Dodaj do ulubionych

seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyście?

06.01.12, 18:03
Mam pytanie odnosnie seksu oralnego w czasie ciąży. Czytałam w pewnym artykule, że jest to niebezpieczne i grozi smiercią matce i dziecku, gdyż istnieje mozliwośc przedostania sie powietrza przez pochwę do naczyń krwionosnych i powstanie zatoru. Czy to prawda i czy na czas ciązy trzeba zrezygnowac zupełnie z uprawiania seksu oralnego? Czy w takim razie powinno się też zrezygnować z uprawiania seksu w ogóle, bo tak mi sie wydaje, że również istnieje możliwośc "wpompowania" powietrza?
Obserwuj wątek
    • piekielna-diablica Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:14
      jezu w jakiej pochwie - przecież przy seksie oralnym to za przeproszeniem otworem gębowym pracujesz a nie pochwą.

• z_oe Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:20
        hhahahhahah dobresmile
      • carollka_27 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:20
        umarłam big_grin
        • z_oe Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:22
          Ja popuscilam buhahahha ze smiechu, padlam normalnie i kwiczesmile
      • artdesign84 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 03:45
        a seks oralny to wg Ciebie tylko robienie laski?
        jest też coś takiego jak mineta...
    • od.czasu.do.czasu troll :) 06.01.12, 18:22

• artphorma Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:24
      no to napissze bardziej dosadnie: robienie minety. facet robi minete kobiecie w ciąży.tak naprawe wyczytałam tow książce,a nie sobie wymysliłam, książka pt: w oczekiwaniu na dziecko
      • carollka_27 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:27
        pomyślmy .... żyję big_grinbig_grinbig_grin
      • schat-be Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:29
        Właśnie sprawdziłam - na stronie 260. Ale tam nie ma słowa o śmiertelnym zagrożeniu dla matki i dziecka. ROTFL big_grin
      • myszos Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:30
        Jak jej wsadzi pompkę i zacznie pompować to może i coś się może stać,a ale tak bzdura jakaś wink
      • od.czasu.do.czasu Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:37
        3/4 matek powinno już nie żyć big_grin
    • papryczka.chili Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:29
      o matko..
      nie wierze że są tacy ludzie

r
      • carollka_27 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:33
        może dmucha ją dosłownie big_grin
        • papryczka.chili Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:46
          jak balonik albo jak alkomat ale to 2 to chyba gorzej bo wdmuchuje promilebig_grin
        • artphorma Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:46
          książka pt: "w oczekiwaniu na dziecko" z roku 2004,u mnie rozdział siódmy , str 163: "oralne stymulowanie narządów płciowych jest bezpieczne w ciąży tak długo, jak długo twój partner uważa, by nie wprowadzić powietrza do pochwy.to bowiem mogłoby stwarzaćniebezpieczenstwo pzedostania sie powietrza do krwiobiegu, a w konsekwencji wystapienia zatorublokujacego naczynia krwionośne, co stanowi ŚMIERTELNE ZAGROŻENIE zarówno dla matki, ajk i dizecka"
          Tak więc nierozumiem takiego wysmiewania się, skoro sobie nie wymysliłam tego tylko to przeczytałam w tej książce, i myslałąm że znajdę poradE u doświadczonych troche bardziej koleżzanek. Przecież wiadomo , ze partner nie dmucha specjalnie podczs minety w pochwe partnerce, dlatego zastanowiło mnie to co napisane jest w tej książce.
    • petit_tresor Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:38
      większej durnoty w życiu nie słyszałam tongue_out
      • paliwodaj Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:42
        dajcie spokoj, jeszcze ze smiechu zaczna co niektore przedwczesnie rodzic wink
    • schat-be Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:52
      A w książce z lat 70. bądź 80.-tych pani Wisłocka napisała, że kobieta oziębła ma niedorozwój sutków. Niestety strony nie podam tongue_out
      • artphorma Re: seks oralny niebezpieczny ws ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 18:54
        sluchajcie nie pisalm po to zeby mnie wysmeiwano,albo zarty strojono. ciekawa bylam wlasnie waszych opinii może z autopsji, może z informacji od waszych gin, bo mnei to zastanowilo, zdziwiło-to co przeczytałąm w książce, która jest polecana dla przyszlych matek
        • schat-be Re: seks oralny niebezpieczny ws ciaży? uprawiały 06.01.12, 18:57
          Ja mam czwartą edycję, w Polsce wydaną w 2011 roku. Napisałam powyżej, co jest w tej książce nt. seksu oralnego. Na stronie 163 jest o cerze. Natomiast jeśli chodzi o opinie, to po reakcjach forumek można się łatwo domyślić, jakie jest ich zdanie tongue_out
    • nomya Wątek roku!!! 06.01.12, 18:54
      j.w.
      big_grin
    • piekielna-diablica Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 19:02
      wiesz co - wyrzuć tą książkę wyjdzie Ci tylko na dobre
      jakoś mi ciężko uwierzyć, że otwór gębowy męski może siać takie spustoszenia - to nie trzeba by było poddawać się aborcji, tylko w zaciszu domowym "sprawca" nadymając policzki oralnie pozbywałby się potomstwa. o matko
      • korulka_80 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 15:00
        "jakoś mi ciężko uwierzyć, że otwór gębowy męski może siać takie spustoszenia - to nie trzeba by było poddawać się aborcji, tylko w zaciszu domowym "sprawca" nadymając policzki oralnie pozbywałby się potomstwa. o matko"

dobre, dobre big_grinbig_grinbig_grin

• beataj1 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 19:03
      A oral dla fecatów jest bezpieczny?

Cholera kobiety zawsze mają pod górę. Nawet seks oralny może być dla nas śmiertelny...
      • doral2 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 19:15
        cudny wacik, zostaję do niedzieli big_grin
    • sabka22 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 22:24
      www.twoje9miesiecy.com/index.php?id=218
      nie wiem o co chodzi z tym powietrzem ale po tym poście poszukałam w necie i na pierwszym linku znalazłam też o tym wzmiankę...pisze na dole strony przy seksie oralnym i analnym.
      Myslałam że to prowokacja ten post ale serio coś w tym powietrzu jest.
      • malgosiek2 Sabka22 proszę o zmniejszenie sygnaturek- 06.01.12, 22:36
        suwaczków do 4 wersów.
        Lub tez pozostawić dwa zmniejszone i ustawione obok siebie.
        Więcej info w wątku na "szpilce" u góry forum.
        Dziękuję.
        • sabka22 [...] 06.01.12, 22:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • malgosiek2 Re: Sabka22 proszę o zmniejszenie sygnaturek- 06.01.12, 23:02
            To zostaw tylko jeden suwaczek.
            forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
            Podpowiedź z innego forum.
            forum.gazeta.pl/forum/w,88104,92642294,92642294,do_tych_co_sobie_z_sygnaturka_nie_radza_instrukcja.html
    • trusia-agusia Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 06.01.12, 23:25
      Dawno nie słyszałam czegoś równie głupiego ;D

Wdmuchiwanie powietrza do pochwy? Dobre sobie wink Tak czy inaczej musiałoby to być wyjątkowo intensywne dmuchanie żeby zagrażało przedostaniu się powietrza do naczyń krwionośnych, więc dopóki oboje macie ochotę na takie pieszczoty to nie musisz się bać wink Tak samo jak z obawami odnośnie seksu ogólnie - dopóki nie masz ciąży zagrożonej albo lekarz nie powie że czegoś nie możesz robić to korzystaj na zdrowie wink
    • artdesign84 i zakaz całowania się w usta!!! 07.01.12, 03:05
      bo też można wpompować powietrze
    • ciociacesia szkoda ze nie wyjasnili 07.01.12, 10:45
      dlaczego akurat w ciazy to niebezpieczne?
      • ciociacesia sama se znalazłam odpowiedz 07.01.12, 18:12
        If your guy forms a seal around your vagina with his lips and forces air inside without allowing it to escape, bubbles can form, which travel through the opening in the cervix up into the uterus, where they may be absorbed into the bloodstream. If at any point the air bubbles block a blood vessel ‑- especially one that leads to the brain or heart ‑- it could cause a stroke, heart attack or even death.

However, the chances of that happening are pretty slim. For one thing, blowing air into the vagina is dangerous only when your below-the-belt blood vessels are engorged due to hormonal changes that occur during menstruation or pregnancy. Plus, your guy would have to be puffing darn hard to put you at risk.

w ogole to przeciez w ciazy zazwyczaj szyjka jest zamknieta czopem sluzowym, chyba by trzeba to powietrze sprezarka pompowac...
    • pikka6 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 13:38
      ale jak się wdmuchuje powietrze przez pochwę do naczyń krwionośnych????? big_grin big_grin big_grin równie dobrze byś mogła się zabić dmuchając do ucha bądź nosa big_grin

Wątek roku big_grin gratuluję autorce, wygrałaś inwencją twórczą big_grin
      • intuicja77 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 15:22
        Jakkolwiek wątek jest śmieszny to twoje porównania wskazujące na całkowity brak wiedzy o własnej anatomii lekko przerażające.
        • pikka6 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 15:49
          ale ja serio pytam bo nie bardzo wiem o co chodzi, nie umiem sobie jakoś wyobrazić...jeśli jest jakieś sensowne wytłumaczenie na taką bzdurę to chętnie ją poznam.słucham zatem.....
          • sabka22 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 17:11
            Wyżej dałam link do artykułu tam też to pisze.Zabrania się wdmuchiwania powietrza do pochwy,dlaczego nie wgłebiałam się ale jednak pisze.
            • doral2 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 17:58
              "zabrania się wdmuchiwania powietrza do pochwy"

cudne!!!
              zostaję jeszcze tydzień big_grin
              • sabka22 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 18:54
                Z czego Ty się cieszysz kobieto?możesz zostać nawet trzy tygodnie,tymi postami udowadniasz że kompletnie nic na ten temat nie wiesz.
                • doral2 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 19:24
                  sabka22 napisała:

> Z czego Ty się cieszysz kobieto?możesz zostać nawet trzy tygodnie,tymi postami
                  > udowadniasz że kompletnie nic na ten temat nie wiesz..."

gdyby wdmuchiwanie powietrza do pochwy było tak skuteczne w ronieniu ciąży, na przestrzeni wieków miliony idiotów nie przyszłoby na świat i ich potomkowie nie pisali by idiotyzmów na forum.
                  stąd zostaję tydzień dłużej, by przekonać się ilu jednak idiotów na ten świat przyszło, pomimo dmuchania w pochwę.
                  i ilu idiotów wierzy, że dmuchanie w pochwę to skuteczny środek na niechcianą ciążę.
                  • ciociacesia ja na studiach czytalam 07.01.12, 20:09
                    fascynujaca ksiazke o tym jak sobie samemu zrobic aborcje. i tam tez pojawial sie motyw wdmuchiwania powietrza do macicy - w kontekscie zeby przypadkiem tego nie zrobic bo mozna doprowadzic do zgonu tylko ze własnego a nie 'pasozyta'

tylko przy oralu zeby do tego doszlo to naprawde trzeba miec sporo 'szczescia' a facet niezle płuco. przeciez nawet szyjka jest zamknieta i 'zaczopowana'
            • pikka6 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 19:14
              wiem że nie wolno się dmuchać big_grin ale zastanawia mnie to jak ma się powietrze z pochwy przedostać do naczyń krwionośnych.
              • ciociacesia wyzej wkleiłam tekst z cosmo 07.01.12, 19:24
                z wyjasnieniem tego cudu natury. otoz moze to sie stac tylko jesli powietrze z pochwy przedostanie sie do macicy i tylko w okresie ciazy lub menstruacji... wg mnie facet musialby miec niezly dmuch
          • intuicja77 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 07.01.12, 22:51
            dmuchnięcie powietrzem do nosa wprowadza je w zamknięty twór jakim jest układ oddechowy , układ rozrodczy kobiety jest jakby hmm.. otwarty tzn otwarty do jamy otrzewnowej - więc teoretycznie , powtarzam czysto teoretycznie istnieje możliwość wprowadzenia powietrza do jamy otrzewnowej . Oczywiście post autorki jest śmieszny ,ale nie można porównywać wprowadzenia powietrza przez nos do wprowadzenia powietrza przez pochwę
            • pikka6 Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 08.01.12, 14:40
              Po pierwsze autorka wątku nie piszę o smiertelnym niebezpieczeństwie idącym za wdmuchaniem powietrza w macicę a w naczynia krwionośne co grozi bla bla bla...Przeczytaj jeszcze raz nader inteligentna koleżanko
              Po drugie znawco anatomi to że macica jest zamknięta przez szyjkę i czop śluzowy to chyba zapomniałaś. Ale owszem zdarzają się anomalia że się rozwiera przedwcześnie. Trzeba by jednak do tego celu chyba kompresora użyć to nie wspomnę. Ale równie dobrze jak porównałam możesz dmuchać do nosa (obu dziurek)zamykając usta i nie jest to obieg zamknięta, TYak zresztą robi się sztuczne oddychanie metodą usta nos. podobnie jak i do ucha bo też może stać się anomalia i być pęknięta błona bębenkowa, i ola Boga nieszczęście gotowe!
    • trwe Re: seks oralny niebezpieczny w ciaży? uprawiałyś 08.01.12, 13:44
      Artphorma, jeżeli szukasz poważnej odpowiedzi to nie znajdziesz jej tutaj. Chociaż temat twojego posta wydaje się to absurdem, to nie smiałabym się z tego tak głosno jak 'koleżanki' z tego forum bo nie jestem ani lekarzem ani naukowcem. Uważam, że wszystko jest mozliwe i odpowiedzi trzeba zawsze szukać u odpowiednich osób, nie kur domowych, które poprawiają sobie humor kosztem innych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka