smile Mysle ze bede tez chciala miec Peg PErego Pliko Completo P3 jako
          lepiej skladany i poreczniejszy, ale ten juz masz, wiec nie musze Ci polecac smile
          Pozdrawiam
          Kasia i Majka
          • pinik Re: wozek bebe confort 23.12.03, 12:51
            Hej! Wozej Hauck nie wchodzi dla mnie w gre. Slyszalam juz o nich tyle
            negatywnych rzeczy. Jest to pierwsza marka wozkow, ktora w niemieckich sklepach
            od razu odradzaja (choc maja super strategie marketingowa i latwo na
            nich "wpasc"). Od kolezanek tez slyszalam o roznych reklamacjach, konczacych
            sie zakupem innego wozka.
            Pinik
            • mysia_pysia Re: wozek bebe confort 23.12.03, 23:20
              Czesc, My przez pewien czas tez mielismy parasolke Hauck i byla
              tragiczna.Dostalismy ja w prezencie po 1 dziecku. Generalnie widac bylo ze byla
              malo uzywana(tapicerka) ale jej stan techniczny był okropny.Jechała gdzie
              chciała i ogólnie miałam wrażenie że zaraz się rozpadnie.
              Z tych najmniejszych parasolek polecam zwykłą Inglesinę (chyba model OK, jest
              w katalogu na ostatniej stronie jako akcesoria) jest bardzo fajna i lekka
              (5kg).Używamy jej zawsze gdy lecimy samolotem i maluch slicznie w niej spi na
              lotnisku mimo ze nie rozkladaja sie plecki.
              Chicco London i Caddy są bardzo awaryjne.
              Pozdrawiam, mysia
            • mama_majki Re: wozek bebe confort 24.12.03, 09:28
              To mnie zmartwilas tym hauckiem. Ja z kolei znam same pozytywne opinie o tym
              wozku - ze jest nie do zdarcia, solidny, stabilny i inne takie, wiec teraz
              sama juz nie wiem... CHcialam kupic 3-kolowego roadstera wlasnie, ale szczerze
              mowiac "zabilas mi cwieka". Bede wiec myslec dalej. Nie wiem czy znajde
              jeszcze jakiegos w miare lekkiego i dobrze skladajacego sie 3 kolowca z
              podnoszonym podnozkiem...
              Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka