ripani 17.12.10, 21:15 czy szef może mi odmówić wyrażenia zgody na urlop wychowawczy? Bo jak byłam u niego to mi oznajmił że może mi podpisać zgodę a nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matushka Re: urlop wychowawczy 17.12.10, 21:20 Nie może. Musisz tylko złożyć wniosek minimum 2 tygodnie wcześniej. Jak znajdę link to Ci wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
matushka Re: urlop wychowawczy 17.12.10, 21:22 jest jedno "ale" - musisz być zatrudniona minimum 6 miesięcy. www.rodzicpoludzku.pl/Mamy-prawa-Mamy/Wszystko-o-urlopie-wychowawczym.html Odpowiedz Link Zgłoś
ity88 Re: urlop wychowawczy 17.12.10, 21:20 to zależy od tego jaką masz umowę , wydaje mi się , że nie ma prawa , ale najlepiej poczytaj o tym w necie, jest mnóstwo informacji na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
mamati3 Re: urlop wychowawczy 17.12.10, 21:23 Twój szef MUSI uwzględnić wniosek o urlop wychowawczy. Jest to Twoje uprawnienie wynikające z kodeksu pracy i jego zgoda czy też nie, nie ma tutaj znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ripani Re: urlop wychowawczy 17.12.10, 21:30 Dziękuję dziewczyny, pracuję od ponad 4 lat w firmie a moja umowa jest na czas nieokreślony ... czyki jednak nie może mi odmówić ... Odpowiedz Link Zgłoś