Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie malucha

IP: *.* 05.09.02, 08:12
Czy ktos z Was ubezpieczyl swojego maluszka ? Jesli tak to jakie formy ubezpieczenia sa najkorzystniejsze ? U jakich ubezpieczycieli ?A moze jest cos lepszego niz ubezpieczenie ?Pozdrawiam Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ufcio Re: Ubezpieczenie malucha IP: *.* 05.09.02, 08:22
      możliwe jest ubezpieczenie posagowe. Faktycznie ubezpieczona jest matka i to ona płaci składki a dziecko jest uprawnione do wypłaty pieniędzy kiedy skończy wiek uzgodniony w polisie. To co dla mnie było ważne że w przypadku kiedy matce coś się stanie nie można wypłacić pieniędzy opiekunowi a tylko dziecku kiedy będzie pełnoletnie. (wiem z doświadczenia niestety, że pieniądze z polis sa czasem bardzo potrzebne opiekunom i korzystają oni z tego mając poczucie, że niestety dziecku cos odbierają, w przypadku polisy posagowej jest to zminimalizowane). Ale najlepiej zadzwonić do towarzystawa ubezpieczeniowego i dowiedzieć się szczegółów.
    • Gość: anatom Re: Ubezpieczenie malucha IP: *.* 09.09.02, 22:04
      WitamNasz synek ma ubezpieczenie posagowe w "Warta Vita". Podam Ci stronę internetową Warty: www.warta.com.pl. Są tam informacje na temat wszystkich ubezpieczeń. W razie pytań dotyczących zawarcia ubezpieczenia możesz do mnie napisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka