18.02.04, 11:59
znacie ten problem? smile
z pewnością
mam rewelacyjną metodę na zgagę
pije wodę "wielka pieniawa", kupuję w tesco
to jest woda lecznicza, ze żródeł w Polanicy
na wszelkie problemy żołądkowe, zobojętnia soki żołądkowe
odkąd ją piję, nie mam zgagi
a wcześniej nie mogłąm wytrzymać, zasnąć, koszmar
spróbujcie, polecam
Obserwuj wątek
    • maretina Re: zgaga 18.02.04, 12:11
      dobre tez jest mleko zsiadle. wazne jest tez spanie z glowa lekko uniesiona np.
      na dwoch poduchach, ale ja tak nie umiem, bo spie na plasciutkosmile
      • katrinko Re: zgaga 18.02.04, 12:54
        Pozbyłam się zgagi, kiedy zaczełam jeść mniejsze porcje, za to częściej; uważam
        też żeby nie kłaść się po posiłkach. Od półtora miesiąca mam spokój ze zgagą
        (teraz na odmianę zaczęły się kurcze łydeksmile)
    • malika5 Re: zgaga 18.02.04, 13:52
      Działa też jedzenie ciast domowej roboty- tych na proszku do pieczenia. Godz.
      po posiłku- kawałeczek ciasta. To sposób mojego gin.smile))
    • kaczusia81 Re: zgaga 18.02.04, 16:40
      Ja polecam rennie, jest 100% bezpieczny w ciąży, a zgaga znika jeszcze szybciej
      niż się pojawiła.
    • ewa057 Re: zgaga 18.02.04, 16:54
      Witam !! Ja mam zgage od 3 miesiąca ciąży i nikomu nie życze tego objawu o
      takim nasileniu.Próbowałam wszystkiego wody,kwaśnego mleka ,spania z głową
      wyżej,migdały.Zgage miewam również na czczo.Jestem teraz w 8 miesiącu ciąży i
      myślałam że sie do tego przyzwyczaje ale niestety jest gorzej.Moja ciąża jest
      wysoka i teraz dochodzą przez zgage wymioty i nudności.Ssanie REni tez
      niepomaga.No moze na jakieś 15 minut.Ciesze sie ze juz niedługo bo za miesiąc
      pozbęde sie zgagi.Urodze i już jej nie będzie i napewno zapomne o przykrych
      dolegliwościach bo będe miała swoje szczęście juz trzecie dziecko. Pozdrawiam
      wszystkie mamusie .Pa
    • iwona.bal Re: zgaga 18.02.04, 19:00
      Jestem w 25 tygodniu i mam zgzgę prawie od samego początku ciąży.Nie mam
      swojego sposobu na to dziadostwo próbuje różnych sposobów.Zawsze mam przy sobie
      listek Rennie albo małą paczkę migdałów.Wysłałam męża na zakupy z prośbą żeby
      kupił "wielką pieniawę",tego jeszcze nie słyszałam.Dziękiza podpowiedż.Tak w
      ogóle to mam już tej zgagi dość.Staram się jeść małe porcje, jem rzeczy
      gotowane,delikatne,pije owocowe herbaty i zioła ale efekt zawsze ten sam-
      okropna zgaga.Pocieszam się tym że to już niedługo .
    • aga.5695 Re: zgaga 19.02.04, 16:13
      Czesc Dziewczyny,

ja tez mam swoj sposob (choc wiem, ze kazda z nas jest inna i nie wszystkie
      sposoby sa dla kazdej skuteczne, np. w moim przypadku migdaly nie tylko nie
      pomagaja, ale wrecz nasilaja zgage). Odkrylam niedawno, ze picie doraznie
      szklanki siemienia lnianego mielonego pozbawia mnie tego okropnego uczucia
      pieczenia doslownie w ciagu kilku minut. Wiem, ze jest to metoda dla
      desperatow, bo nie kazda takie klejace sie siemie jest w stanie przelknac przez
      gardlo (zwracam uwage, ze na pewno przyjemniejsze jest mielone, do kupienia w
      aptekach), ale jesli sie cierpi, to warto sie imac roznych sposobow.

Pozdrawiam,
      Aga
    • iwona.bal Re: zgaga 26.02.04, 21:40
      Od kilku dni testuję wodę WIELKA PIENIAWA.Do tej pory miałam okropną zgagę.Woda
      działa.Zgaga tak całkiem mi nie odpuściła ale odkąd piję wodę WIELKA PIENIAWA
      jest dużo lepiej.Pozdrawiam.
    • malgosiacy Re: zgaga 26.02.04, 23:09
      Czesc,
      a ja mialam zgage i nudnosci cala ciaze, bez wymiotow. Cos okropnego prawie
      cale 9 miesiecy. Potrafilam zjesc 1/2 sloiczka musztardy do jednego sniadania
      albo kolacji, az mnie watroba zaczela bolec. W koncu troche pomogl - nie
      uwierzycie - zwykly sok pomaranczowy z kartonu. Generalnie nie ma tego zlego,
      co by na dobre nie wyszlo. Przez te nieustajace nudnosci i zgage utylam tylko 6
      kg, bo najpierw schudlam 5 potem przytylam 11 i w sumie dalo to 6 zbednych kg,
      ktore stracilam po porodzie i po wyjsciu ze szpitala wazylam tyle co przed
      ciaza.

Jak bede drugi raz chodzila z brzusiem, to sprobuje wody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka