Dodaj do ulubionych

Bony na wychowawczym

21.11.06, 17:06
Czy należą mi się bony będąc na urlopie wychowawczym? Niby jestem pracownikiem firmy a 250 zł piechota nie chodzi.
Obserwuj wątek
    • marabr Re: Bony na wychowawczym 21.11.06, 20:53
      Nikt nic nie wie. Kurcze fajnie by było jakbym dostała.
    • lidia23 Re: Bony na wychowawczym 21.11.06, 20:59
      Powiem Ci że sama się nadtym zastanawiam..ale też nikt tu nie wiedzial jak
      pytałam...chyba zależy od pracodawcy.
      • aniulekq Re: Bony na wychowawczym 21.11.06, 22:23
        Pewnie, że się należą ale to też zalezy od dyrekcji. U nas w szkole to nawet
        emerytki dostają.
        • lilithh Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 01:19
          >Pewnie, że się należą ale to też zalezy od dyrekcji.<
          ????
          Nie jestem w stanie pojąć znaczenia tego zdania (mam nadzieję że nie uczysz w
          tej szkole logiki...).

Prawo lub brak prawa do określonych świadczeń z funduszu socjalnego wynika z
          zakładowego regulaminu swiadczeń socjalnych. Każdy zakład sam sobie taki
          regulamin ustala. Jeśli działają związki zawodowe - to w porozumieniu ze
          związkami, jesli ich nie ma - to zasady podziału srodów ustala pracodawca
          samodzielnie lub w porozumieniu z przedstawicielami pracowników (tzw. komisja
          d/s funduszu socjalnego).

Jeśli natomiast środki na bony pochodzą z jakiegoś innego funduszu (np. z
          funduszu premiowego) to wtedy pracodawca dysponuje nimi bez ograniczeń.

Reasumując - nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie założycielki
          watku, nie znając zasad panujących w jej zakładzie pracy...
          • aniulekq Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 11:01
            lilithh właśnie rozwinęłaś moją myśl.
            Chodziło mi to, że bony się należą jeśli jest się na jakimkolwiek urlopie i
            będąc pracownikiem zakładu. Jest jednak jedno ale - ostateczną decyzję i tak
            podejmuje dyrekcja
            A z logiki na studiach miałam bdb
            Pozdrawiam!
    • marabr Wielkie dzieki 22.11.06, 11:36
      Bede dzisiaj dzwonila do centrali. Najwyzej troche z nimi podyskutuje bo 250 zł przydaloby sie biorac pod uwage ze wychowawczy to marne 400 zł.
    • marabr Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 11:45
      No wiec problem rozwiazany. Dzwonilam do centrali i babka powiedzial ze jezeli pracuje ponad 6 m-cy i nie zarabiam wiecej niz 1500 zł to jak najbardziej dostane. Fajnie......
      • aniulekq Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 14:07
        A nie mówiłam?
        Wszystko zależy od wewnetrznych przepisów
    • mamka22 Re: Bony na wychowawczym 23.11.06, 09:33
      wszystko zależy od pracodawcy i przepisów
      • marabr Re: Bony na wychowawczym 23.11.06, 11:57
        No ale dzwoniłam do kadr i powiedziala ze sie nalezy.Jeszcze tylko do firmy bede musiala zadzwonic zeby personalna przypadkiem nie zapomniala mnie wpisac na liste ktora musi zrobic do konca m-ca. uwazam ze jezeli sie naleza to czemu mam sie nie upominac.smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka