martelia1 Re: Rozwód. 11.01.06, 11:44 Ile kosztuje wniesienie pozwu o rozwód? I czy za prawnika też trzeba płacić czy można wziąć z urzędu? Chciałabym się rozwieść, ale nie mam pieniędzy. Ja jestem osoba bezrobotną, mąz tez, czy wtedy napewno bede zwolniona z kosztow sadowych? A jesli tak to czy bede musiala wplacic jakas zaliczke, albo cala sume, a dopiero pozniej mi zwrocą koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
topolania Re: Rozwód. 12.01.06, 10:51 Moze tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania: www.separacja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re: Rozwód. 13.01.06, 22:07 Mojej prszyjaciółki rodzice sie rozwodzili, oboje na rencie i płacili każde po 100zł.Natomiast jeśli jesetecie bezrobotni to mogą uchylic wam koszta. Jeśli chodzi o prawnika t nie jest on w ogóle konieczny. Piszesz pozew , wnosisz do sadu, sąd na pierwszej rozprawie próbuje was pojednać (lub teraz jest mediacja chyba), jeśli do pojednania nie dojdzie to jest druga sprawa. Sad pyta czy obie strony chcą sie rozwieść, jeśli tak to podpisujecie wnioski, wszystko trwa z 10min. i po 2 tyg. wyrok jest prawomocny. Tak było w przypadku rodziców przyjaciółki, oni sie rozchodzili za porozumieniem stron. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwodkajot Re: Rozwód. 25.09.24, 11:54 Ja jestem po rozwodzie. Pomógł mi adwokat Cejrowski z tczewskiej kancelarii. Serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś