lopezka26 21.04.10, 10:25 Jak sądzicie co lepsze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lopezka26 Re: Prenatal Complex czy Materna?? 21.04.10, 10:26 Materna oczywiście, przepraszam za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
me_meggy Re: Prenatal Complex czy Meterna?? 21.04.10, 11:49 Ja biorę od samego poczatku Feminatal N, jest dużo żelaza Odpowiedz Link Zgłoś
iw1978 Zdrowa dieta :) 21.04.10, 13:03 Tytuł zupełnie serio. W pierwszej ciąży brałam maternę, potem dodatkowo żelazo, a wyniki miałam takie sobie. W drugiej brałam tylko kwas foliowy, wyniki rewelacja. Hemoglobina po fizjologicznym spadku od 8 miesiąca zaczęła mi pięknie rosnąć (11.6 na dwa tygodnie przed porodem). Nie stosowałam żadnej specjalnej diety, jadłam sporo kiełków, szpinaku, brokułow, suszonych moreli, generalnie rzeczy bogatych w żelazo a w przypadku kiełków także w inne mikroelementy. Myślę, że dopóki masz przyzwoite wyniki, nie warto faszerować się suplementami, tylko lekko zmodyfikować dietę. Lepiej na tym wyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zacia-zona Re: Zdrowa dieta :) 21.04.10, 13:23 też biorę feminatal, teraz z dha (od 12 tygodnia). uwierzyłam w niego, bo ma łatwo przyswajalny kwas foliowy- metafolinę. ale ta wersja "N" z żelazem mi nie wchodziła (problemy żoładkowe). Odpowiedz Link Zgłoś