Dodaj do ulubionych

chore przepisy

01.12.10, 21:28
Dziewczyny mam pytanie moze ktoras była w podobnej sytuacji ,okazało sie ze przepadły mi pieniadze z zasiłku rodzinnego i wychowawczego bo nie złozyłam wniosku do konca listopada a dzisiaj juz mamy 1 grudzien ,i za miesiac listopad pieniedzy nie dostane ,a zasiłek miałam do konca pazdziernika ,dla mnie to chore jak mogły mi przepasc pieniadze
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: chore przepisy 01.12.10, 21:29
      Nieznajomośc prawa szkodzi, a to czy prawo jest chore, to już inna sprawa.
    • blanus2202 Re: chore przepisy 01.12.10, 22:17
      Cała nasza biurokracja jest chora! przyzwyczaj się... Spoznisz sie o godzine i juz nie ma zmiłuj.
      A swoją drogą Mama miała ostatnio sytuacje z 6letnią siostrą. Starała sie o dodatek do szkoły... Wypelniła wniosek i ok, przyznaliby jej gdyby zrobiła to z ROCZNYM wyprzedzeniem uncertain
    • camel_3d Re: chore przepisy 02.12.10, 08:25
      >,dla mnie to chore jak
      > mogły mi przepasc pieniadze

tak, ze to TWOJA wina i nie zatroszczylas sie o nie..proste prawda? czy faktycznie tak duzo pracy wymagalo zlozenie tego papierka?
      • kaisha18 Re: chore przepisy 02.12.10, 16:30
        Te pieniążki nie przepadły, dostaniesz je z opóżnieniem, w następnym miesiącu, razem z zasiłkiem za bieżący miesiąc. Tak niestety jest, właśnie dlatego, że nie złożyłaś wniosku do końca listopada. Ale nie ma tego złego, bo póżniej w jednym miesiącu dostaniesz więcej wink
        W każdym MOPS -e są wywieszone terminy składania wniosków i wyjaśnione są terminy przyznania zasiłku. Na przyszłość będziesz mądrzejsza wink Mi tak kiedyś kasa się przesunęła, bo zapomniałam, to w następnym okresie zasiłkowym załatwiałam sobie wszystko jako jedna z pierwszych wink A teraz niestety nie mam już nic, bo przekroczyłam dochody ;-(
        • trolllllcia Re: chore przepisy 15.12.10, 17:20
          ale czy odestki za ten czas tez dostanie?
        • wegatka Re: chore przepisy 17.12.10, 01:01
          kaisha18 nie wprowadzaj autorki w błąd. Z opóźnieniem to ona by dostała w następnym miesiącu, gdyby złożyła wniosek 30 listopada. Skoro zrobiła to dopiero w grudniu, to za listopad nic nie dostanie, bo świadczenia przysługują od miesiąca, w którym składa się wniosek. NIestety za gapowe się płaci.
          A na przyszłość radzę - jeśli ktoś nie ma możliwości się udać osobiście a jest koniec miesiąca, to można wysłać wniosek pocztą (data stempla pocztowego będzie datą złożenia wniosku). Pewnie i tak trzeba się będzie potem stawić w urzędzie w celu potwierdzenia za zgodność z oryginałem dokumentów złożonych z wnioskiem ale przynajmniej nie ucieknie miesiąc.
    • binkaa Re: chore przepisy 17.12.10, 11:48
      ale skladac chyba było można od poczatku pażdziernika czy nawet wrzesnia
      to chyba duzooo czasu by to załatwić (2 czy 3 m-ce)
      prawda ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka