Dodaj do ulubionych

Patyk ratuj!!!

IP: *.* 06.06.02, 07:24
patyk mam nadzieję, że zdążysz to przeczytać ....:)idę na rozmowę o pracę - i martwię się bo w poniedziałek 10 czerwca dostanę wypowiedzenie z 3 miesięcznym okresem tegoż wypowiedzenia - ale bez świadczenia pracyna zdrowy chłopski rozum nową pracę mogę podjąć po tych 3 miesiącach... a jeśli dziś dostanę tą nową??? przecież nei będą czekać na mnie 3 miesiące skoro tyle ludzi szuka pracy.........czy nie ma jakiejś możliwości żeby można się było zatrudnić w tym okresie wypowiedzenia? może na umowę o dzieło czy zlecenie?? bo jeśli mam wypoedzenie bez świadczenia pracy to siedzę w domu - a jeśli siedzę to nikt mi nie zakaże pracować (jak na np wychowawczym...)ratuj Patyk albo inne dziewczyny w temacie............ rozmowę mam dziś na 11......
Obserwuj wątek
    • Gość: Asieniek Re: Patyk ratuj!!! IP: *.* 06.06.02, 08:17
      Skoro Patyk się nie odzywa, to ja spróbuję.Nikt Ci nie zabroni pracować dla 2 pracodawców na umowę o pracę, wszystko zależy od tego drugiego pracodawcy, czy zechce Cię przyjąć na np. 7/8 etatu, bo - ale tego nie jestem pewna, więc może wypowie się ktoś jeszcze - chyba nie możesz być zatrudniona na 2 pełnych etatach. Nie musisz więc kombinować ze zleceniami (choć to byłoby tańsze rozwiązanie dla drugiego pracodawcy, skoro pierwszy jeszcze do końca września opłaca Ci składki na ubezp. społeczne, więc może sam tak by wolał). Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to jestem teraz w sieci, więc szybko postaram Ci się odpowiedzieć.
      • Gość: Kasia_M Re: Patyk ratuj!!! IP: *.* 06.06.02, 08:20
        Asieniek a mogłabyś wstąpić na chwilę na czat???kasia
      • Gość: Asieniek Re: Patyk ratuj!!! IP: *.* 06.06.02, 08:21
        Acha, jeszcze jedno. Czy nie zwalniają Cię może z przyczyn ekonomicznych? Bo jeśli tak, to mogłabyś poprosić o skrócenie okresu wypowiedzenia do 1 miesiąca i od 1 sierpnia byłabyś wolna, otrzymując jednocześnie 2 pensje (odszkodowanie) za sierpień i wrzesień, a pracując gdzie indziej miałabyś jeszcze normalną pensję za te miesiące, czyli to czysty zysk :)
    • Gość: Asieniek Re: Patyk ratuj!!! IP: *.* 06.06.02, 11:28
      Napisz Kasiu, jak poszła rozmowa.
    • Gość: Kasia_M Re: i już:( IP: *.* 06.06.02, 16:36
      no i po wszystkim - pracy nie będzie i nie ma się co przejmować... Boże jak ja jestem tym wszystkim zdołowana!!!Oczywiście głównym powodem na NIE było posiadanie małoletniego dziecka..... ciekawe kiedy będę pożądanym pracownikiem??? jak Marta pójdzie do szkoły to już będę za stara...... koszmar
    • Gość: Patyk Re: Patyk ratuj!!! - do Kasi IP: *.* 08.06.02, 19:45
      Kasiu :)Post Twoj przeczytalm duzo pozniej, niz moglabym Ci sie przydac. Jakby kiedys jeszcze cos, to pisz na priva.Zycze powodzenia w pracy ipozdrawiam :p - Patyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka