Dodaj do ulubionych

urlop wychowawczy

04.05.05, 15:27
Witam.Mam pytanie o urlop wychowawczy,czy muszę być zatrudniona jakiś okres
czasu u danego pracodawcy aby on mi przysługiwał?I jaką muszę mieć umowę?
Mam trochę wiadomości na ten temat ale są sprzeczne więc chciałabym sie
upewnić.Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • anna221 Re: urlop wychowawczy 04.05.05, 15:31
      Jeszcze jedno pytanie czy do okresu zatrudnienia wlicza się zwolnienie
      lekarskie?
      • agamamaani Re: urlop wychowawczy 05.05.05, 10:35
        aby otrzymać urlop musisz mieć 6-miesięczny staż pracy u wszystkich
        pracowdawców łącznie . L4 oczywicie wlicza sie w staż a także okres urlopu
        macierzyńskiego
        • rakijka Re: urlop wychowawczy 05.05.05, 10:53
          aga....
          takie sa warunki (i jeszcze pare innych) aby otrzymac dodatek do rodzinnego, te
          400 zl
          Kodeks pracy takich nie stawia, z urlopu wychowawczego mozna skorzystac juz na
          2 dzien po rozpoczeciu pracy za zgoda pracodawcy a bez jego zgody po 14 dniach.
          Mylisz warunki ktore trzeba spelnic aby otrzymac dodatek, 400zl z warunkami
          uzyskania prawa do urlopu wych.
          Aby otrzymac urlop wych. wystarczy byc zatrudniona, aby otrzymac 400zl dodatku
          nalezy przepracowac 6 mies, bezposrednio przed rozpoczeciem urlopu wych.

pzdr
          • anna221 Re: urlop wychowawczy 06.05.05, 16:04
            ja jestem zatrudniona od maja 2005.Jestem dopiero w 5 tyg. Narazie bedę
            pracować ale nie wiem co będzie dalej tzn.czy nie będę musiała pójść na
            zwolnienie, więc czy w mojej sytuacji będzie mi przysługiwał dodatek do
            wychowawczego (bo wychowawczy napewno)
            Bardzo proszę o odpowiedz.
            • jezzmam Re: urlop wychowawczy 09.05.05, 17:52
              Ja jestem zatrudniona na pełny etat i czsa nieokreślony do 1.1.2004.Na zwolnieniu jestem od 5tc(12.10.2004)-mam szanse na dodatek do wychowawczego???? Jestem samotną mama tzn.już nie długo będę mama.

Moje szczęście tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka