IP: *.* 07.06.02, 07:33
Dziewczynyoto mo problem:Od paru miesięcy wynajmuję mieszkanie. Jest to młode małżeństwo z dwójką dzieci w wieku szkolnym. W czasie ostatniej naszej rozmowy poprosili mnie o meldunek w warszawie (w mieszkaniu, które wynajmuję) Dzwoniłam do urzedu (wydzial meldunowy)Pani potwierdziła, iż można zameldowac osobę na czas określony i po tym terminie meldunek wygasa. Ale ja oczywiście mam obawy. Z jednej styrony nie chcę utrudniać tym ludziom życia (dzieci mają problem z zapisem do gimnazjum) a z drugiej boję się zostać z 4 osobami w moim mieszkaniu.Czy rzeczywiście jak skończy się meldunek czasowy to ludzie Ci nie będa mieli prawa przebywac w mieszkaniu? Ile razy mozna taka osobę meldować czasowo?dzięki za pomoc,Eliza
Obserwuj wątek
    • Gość: Carmela Re: Meldunek IP: *.* 07.06.02, 08:09
      wiesz teraz ma wejsc wlasnie nowe prawo dot meldunkow , ma wejsc po wydaniu dziennika ustaw wiec jakos niebawem , czytalam jakos tydzien temu na onecie, ale najlepiej udac sie do radcy prawnego i sie dowiedziec dokladnie
      • Gość: Carmela Re: Meldunek IP: *.* 07.06.02, 08:10
        bynajmniej ponoc dawne prawo w ktorym stalo ze osoba zameldowana dopoki sama sie nie wymelduje moze pozostawac w mieszkaniu jest nieaktualne
    • Gość: Agata Re: Meldunek IP: *.* 07.06.02, 10:59
      zdecydowanie, jesli meldujesz kogos czasowo, to po uplywie czasu meldunek wygasa. sama sie tak meldowalam, wiec wiem.
    • Gość: Marta_B Re: Meldunek IP: *.* 07.06.02, 11:29
      Będą mieszkać tyle na ile ich zameldujesz.A później możesz przedłużać albo nie.
      • Gość: ruda Re: Meldunek IP: *.* 07.06.02, 12:16
        I tak istotny jest tytuł prawny do lokalu, tzn czy mają z Tobą umowę, czy nie. A sam meldunek rzeczywiście wygasa i koniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka