Dodaj do ulubionych

Coś się zaczęło dziać!!!

23.04.04, 14:10
Dziś w czasie nocnej wizyty w toalecie, zauważyłam trochę pasemek krwi.
Teraz każdorazowo troche plamię. Wyczytałam, że to jeden z objawów
zbliżającego sie porodu: ale może wystąpić zarówno przed porodem, jak i
tydzień wcześniej. Skurcze takie jak były wcześniej - raczej przepowiadające.
Do tego czuję się trochę jak przed okresem.
Zaczne dziś rodzić????
Obserwuj wątek
    • barbs Re: Coś się zaczęło dziać!!! 23.04.04, 14:20
      Jeżeli przez "czucie się jak przed okresem" masz na myśli chcrakterystyczny ból
      w dole brzucha, to te skurcze już przepowiadające nie są... Myślę że się
      zaczyna :o))
      Powodzenia - oby skończyło się jak najszybciej i najszczęśliwiej.
      Basia
    • gandzia4 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 23.04.04, 20:50
      No to życzę szybkiego, bez komplikacji jak najmniej bolesnego rozwiązania.
      Trzymam kciuki.
      • joasiiik25 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 23.04.04, 20:58
        oprucz codziennych dolegliwosci boli jak na okres doszly od wczoraj skurcze
        posladkow...nie wiem jak to okreslic...promieniuje od np pachwiny az po
        posladek czy to moze byc oznaka zblizajacego sie porodu?
        • cody2 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 23.04.04, 21:07
          Ja czegos takiego nie czuję. Ale cały czas przedokresowy stan. Ale siedzę w
          domu iczekam. Ciekawe ile jeszcze?????
          • joasiiik25 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 23.04.04, 21:09
            ja w zasadzie mam termin na dzis..tez nic nie czuje oprocz tego co
            zwykle..idzie sie przyzwyczaic.chce juz rodzic a ty?

asia i 41 tyg Kacperek

• joasiiik25 Re: do znudzenia to samo... 23.04.04, 21:17
              Objawy występujące tuż przed porodem:

Objawy ogólne typu: ogólny niepokój, uderzenia krwi do głowy, ból głowy,
              uczucie gorące, uczucie kołatania serca, nawracające bóle okolicy krzyżowej,
              promieniujące do podbrzusza i nóg. W ciągu ostatnich dni przed porodem może
              dojść do zmniejszenia masy ciała.

Objawy ze strony przewodu pokarmowego: część kobiet tuż przed porodem odczuwa
              wzmożone ruchy jelit, wzdęcia i oddaje kilka luˇnych stolców. Mogą też wystąpić
              wymioty lub brak łaknienia

Zwiększenie wydzieliny pochwowej, uczucie pełności w okolicy sromu.

Tuż przed porodem słabną nieco ruchy płodu. Często z tego powodu ciężarne są
              zaniepokojone.

asia i 41 tyg Kacperek

• cody2 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 25.04.04, 14:12
      Wczoraj nic sie nie działo sad A dzis od 5 rano mam skurcze dośc regularne i
      raczej bolesne (nie mocno). Do tej pory (14.10) nic się nie zmieniło - skurcze,
      lekkie krwawienie i ... czekanie. Jechac juz do szpitala czy nie ????
      • joasiiik25 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 25.04.04, 14:23
        cody jedz do szpitala jak krwawisz!!!!!

asia i 41 tyg Kacperek
        ps: u mnie nic sie nie dzieje

ktory tydz u ciebie?
        • cody2 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 25.04.04, 17:21
          Termin mam na wtorek smile
          Od 12h mam te skurcze, ktore zreszta zwolnily i nic!!!
          Tylko zglodnialam, bo zjadlam chude sniadanie, myslac, ze bede rodzic, teraz
          cos przekasimy i podjedziemy do szpitala, niech specjalisci zobacza co to
          jest smile
          • bluebaby Czy powinnam się martwić? 25.04.04, 20:25
            Jestem w 34 tyg.
            Wczoraj w nocy kilka razy obudziły mnie mdłości, spowodowane "tępym bólem
            miesiączkowym".
            Dzisiaj podczas popołudniowej drzemki też obudził mnie ten sam
            charakterystyczny ból (kiedyś takie bóle miałam zawsze na krótko przed albo w
            dniu miesiączki)
            Do tej pory przez całą ciążę nie miałam takich objawów.
            Boję się że w nocy znowu mnie napadnie?!!!?

Powinnam sie martwić?

Marta & Junior
            • lgosia1 Re: Czy powinnam się martwić? 25.04.04, 21:15
              mój lekarz zawsze mi powtarzał!!!! W razie jakichkolwiek niepokojów - do
              szpitala. Taka rola szpitala i nikt nie będzie miał ci za złe, że to np.
              fałszywy alarm. 34 tydzień to nie tak źle - ale jednak za wcześnie na ewetualny
              poród. Naprawdę lepiej stracić 2 godz. czasu na kontrolę w szpitalu niż się
              denerwować co to może być.
    • cody2 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 29.04.04, 18:36
      jednak to było TO!!!!

Urodziłam w poniedziałek!!!
      Dziś jestem w domku z Alexem!!! (tatuś w pracy)
      A w domu tuziny żonkili i tulipanów!!!
      I ten najpiekniejszy kwiatuszek - Alex!!!!!!!!
      • moss7 Re: Coś się zaczęło dziać!!! 29.04.04, 19:05
        Gratuluje Cody!!! sliczne imie Alex. Ale Ci zazdroszcze,ja tez juz chce!!!
        pozdrawiamy i zyczymy zdrowka. paulina i 29 tygodniowy maluszek w brzuszku
        • evita33 Cody Gratuluję i napisz coś więcej bo chyba Zaspa 29.04.04, 22:14
          z tego co pamiętam to chciałas rodzić na Zaspie. Ja teżw czerwcu będe rodzic i
          to własjnie na Zaspie. Napisz jakie wrażenia z pobytu tam, jak opieka, czy
          miałaś położną czy też rodziłaś z mężem. Co zabrać , czego jest mało a czego nie
          • cody2 Re: Cody Gratuluję i napisz coś więcej bo chyba 30.04.04, 13:33
            Tak, rodziłam na Zaspie. Jest całkiem przyzwoicie (zwłaszcza, że nie mam z
            czym porównać).
            Sale porodowe jednoosobowe. Mielismy poród rodzinny - polecam. Bo położna
            nie przebywa cały czas na sali, więc dobrze jest mieć mężczyznę pod ręką smile
            Potem już w sali 3-osobowej, spędziłam 3 doby. Opieka nienajgorsza, jedzenie
            za to okropne!!!!
            Ja używałam szpitalnych koszul, choc wzięłam 2 swoje, ale szkoda. Ciuszki
            dla maluszka też szpitalne. Położne myją dzidzie i dbaja o pępuszek.Reszta
            zajmuja się mamy. Brakuje pieluszek jednorazowych. Ja chyba 2 dostałam.
            Polecam majtki jednorazowe, podkładów jest pod dostatkiem.

Pozdrawiam Ciebie i Maluszka w brzusiu!!!!
            • atlantis75 Re: Cody Gratuluję i napisz coś więcej bo chyba 30.04.04, 13:54
              Cody, wielkie gratulacje smile)))
              No to się wreszcie posypało... wink

Napisz kilka słów jaki miałaś poród, ile godzin, czy korzystałaś ze znieczulenia itd.

Pozdrowionka dla rodziców i Alexa big_grin
              • cody2 Re: Cody Gratuluję i napisz coś więcej bo chyba 05.05.04, 15:47
                Hey!!!

Rzadziej jestem na sieci, ale Mały jest teraz ważniejszy smile

Poród bardzo dobrze wspominam, mogę rodzić smile Jak wcześniej pisałam czop
                odszedł w piątek z rana, potem sie uspokoiło i od ranka niedzielnego pojawiły
                się skórcze. Ale nie chciały przyspieszyc, ani stac się bardziej regularne.
                Jednak wieczorkiem podjechalismy do szpitala, rozwarcie na "paluszek" i
                odesłano nas jeszcze do domu. Nocy juz nie przespałam, miałam bolesne skórcze.
                O 5 rano znowu do szpitala pojechalismy. Gdzie juz zostałam i o 9.35 Mały był z
                nami!!!
                Nie miałam znieczulenia, bolało mocno, ale jest to tak specyficzna sytuacja,
                że szło przetrwać. Zwłaszcza świadomośc , że to już niebawem brzusio będzie
                pusty!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka