mrrraaau 01.10.11, 14:16 Używałyście/używacie w ciąży depilatora elektrycznego? Gdzieś mi przemknęło, że niby nie wolno, ale sama już nie wiem czy chodziło o depilator . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue-suzi Re: depilator 01.10.11, 14:35 ja słyszałam ze w ciąży jesteśmy bardziej narażone na żylaki i pękające naczynka a depilator napewno troche to potęguje tak jak gorący wosk. Ja nie używam, właśnie z tego względu, w ogóle mi już trudno cokolwiek ze sobą samej zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: depilator 01.10.11, 15:30 Ja używałam przez całą ciążę. Jak już mi było ciężko to zatrudniłam męża to dej czynności Odpowiedz Link Zgłoś
anolka17 Re: depilator 01.10.11, 17:10 Ja depilowałam zaraz na początku, chociaż bolało mnie bardziej niż zwykle. Teraz już zaprzestałam tej czynności właśnie z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: depilator 02.10.11, 16:05 blue-suzi napisała: > ja słyszałam ze w ciąży jesteśmy bardziej narażone na żylaki i pękające naczynk > a a depilator napewno troche to potęguje tak jak gorący wosk. Akurat czytałam artykuł o depilacji woskiem. Nie jest polecana (ale nie zabroniona) z dwóch powodów: 1. Tak jak wymieniony wyżej - potęguje ryzyko powstania żylaków i pękających naczynek 2. Ból depilacji jest odbierany jako stres (wydziela się hormon stresu) - szczególnie w ciąży wiele kobiet mocniej odczuwa ten ból. Hormon stresu jest we krwi, dostarczany jest maluszkowi. Niepotrzebny stres dla dziecka. Natomiast nikt nie zabrania depilacji. Więc jak któraś musi depilować nogi/pachy lub nie odczuwa wzmożonego bólu to jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: depilator 01.10.11, 17:28 Całą ciażę chodziłam do kosmetyczki na wosk, dużo wygodniej niż samemu i dlaczego w ciąży miałabym się czuć mniej zadbana? Na regularne czyszczenie twarzy też chodziłam, nikomu nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: depilator 01.10.11, 17:54 rrraaau napisała: > Używałyście/używacie w ciąży depilatora elektrycznego? Gdzieś mi przemknęło, że > niby nie wolno, ale sama już nie wiem czy chodziło o depilator ..." a myślałaś o szkodliwości używania elektrycznej szczoteczki do zębów?? Odpowiedz Link Zgłoś
amsila Re: depilator 01.10.11, 18:34 Używałam całą ciążę. Dziewczyny nie przesadzajcie z tymi zakazami. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrraaau Re: depilator 01.10.11, 19:02 Nie wiem dlaczego niby nie wolno, dlatego pytam. Mam, używam od lat, wolałam się upewnić, bo gdzieś mi się coś o uszy obiło, ale zdaje się bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
justynagl Re: depilator 01.10.11, 20:55 z mojego doswiadczenia powiem, że nie szkodzi nikomu używanie depilatora. Depiluję "wszystko co się da" od około 20 lat!!! I nadal rosnie jak rosło(wbrew ulotkom) a urodziłam w międyczasie 4 dzieci zdrowiutenkich Teraz czekam na piąte- też po depilacji Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: depilator 02.10.11, 10:28 depiluje ale niezbyt czesto bo mi sie nie chce po prostu na nogi musze jakas godzine poswiecic zeby bylo superdokladnie, wole w 5 minut machnac maszynka Odpowiedz Link Zgłoś