waha31 02.06.05, 19:41 własnie skonczył mi sie urlop macierzynski i złozyłam podanie w firmie o wychowawczy na dwa lata. Jednak za rok konczy mi sie umowa i czy wycowawczy przyznaja mi tylko na rok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: wychowawczy 02.06.05, 20:22 Z tego co wiem, jesli umowa jest na czas okreslony to urlop wych. przysługuje tylko do czasu trwania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapiotr6 Re: wychowawczy 02.06.05, 20:54 Tak wychowawczy mogą ci przyznać tylko na czas trwania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anklaud Re: wychowawczy 08.06.05, 23:20 Ja również idę lada dzień na wychowawczy,a umowę mam do grudnia br.Pracodawca mi powiedział że jesli kiedyś wrócę na pewno, to jest skłonny przedłużyc mi umowę jeszcze na rok.Porozmawiaj więc i Ty.Może Tobie także się uda.A poza tym pamiętaj że po macieżyńskim masz prawo wziąć jeszcze urlop wypoczynkowy zanim odejdziesz na wychowawczy (jeśli w zeszłym roku nie brałaś- to zaległy,oraz bieżący na ten rok).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
waha31 Re: wychowawczy 02.06.05, 21:59 dzieki1 Czas szukac pracy, a w domku tak fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: wychowawczy 09.06.05, 09:34 a wykorzystalas urlop wypoczynkowy na ten rok??? Odpowiedz Link Zgłoś