carolline1 15.04.04, 14:08 mam pytanie, czy wiecie moze cos o cewnikowaniu pecherza moczowego ...kiedy jest konieczny.. podobno przy cesarce zawsze? a przy normalnym porodzie? czy zakladanie jest bolesne i jak je sie wykonuje!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1jagienka Re: cewnikowanie!!! 15.04.04, 15:37 witaj, przy cesarce owszem, miałam cewnik. Jego założenie jest po prostu nieprzyjemne, trwa chwileczkę, cewnik usunęli na drugi dzień (ale chodzenie do toalety z rozciętym brzuchem też było brr...) carolline, ale to nie jest problem, którym powinnaś zaprzątać sobie głowię, nie zamartwiaj się takimi szczegółami Odpowiedz Link Zgłoś
carolline1 Re: cewnikowanie!!! 15.04.04, 15:41 dzieki... zastanawiam sie nad tym bo jeszcze lekarz nie zdecydowal jak bede rodzila! wolalabym naturalnie, ale jak bedzie trzeba cesarka to tak bedzie! tylko wiem ze po porodzie dluzej sie wraca do siebie i bardziej jest to bolesne! Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: cewnikowanie!!! 15.04.04, 16:09 nie jest to konieczne ale cewnikują wtedy kiedy nie możesz sama się wysikać.Ja tak miałam ale zakładania cewnika prawie się nie czuje przy ogólnie nie najlepszym samopoczuciu jest to obojętne mażysz tylko aby się wysikać. Nie przejmuj się tym!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś