Dodaj do ulubionych

Tata na macierzyńskim?

09.12.04, 18:47
Mam pytanie czy tata może iść na urlop macierzyński? Jeżeli tak to czy od
początku czy może od któregoś tygodnia po urodzeniu dziecka?
Obserwuj wątek
    • rakijka Re: Tata na macierzyńskim? 09.12.04, 20:45
      magdapik napisała
      > Mam pytanie czy tata może iść na urlop macierzyński?
      Moze.
      >Jeżeli tak to czy od
      > początku czy może od któregoś tygodnia po urodzeniu dziecka?
      Art. 180 kodeksu pracy
      § 5. Pracownica, po wykorzystaniu po porodzie co najmniej 14 tygodni urlopu
      macierzyńskiego, ma prawo zrezygnować z pozostałej części tego urlopu; w takim
      przypadku niewykorzystanej części urlopu macierzyńskiego udziela się
      pracownikowi-ojcu wychowującemu dziecko, na jego pisemny wniosek.


      Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się


Nakarm Pajacyka