adsa_21 08.02.06, 12:35 co ja mam z tym zrobic? jak sie rozliczyc? pierwszy raz bede to robic i rozliczac sie sama..od czego powinnam zaczac? a moze zlecic komus(jakiejs ksiegowej?) wykonanie tego, jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia801 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 12:41 były płytki z programem w RZeczpospolitej do rozliczania PIT-ów...tylko sie wpisuje i sam wylicza, świetna sprawa..Może jeszcze dostaniesz albo może znajomy ma to pozyczy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 12:45 tyle to już lat funkcjonuje ale ja nigdy do tego nie siadłam.W tym roku tez zabieram PIT-y i gnam do biura.ZE 20pln i po kłopocie.Po co sie męczyć księgowa Cię wyręczy Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 12:46 Kurcze, przeciez to sama przyjemnosc Pozdrawiam, ksiegowa in spe Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 13:05 a znasz jakas ksiegowa ktora moze mi to zrobic? Jestem z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 13:11 Ja Ci to moge zrobic, tez jestem z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 13:18 Nic Bo nie prowadze zadnej dzialalnosci i uprawnien ksiegowej nie mam. Zrobie to po znajomosci Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 13:21 to bomba tak jak sie umawiamy? co potrzebujesz by to wyliczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 12:44 Powinnam zaczac od zaopatrzenia się w PIT-37 (jesli pracujesz na etat) oraz instrukcje do niego i postepowac dokladnie tak, jak w tej instrukcji stoi Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 12:47 nie znoszę.bleee.mam nadzieje,że faktycznie za dwa lata zaczną robić to Urzędy skarbowe Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 12:46 Weź sobie druk i objaśnienia z urządu skarbowego i powinnaś bez problemu sama się rozliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ida28 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 13:19 najłatwiej ściągnąć darmowy program ze strony www.pit.pl/program-roczne/ i do gotowego wzorca PIT-37 przepisać odpowiednie pozycje z PIT-11, który dostałaś od pracodawcy. Program sam uzupełni pozostałe pozycje. Jeśli korzystasz z ulg podatkowych, w tym samym programie wybierasz dodatkowe opcje np. PIT-D, i po jego wypełnieniu odpowiednie pozycje w PIT-37 same się uzupełnią. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 13:24 troche to skomplikowane albo ja jakas malo inteligentna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 14:24 co ty najgorszy jest pierwszy PIT potem spoko działasz według schematu. Ja kocham cyferki i PiT - y czekam zawsze z niecierpliwościa na rozliczenia- rozliczam pół rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: odebrałam właśnie PIT-a i... 08.02.06, 14:34 Warto nauczyc sie samemu )). Ja sie sama rozliczam od pierwszego roku istnienia pitow, teraz juz sobie i mezowi, a jestem teatrologo-prawnik )). A dodaje, odejmuje, mnoze i dziele... na karteczce, pisemnie )). Odpowiedz Link Zgłoś