agnes123 19.01.07, 16:24 Mam pytanko do zmotoryzowanych mam..otóż,gdzie macie ubezpieczone swoje autko - w jakiej ubezpieczalni?Czy wykupujecie też AC? Nie wiem czy podobny temat był już na forum,zatem pytam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetina Re: Ubezpieczenie OC ... 19.01.07, 17:17 mam oc+nw no i oczywiście ac ac wykupuje się tylko do max 10-letnich aut Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 anetina 19.01.07, 17:18 a mogę wiedzieć w jakiej ubezpieczalni masz te pakiety wykupione? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: anetina 19.01.07, 17:23 w Fiat coś tam tam była dla mnie najkorzystniejsza oferta Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: anetina 19.01.07, 17:40 My mamy ubezpieczenie w Allianz.A teraz kupiliśmy nowe auto i jest OC,AC,NW ale jaka to jest ubezpieczalnia to jeszcze nie wiem bo nie odebrałam auta 1.02 będe wiedzieć wszystko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 :) 19.01.07, 17:41 ja właśnie muszę ubezpieczyć swoje stąd moje pytanko Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: :) 19.01.07, 18:39 po prostu pochodź po ubezpieczalniach porównaj ceny i oferty dzwoniłam do Link 4 za tą samą ofertę zaproponowali mi 1.700 za rok a w fiacie płacę "tylko" 800 zł jest różnica !? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: :) 19.01.07, 18:46 dawniej fiat ubezpieczenia teraz benefia ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Ubezpieczenie OC ... 19.01.07, 18:51 Gość od którego kupiłam autko miał do tej pory w HDI - ale teraz niebawem ubezpieczenie kończy się i muszę poszukać najtańszej rzecz jasna opcji ) Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Ubezpieczenie OC ... 19.01.07, 18:53 dlatego pochodź porównać oferty albo poszukaj w internecie każda ma inne warunki inny samochód więc niewiele ci pomożemy Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Ubezpieczenie OC ... 19.01.07, 18:54 masz racje-dzwoniłam do link4 ale rzeczywiście mają bardzo drogo ... Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: Ubezpieczenie OC ... 19.01.07, 19:02 Witam, z racji doświadczenia w ubezpieczeniach mogę poradzić dość ogólnie, gdyż nie znam dokladnych danych samochodu itd. W zasadzie skladka zależy: w OC - nabyte zniżki, strefa regionalna, w AC - nabyte zniżki, strefa regionalna, wartość pojazdu, wiek pojazdu, wariantu ubezpieczenia - tj kosztorysowy czy serwisowy, wielkości udziałów własnych, jeśli na takowe się piszemy. Pojazdy w ryzyku AC ubezpieczamy wyłącznie do 12 lat, w przypadku kontynuacji ubezpieczenia w tej samej firmie nie ma ograniczeń wiekowych samochodu. Jeśli masz pytania pisz, chętnie wytłumaczę. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 maria_rosa 19.01.07, 19:06 ..dziękuję bardzo !! ja osobiście żadnych zniżek nie mam,ponieważ jest to I moje autko-o ile orientuję się mogę mieć bodajże zniżki chyba ze względu na wiek - ale nie jestem pewna.Jeśli pozostanę w firmie - będę kontunuować to ubezpieczenie czy będę miała jakieś zniżki?Bo przejąć zniżek nie mogę po byłym właścicielu,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: maria_rosa 19.01.07, 19:07 zawsze samochody były rejstrowane na męża...a teraz w końcu chcę mieć na mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: maria_rosa 19.01.07, 19:09 warta - respektuje chyba znizki męża - zapytaj się Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: maria_rosa 19.01.07, 19:40 agnes123 napisała: > zawsze samochody były rejstrowane na męża...a teraz w końcu chcę mieć na > mnie ) zrób męża współwłaścicielem, automatycznie przynają Ci wszystkie znizki męża... tylko wtedy odpowiadacie solidarnie również za szkody, jeżeli szkodę spowoduje jeden z Was, obydwoje tracicie zniżki... Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: maria_rosa 19.01.07, 19:08 zniżki ze względu na wiek nie masz za lata duże nie masz po prostu jakiegoś procentu składki doliczane jesli za rok będziesz kontynuować ubezpieczenie, dostaniesz zniżkę Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: maria_rosa 19.01.07, 19:11 wiecie co... kiedyś ubezpieczaliśmy samochód w Unice - tam Pan pytał czy mąż ma skończone 24 lata - wtedy należy się 10 % zniżki... tak powiedział - no,chyba,że żartował ) Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: maria_rosa 19.01.07, 19:16 inaczej za wiek do 25 lub 27 jest doliczana opłata Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: ;) 19.01.07, 19:43 agnes123 napisała: > wow ... to ładnie opłatę mi jeszcze doliczą różnie to bywa... niektóre firmy mają zwyżki za wiek ponizej 30 lat, lub/i prawo jazdy posiadane krócej niz 3 lata (jako ze niby te osoby sprawiają większe zagrożenie na drodze ;P)... są tez firmy, które bazują na tych podwyżkach u konkurencji i wprowadzają specjalne znizki, aby zdobyć klienta. na pewno nie obejdzie się bez pytania i dzwonienia po firmach! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: ;) 19.01.07, 20:06 Dzięki wszystkim za porady ) Chyba czeka mnie ta wzwyżka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ewa Re: ;) 20.01.07, 07:53 agnes - najtańsza oferta na rynku to samopomoc! naprawdę, tam płacę na rok - 300 zł, gdzie w warcie płacę 500 zł, w Pzu 550 zł, a inne jeszcze więcej. Zobacz bo warto!!!! Wyszukiwałam i znalazłam, nie ma tanszego ubezpieczyciela, mam już kilka lat i jestem zadowolona.Daję link- nie znajdziesz tańszej www.hdi-asekuracja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: maria_rosa 22.01.07, 20:23 I zniżkę nabywasz wraz z upływem 12 miesiecy okresu ubezpieczenia, ale na swoje nazwisko. Jak masz pytania zapraszam na priv. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ilona303 Re: Ubezpieczenie OC ... 24.01.07, 13:27 A ja niedawno przeszłam do Linka bo ich stawka za OC była najniższa ze wszystkich, które mi zaproponowano. PZU chciało prawie dwa razy tyle, a Axa o jedną trzecią więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Ubezpieczenie OC ... 25.01.07, 07:58 może to też jest na zasadzie, że mnie nie interesowało samo OC moze samo OC miałabym taniej ale wydaje mi się, ze nie bo za swoje OC zapłaciłam jakoś 250-300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Ubezpieczenie OC ... 22.01.07, 11:23 Zawsze wykupujemy oc i ac. Przez ostatnie 2 lata miała ubezpieczony samochód w Generali - dali mi dużo tańszą oferte niz PZU i Link 4, porownywalną w Wartą. Wyjątkowo szybko i sprawnie załatwili mi kwestie z 2 szkodami. Teraz kończy mi się ubezpieczenie za 1,5 miesiaca. na razie wzięlam ofertę z tego nowego towarzystwa AXA - i dali mi tańszą ofertę niż w Generali. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: Ubezpieczenie OC ... 22.01.07, 20:28 Uważajcie tylko na te oferty w np link4 itp. W pierwszym roku dają dużą zniżkę potem już nawet jeśłi kontynuujesz to jest zwyżka.Strasznie przekręcają. Mój tata miał ubezpieczony samochód w link4, po roku jak porównywałam oferty ubezpieczenia okazało się, ze nikt nie powiedział tacie ze wyłącznie on może być uzytkownikiem samochodu.Gdybym to ja spowodowała szkodę nie byłoby mowy o wypłacie odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona303 Re: Ubezpieczenie OC ... 24.01.07, 13:48 Kiedy ja się ubezpieczałam w linku, pytali, czy z auta będzie korzystała osoba poniżej 24 roku życia. Oni mają takie procedury przy zawieraniu umowy i uwzględniają potem te informacje w polisie, więc można sobie przeczytać i w razie czego sprostować. Zresztą trudno się dziwić - inne ryzyko dotyczy samochodu użytkowanego przez doświadczonego kierowcę a inne takiego, którym codziennie jeździ 18-latek No i z tą szkodą też chyba nie jest do końca tak jak piszesz... Z tego, co mi wiadomo, to w przypadku OC odszkodowanie jest w opisanej przez Ciebie sytuacji wypłacane, ale trzeba uzupełnić składkę do kwoty uwzględniającej "młodego" użytkownika. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Ubezpieczenie OC ... 25.01.07, 07:56 hihihi ale przykłąd ja zrobiłam prawko w wieku 17 lat a mój tata razem ze mną - miał 39 lat i ja miałam doliczane 10 % za niski wiek a on nie nieważne, ze prawko miał tyle lat co i ja Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: Ubezpieczenie OC ... 25.01.07, 15:11 wiem co piszę, zapewiam cię.Niestety nie wyplacił odszkodowania i nie chciał pokryć naprawy samochodu poszkodowanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Ubezpieczenie OC ... 25.01.07, 15:21 to prawda, Link 4 ma wyjątkowo podstepne warunki ubezpieczenia. np. wystepuje równiez w roli policjanta tzn. jesli okaze się że złamałas przepisy drogowe (o prędkości, telefonie komorkowym, nie zatrzymałaś sie na stopie itp) to rownież na nic Twoje ubezpieczenie, bo za "karę" obetnie Ci wypłatę. jak się doczytalismy po 1 miesiącu podziękowaliśmy za takie ubezpieczenie, gdyz liczba idiotyzmów była przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
zszywka6 Re: Ubezpieczenie OC ... 29.01.07, 17:06 Dla mnie przerażające są nie zapisy Link4 (zresztą inne firmy też takie mają) ale Twoje założenie, że nie będziesz zatrzymywać się na "stopie" (!). Cóż...to sie nazywa selekcja naturalna)) Link dobrze kobinuje, że nie chce takich kierowców. Bo za Twoją ewentualną szkodę zapłaci reszta ze swoich składek. Odpowiedz Link Zgłoś