dmgr 19.02.06, 14:53 Wiecie moze czy w samochodzie mozna jezdzic z gondola od wozka? Czy gondola musi byc specjalnie przystosowana czy taka od normalnego wozka moze tez byc. Jezeli tak to jak to sie przypina pasami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariejo Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 15:04 Ew z gondola przystosowana do przewozenia w aucie, nigdy w zwyklej gondoli ew fotelik info o fotelikach i bezpeczenstwie dziecka w aucie www.fotelik.info Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 16:05 kazda gondole z wozka mozna przewozic jesli jest do tego specjalny adaptor i jest przypieta pasami jaki masz model wozka ? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 18:07 woze tak syna. fotelik dla najmniejszych dzieci jest za maly, a ten na srednie dzieci jeszcze za duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
unique1 Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 19:56 Absolutnie nie mozna przewozic dziecka w gondoli w samochodzie!!! Nawet te specjalnie przystosowane z pasami do zapinania sa niedozwolone w Polsce. Przepisy ruchu drogowego reguluja to jasno, dziecko przewozi sie tylko i wyłącznie w foteliku samochodowym. Wiem, ze sa modele np. wozkow chicco z gondolami, ktore umozliwiaja zapiecie pasow i panie w sklepach wciskaja bzury kupujacym matką, ze mozna ble ble ble, ale jest to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
agam26 Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 20:02 ja ma do gondoli bebecar specjalne pasy do wózka, wzmocnenie gondoli itp. przez pierwszy miesiac woziłam Natalkę w gondoli(która była przypięta pasami samochodowymi). Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 20:10 Do przewozu dzieci lepszya jest pozycja w foteliku bo dziecko jest lekko wygiete a w gondoli na plasko latwo moze w razie wypadku wyleciec z pasow. Ostatnio na innym forum slyszalam opcje by malucha odbierac z kliniki w ... rozku ~!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiag29 Re: Z gondolą w samochodzie? 19.02.06, 21:40 jest foteliko gongola o nazwie matrix firmy jane jest dozwolaona ma wszystkie atesty. niestety wymaga wyjatkowo dlygich pasow wiec nie nadaje sie do wszystkich samochod\ow. Odpowiedz Link Zgłoś