izabe-lka23 12.05.08, 13:45 hej, mam pytanie, czy wniosek o urlop macierzyński składam po urodzeniu dziecka i co muszę załączyć? akt urodzenia dziecka? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akh_1 Re: wniosek o urlop macierzyński 12.05.08, 13:58 Powiem Ci szczerze, ze nie kojarze bym musiała pisac wniosek o urlop macierzynski.. I cokolwiek innego.. Na pewno pisze sie wniosek o urlop wychowawczy, ale macierzynski jest jakby obligatoryjny,. Odpowiedz Link Zgłoś
aida82 Re: wniosek o urlop macierzyński 12.05.08, 14:05 Ja do pracodawcy musiałam przesłać wniosek(takie krótkie podanie od siebie)o urlop macierzyński, wypełniony druk oświadczenia do ZUS-u oraz ksero aktu urodzenia dziecka.Pracodawca dalej zgłasza to do ZUS-u.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabe-lka23 Re: wniosek o urlop macierzyński 12.05.08, 14:11 dziękuję za informację, i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: wniosek o urlop macierzyński 12.05.08, 14:11 Dostaniesz w szpitalu specjalne zaświadczenie, które musisz przekazać pracodawcy. Nie musisz pisać żadnego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
aida82 Re: wniosek o urlop macierzyński 12.05.08, 14:53 ...zapomniałam dodać o zaświadczeniu ze szpitala, które też jest istotne To już wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś