aska27-pl 10.06.08, 21:10 Mam pytanie, 25 czerwca mija mi 182 dni L4, czy od 26.06 mogę iść na urlop macierzyński (termin porodu 13 lipiec) i kiedy powinnam zawiadomić pracodawce o tym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homojomera Re: urlop macierzyński 11.06.08, 21:36 Ja będę miała podobną sytuację, nie mam zamiaru wybierać macierzyńskieo- szkoda mi kazdego dnia! a co będzie jesli urodzisz po terminie? np. 2 tygodnie? Z tego co wiem, a zbieram teraz baaardzo dokładnie informacje, to staranie sie o zasiłek rehabilitacayjny w przypadku ciąży to w 95% przypadków formalność, załatwiana zaocznie. przemyśl to dokładnie. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
aska27-pl Re: urlop macierzyński 12.06.08, 10:47 Tylko mnie lekarz trochę straszy, że ZUS będzie mi robił problemy i może mnie nawet wezwać na komisję, więc bezpieczniej będzie wziąć urlop macierzyński wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
homojomera Re: urlop macierzyński 12.06.08, 11:44 Ja tez obawiam sie komisji ZUS, ale robiłam wywiad i ponoć to czysta formalność, ja będę składać takie dokumenty, raz kozie śmierć, a co to za przekręt, ze jesteś w 9 miesiącu ciąży? Badać sie nie pozwolę- nikt mi nie będzie grzebać(tym bardziej, ze lekarze w ZUSIE maja inne specjalności niż choroba , która maja się zająć!!!!. A jaki lekarz zaryzykuje wysłanie cię do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś