emma_m 10.05.12, 10:06 hej, jak w temacie - padam na twarz. tylko bym spała i spała! jak nie wiedziałam o ciąży, to zwalałam to na wiosenne przesilenie i starałam sie z tym wlaczyć. teraz jak wiem o co chodzi to nie walczę. ale co robić w pracy? nie wyrabiam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papryczka.chili [...] 10.05.12, 10:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_m Re: padam na twarz 10.05.12, 10:38 dzięki! mam nadzieję, że po pierwszym trymestrze będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili [...] 10.05.12, 11:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 papryczka 10.05.12, 21:36 zmniejsz sygnaturke do przepisowych 4 linijek tekstu.Dodatkowo zwracam uwage ze nie tolerujemy "skaczacych" sygnaturek. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: padam na twarz 10.05.12, 11:13 Mnie ta masakryczna senność trzymała jakiś miesiąc. Ale do takiego stopnia, że nie wyrabiałam. Pamiętam Sylwester. Wstałam rano. Wysłałam męża po zakupy, sama się ogarnęłam. Pojechaliśmy do rodziców z życzeniami. Wróciliśmy, mąż powiedział, że zrobi kolacje. Tu ja buch na kanapę i tak na przemian spałam i patrzyłam jednym okiem na tv. Zrobił się wieczór. Mąż obudził mnie na kolację. Zjadłam. Położyłam się twierdząc, że będę oglądać sexmisję. Zostałam obudzona o północy "na fajerwerki", a w sypialni czekała na mnie piżama i łóżko przygotowane, abym się mogła tylko w kołdrę zawinąć. No i tak minął Sylwester Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: padam na twarz 11.05.12, 12:51 też tak miałam dopóki nie zaczęły się upały) wtedy dosłownie odżyłam. ale akurat ciążę mam taKĄ ŻE w nocy nie mogę spać hormony wizyty w wc, czyszczenie lodówki ( i nie chodzi o sprzątanie;P ) więc w dzień chodziłam nieprzytyomna dopiero teraz mój organizm przywykł do braku snu. choć kawa w ciąży nie za bardzo dozwolona przez jakiś okres była u mnie artykułem pierwszej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
mamaboryska2 Re: padam na twarz 12.05.12, 19:41 A z ciaza wsio ok? ja tak mialam w kazdej ciazy ale raz mialam pozamaciczna i zasypialam nawet jadac autem. natomiast spora sennosc to norma. Organizm przeciez musi sie dostosowac. Pij kawe, mozesz 2 filizanki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: padam na twarz 12.05.12, 21:25 ok najgorsze są tylko te "gorsze" nocki kiedy przyciskana swoim biustem duszę się jak stary astmatyk niezależnie od pozycji jaką zajmuję, mam wrażenie że połowa mojej wagi ciążowej to biust, poza tym wraz ze wzrostem temperatury na polu ilość filiżanek kawy spada im goręcej tym lepiej funkcjonuję Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: padam na twarz 13.05.12, 07:36 Niestety trzeba przezyc. Tez pracowalam cala ciaze i to zmeczenie mija po jakims czasie. Ja robilam sobie kawe - nie odrzucalo mnie. Pomysl jak bedzie w drugiej ciazy (jesli planujesz) - wtedy nie bedzie juz zadnych szans na odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś