Dodaj do ulubionych

II trymestr, energia

01.03.11, 21:17
Dziewczyny, które są w II trymestrze. Czujecie ten słynny "przypływ energii"?
Ja jestem ciągle zmęczona. Mam dni lepsze, jasne, ale generalnie jestem totalnie bez energii.
Nie wiem,czy to pogoda, czy ciąża... Wyniki mam super, wszystko jest ok.
Jak jest u Was? jesteście pełne energii i sił witalnych? Ja jakoś nie bardzo...
spać mogę po 12 godzin i mi małosmile
Obserwuj wątek
    • polna_trawa Re: II trymestr, energia 01.03.11, 22:18
      Ha ha, miałam identycznie smile Pierwsze dwa trymestry przespałam. Od stycznia zaczęłam trymestr trzeci i od początku roku jest o wiele lepiej - mam zdecydowanie więcej energii, tylko teraz brzuch bardziej przeszkadza w działaniu.
      • marina_nie_vlady1 Re: II trymestr, energia 01.03.11, 22:48
        O to czekam na IIIsmile Bo już mam sama siebie dość!smile tylko spać, leżeć i nic.
        zmuszam się do jakiejkolwiek aktywnoścismile
    • deodyma Re: II trymestr, energia 02.03.11, 09:30
      emergia mnie rozpierala do 38 tyg ciazy, poki nie siadl mi kregoslup, bo chodzic juz nie moglam, chociaz duzego brzucha nie mialam.
    • marta_ju Re: II trymestr, energia 02.03.11, 14:16
      ja teraz właśnie kończę II trymestr i muszę przyznać, że miałam przez ten czas dużo więcej energii niż w I. pierwszy trymestr mogłam cały przespać, wciąż byłam apatyczna, nieprzytomna. potem odzyskałam siły, ale niestety wylądowałam w łóżku z powodu skurczów i zagrożenia skróceniem szyjki. także u mnie z poziomem energii super, ale nijak nie mogę jej spożytkować sad
    • kamelia04.08.2007 Re: II trymestr, energia 02.03.11, 16:21
      II trymestr był czasem, kedy czułam sie dobrze, tzn. nie było juz stArasznych mdłości z pierwszego, a ni bólu kregosłupa i łydek z ostatniego
      • storks Re: II trymestr, energia 02.03.11, 20:54
        u mnie początek 2 trymestru, ale oczekiwanej tak dlugo energii jeszcze nie doświadczyłam sad bywaja owszem lepsze dni, wiec jakas poprawa jest, ale nadal jestem powolna i nic mi sie nie chce......
        no nic, moze jutro bedzie lepiej smile
    • pumeczka czekam i czekam na ten przypływ ;) 02.03.11, 21:17
      dwa pierwsze trymestry najchętniej chciałabym wymazać z pamięci
      i zarówno w pierwszej ciąży jak i obecnej
      w pierwszej powera dostałam dopiero w III trymestrze, mimo wielgachnego brzucha byłam w stanie szybciej sie na spacerach poruszać i zrobić wszysto migiem
      teraz też na to czekamwink
      a mój mąż z utęsknieniem wspomina mój niepohamowany apetyt na sex wink
      i ma nadzieję, na powtórkę i tym razem wink

• kochammacka Re: czekam i czekam na ten przypływ ;) 03.03.11, 12:32
        ja mam. Pierwszy trymestr był koszmarny, spać mi się co prawda nie chciało , ale ledwo dychałam i cały czas czułam się jak na kacu, czyli w każdej pozycji źle...
        A teraz mogłabym biegać, latać , skakać i apetyt wrócił. Niemniej to pewnie bardzo indywidualna kwestia.
        • nati-5588 Re: czekam i czekam na ten przypływ ;) 03.03.11, 18:33
          ja w ll trymestrze to mialm tyle energii ze najchetniej to bym sprzatala caly dom myla okna robila pozadki w szafach itpsmile czulam sie przez dlugi czas jak bym w ogole w ciazy nie byla i jak bym sie obudzila z koszmarnego snu pierwszego trymestru... wtedy mialam mdlosci 24 na dobe zmeczona non stop taka jakby "wypompowana" jakby zycie ze mnie uszlo ale kolo 10 11 tyg z dnia na dzien czulam sie coraz lepiej mdlosci ustapily zmeczenie i sennosc tez takze dla mnie ll trymestr byl super no a teraz w lll tr. to jest masakra brzuch ciazy ciezko co kolwiek mi zrobic o chodzeniu nie wspomne szybko sie mecze i ogolnie mam juz dosyc a to dopiero 31 tydz a co bedzie dalej strach pomyslec
    • sanpja Re: II trymestr, energia 03.03.11, 18:54
      a badałaś sobie tarczycę i żelazo? ( bez względu na to że morfologię mam ładną żelazo potrafi spaść mi poniżej normy i ferrytyna też).
      • nati-5588 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 19:10
        a to pytanie do mnie czy do autorki?? jak do mnie to nie badalam zelaza morfologia wskazywala na niedobor ale zaczelam brac zelazo w tab i teraz morfologia w normie a tarczyca byla badana jakos w 12 tyg i bylo ok
        • marina_nie_vlady1 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 19:18
          Ja sobie badałamsmile i wszystko ok. po prostu jestem zdechła, zmęczona..
          czasami mam napady energii i wtedy ćwiczę, sprzątam, chodzę na długie spacery, ale są takie dni,że z łóżka nie mam sił wstać. nie, że mi się nie che, po prostu nie mam siły.
          czuję się trochę tak, jakbym się naćpała lekami na uspokojenie, taka... nijaka.
          • nati-5588 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 19:25
            skoro badania sa ok to nie ma co sie martwic tylko trzeba przezycsmile taka uroda ciazy kazda moze przechodzic inaczej moja szwagierka to od 5 tyg ciazy to zygala jak kot i czesto miala dni ze wstac z lozka nie mogla az do 30 tyg ciazy pozniej zyganko ograniczylo sie do raz na dwa tyg wiec ogolnie miala ciezko
            • marina_nie_vlady1 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 19:37
              Przeżyć przeżyjęsmile to nawet nie to,że się martwię... bo wszystko jest oksmile ale mnie to wkurza . zawsze byłam taka aktywna eh. a może właśnie to czas na przyhamowanie i już?smile
              • nati-5588 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 19:41
                no walsnie jest dokladnie jak mowisz ciaza to czas na przystopowanie smile niestety ciazko sie przestawic z aktywnego trybu zycia na taki "powolniejszy" no ale pomysl sobie ze tej aktywnosci po porodzie bedziesz miala az nad tosmilesmile myusimy wypoczywac "na zapas" wink
                • marina_nie_vlady1 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 19:42
                  Z aktywnym czterolatkiem to nie zawsze takie proste;> ale staram sięsmile
                  • nati-5588 Re: II trymestr, energia 03.03.11, 20:11
                    aaa to zmienia calkiem postac rzeczysmilesmile no to faktycznie z tym odpoczywanie na zapas troche ciazko bedziesmile ja co prawda w pierwszej ciazy ale wiem co to 4 latek bo kuzynki synek ma tyle smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka