Dodaj do ulubionych

Wysokie NT

23.01.10, 14:29
Witam, kilka dni temu miałam USG w 12 tc. Wg lekarki wszystko dobrze. Dopiero
w domu doczytałam , że u mojego dzieciątka Nt wynosi 2,7 mm przy CRL = 54,9mmsad
( NB(+), serduszko OK, kończyny Ok).
Nie wiem co mysleć...

Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Wysokie NT IP: 109.243.22.* 23.01.10, 14:58
      Mnie gin podczas badania powiedział ze NT jest "malutkie". W domu doczytałam ze
      to niby malutkie to 2.
    • Gość: julka1967a Re: Wysokie NT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.10, 15:05
      Ja bym poszła do dobrego specjalisty od USG genetycznego na ponowne badanie, w innym wypadku obawy będą do Ciebie wracać jak bumerang przez cała ciążę. To NT nie jest aż tak duże, ale jednak leciutko podwyższone. To może być tylko błąd pomiaru.
    • Gość: Madzia79 Re: Wysokie NT IP: *.renf.cable.ntl.com 23.01.10, 18:26
      ravvka....radzilabym Ci isc do jeszcze innego lekarza ktory specjalizuje sie w usg genetycznym i podiada lepszy sprzet.Ja bylam u takiego i rowniez mialan robione usg genetyczne nt mojego maluszka wyszlo 2,5mm przy crl 62mm.Wszystkie pozostale parametry w normie.Jednak lekarz ten stwierdzil ze nt-2,5 mm to gorna granica normy wiec zalecil mi zrobienie testu pappa.We wtorek mam wynik i troche sie denerwuje.
    • nikulam Re: Wysokie NT 25.01.10, 08:45
      Idz koniecznie do innego lekarza, niech jeszcze raz zmierzą,
      najlepiej do takiego z dobrym sprzetem i akredytacja. Ja miałam
      wynik NT 2,26 przy wielkości 7,5 i lekarz stwierdził,że dla pewnosci
      zrobimy test pappa(mam 31lat).Dla własnego spokoju lepiej zrób
      jeszcze jedno USG
      • aknas6 Re: Wysokie NT 25.01.10, 13:48
        Ja w 13 tyg ciąży miałam robione usg gen i NT tak jak Ty-2,7. Moja "mądra" p. dr
        bardzo mnie nastraszyła i skierowała na amniopunkcję, a wcześniej naopowiadała,
        że nie wiadomo, czy dziecko przeżyje do momentu badania i kazała mi jeszcze
        przed samym wyjazdem na badanie(z Rzeszowa do Łodzi) zrobić usg, "czy to dziecko
        tam w ogóle jeszcze jest, żebym na darmo nie jechała". Poszłam do innego lekarza
        i on powiedział mi że według niego wszystko jest ok, ale dla spokoju do końca
        ciąży lepiej zrobić to badanie. Syn urodził się zdrowy i śliczny. Radzę Ci też
        zrobić dodatkowe badanie. Na pewno wszystko będzie dobrze, a ty będziesz cieszyć
        się ciążą. Nie martw się na zapassmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka