alfa36 05.10.08, 17:40 Czy jak pójdę na L4 od piątku do piątku (czyli rowniez w niedzielę i sobotę), to stracę na wypłacie? Warto sie przemęczyć jeden dzien (piątek) i iśc na L4 od poniedzialku do piątku? Pracuję w budzetowce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: L4 w weekend 05.10.08, 17:43 tak, do wyliczenia zasiłku chorobowego liczy się dokładna ilość dni, bez względu czy to piątek, czy niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: L4 w weekend 05.10.08, 17:46 Nie rozumiem... Zapytam wiec inaczej: co jest dla mnie korzystniejsze; L4 od poniedzialku do piątku (5 dni) czy L4 od czwartku do poniedzialku (również 5 dni)? Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: L4 w weekend 05.10.08, 18:00 Jak pójdziesz na zwolnienie od piątku do piątku to 80% (czyli zasiłek chorobowy) dostaniesz za8 dni: piątek, sobotę, niedzielę, poniedziałek ... (itd). czyli - korzystniejsze będzie jak pójdziesz na zwolnienie od poniedziałku do piątku, bo nieważne jest, czy jesteś na zwolnieniu w "dzień pracujący" czy wolny taki jak sobota, niedziela - i tak będzie miała "potrącenia" za tyle dni, na ile wypisane jest zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: L4 w weekend 05.10.08, 19:24 Dzięki za odpowiedź. Musze iśc na kilkudniowe L4 (konkretnie 5 dni) i dlatego zastanawialam się, czy nie korzystniej dla mnie bedzie, jeśli będą to dni nie robocze (sobota, niedziela, a nawet święto- myslałam o 11 listopada). Rozumiem, że jednak korzystniej będzie, jeśli będą to dni robocze. dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: L4 w weekend 06.10.08, 14:34 a Ty jesteś chora? Czy planujesz zachorować? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: L4 w weekend 06.10.08, 20:16 Zeby moja poprzedniczka mogła spokojnie spać ;), to odpowiem: zamierzam iśc na drobny zabieg chirurgiczny, po którym moja nieobecnośc w pracy jest konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: L4 w weekend 06.10.08, 23:37 no to tym bardziej opłaci Ci się zwolnienie od poniedziałku do piątku, bo w weekend będziesz w domu, wiec masz 9 dni wolnego (z obydwoma weekendami razem), a stracisz tylko na 5 dniach (te 80%) Odpowiedz Link Zgłoś