yoker76 21.12.06, 01:00 kto wie niech mi powie: jaką umowę mogę zawrzeć podczas wychowawczego? czy wymiar pracy ma jakies znaczenie (ile godzin pracuję)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5551 Re: praca na wychowawczym 21.12.06, 11:55 nie ma to żadnego znaczenia .. wolno Ci pracowac... jedynie ważne jest aby ta druga praca ne kolidowała ci z obowiązkami w wychowaniu dziecka i musisz powiadomic pracodawce gdzie jestes na urlopie wychowawczym o tym ze podjełas prace u kogos innego na jaka umowe i na jaki okres dokladnie (ze względów ZUS-pracodawca musi specjalnie dla ciebie wtedy wypałniac deklaracje do ZUS) Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: praca na wychowawczym 21.12.06, 21:37 No tak, ale jeśli idziesz do pracy tracisz zasiłek wychowawczy, jeśłi go otrzymujesz teraz. www.aleksandra.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yoker76 Re: praca na wychowawczym 25.12.06, 23:06 zasiłek wychowawczy to w ogóle leży poza moim ( a raczej naszym) zasiegiem jak to mówią i często też mają: zarabia sie za dużo zeby zdechnać,ale za mało zeby (normalnie) przezyc - w tym przypadku zamiast "zarabia" mozna powiedzieć "dostaje" - mam nadzieję ze kiedys ruszy jakas solidna babska partia i zrobi porzadek z tymi swiadczeniami dla kobiet w ciązy i wychowujących szkraby - to takie czcze gadanie i wiele z nas poruszałało ten temat,ale brak jakichkolwiek pieniedzy dla matki na wychowawczym to jakis zart-na fakt,przecież tata zarabia...i powinno starczyć na wszystko,pozdrawiam wszystkie mamy 5-miesięcznych maluszków (moja konczy dzis równo 5) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 czy to znaczy , że w mopsie 01.01.07, 09:06 pani żle mnie poinformowała?Powiedziała, ze będąc na wychowawczym i dostając 400zł nie moge podjąć żadnej pracy nawetna umowę zlecenie, nawet jeśli praca byłaby 2 g dziennie w godzinach gdy mąż jest w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
yoker76 Re: czy to znaczy , że w mopsie 01.01.07, 20:56 mozna pracować dorywczo (opieka nad dzieckiem ma być zapewniona) ale wtedy traci się prawo do tych 400 złotych Odpowiedz Link Zgłoś