Dodaj do ulubionych

Ale boli:(

20.05.11, 16:39
Jestem w 20tc to jest moja druga ciaza moja corka ma 6miesiecy. Mam maly problem z bolem pachwin na poczatku ciazy tak bardzo nie bolaly a teraz coraz bardziej czasem nawet nie moge wstac z lozka i do tego lapia mnie silne bole w dole brzucha podobne do skurczy. W pierwszej ciazy nie mialam boli pachwin i dziwie sie ze teraz mam i dlaczego??
Obserwuj wątek
    • nowapanna Re: Ale boli:( 20.05.11, 18:17
      hejsmile
      ja jestem w 35 tyg.,ale mam podobnie jak Ty.U mnie zaczelo sie ok.14 tyg.Tak samo jak u Ciebie,jest to moja druga ciaza i nie przypominam sobie wczesniej takich dolegliwosci...Nawet z tego powodu bylam na dodatkowej, wizycie u ginekologa,zeby spytac czy wszystko w porzadku.Lekarka stwierdzila,ze wszystko jest ok,chociaz dodala,ze takie dolegliwosci to sa odczuwalne w zaawansowanej ciazywink A ja bylam na wizycie w 15 tyg ciazysmile))
    • hop_angel Re: Ale boli:( 20.05.11, 19:07
      jak masz silne ból w dole brzucha to pędź na IP to mogą być skurcze zagrażające ciąży.. wiem co piszę.
    • mikolajek2010 Re: Ale boli:( 20.05.11, 20:40
      Też mam bóle pachwin smile Lekarz śmieję się, że to ... dobrze smile
      Macica coraz szybciej się rozciąga i w efekcie możesz czuć bóle w podbrzuszu, a także bóle pleców. Rozciągnięciu ulegają również więzadła macicy. To rozciąganie w niektórych przypadkach może wiązać się z występowaniem okresowego, czasami dość silnego bólu pachwin.
      Dzidzia dewastuje Ci wiązadła smile
      A to cytat:
      -
    • gonia28b Re: Ale boli:( 20.05.11, 21:27
      może to po prostu efekt błyskawicznej ciąży po ciąży? Piszesz, że Twoja córka ma 6 m-cy a Ty jesteś w 20 tyg. ciąży...
    • kobietka_29 Re: Ale boli:( 21.05.11, 08:13
      Tez mam od czasu do czasu silne bole w dole brzucha- tak po bokach podbrzusza (raz z jednej strony kilka dni, raz z drugiej), wzdluz pachwin az po plecy. Nie raz sie zdarzylo, ze mialam takie skurcze, ze kroku zrobic nie moglam. Dopiero, jak mnie w pracy silny skurcz zlapal, stwierdzilam, ze nie ma na co czekac i pobieglam do lekarza. Zrobili mi ctg i pelny "przeglad" i nie wyszlo nic niepokojacego. Mysle, ze to zwyczajnie wiazadla. Bo dziecie robi sie coraz wieksze i ciezsze. Dlatego moze silniej odczuwam ten bol. Pozatym podobno mam lozysko przodujace. W prawdzie zadnych zwiazanych z tym komplikacji, ale moze gdzies uciska?
      Jesli nie bylas jeszcze z tym u lekarza, a masz takie silne bole od dluzszego czasu, nie czekalabym z wizyta. bardzo mozliwe, ze to nic powazniejszego, jak zwykle wiazadla. Szczegolnie, ze jak pisza dziewczyny, szybko zaszlas w ponowna ciaze. Moze Cie w przychodni wysmieja, bo wszystko w porzadku. Ale przynajmniej bedziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki.
      • flora87 Re: Ale boli:( 21.05.11, 12:00
        Mam podobne bole, bardzo silne nie moge nawet ustac na nogach jak chwyca. Mam je od srody (19tc) w czwartek mialam wizyte to mnie zbadal, szyjka w porzadku z dzieckiem tez, przepisal mi no-spe forte i magnez mam lykac dwa razy dziennie czy boli czy nie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka