Dodaj do ulubionych

intymne pytanko.

01.07.04, 15:24
Ja mam nieco krepujace pytanie do Was dziewczyny. Chodzi mi mianowicie o to
czy goliłyście bądz bedziecie golić się w miejscach intymnych przed porodem.
Wiem że kiedyś golili w szpitalu, ale słyszałam ze teraz juz sie tego nie
robi. Dlatego tez zastanawiam sie co dalej? Mam sama sobie z tym dac rade?
Co o tym sadzicie? Macie moze juz jakies doswiadczenie i pomozecie mi choc
troszke. Wiem ze to troche glupie pytanie, ale strasznie mnie meczy ta
niewiedza. Z gory dziekuje za kaza wiadomosc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sahell Re: intymne pytanko. 01.07.04, 15:31
      hej
      termin mam na 6 lipca i juz od 3 tygodni gole sie co dwa dni smile, ale tylko
      dlatego, ze mam obawy, ze w szpitalu zrobia to nie delikatnie.
      Ale Ty nie musisz sie martwic, jesli nie ogolisz sie sama, to napewno zrobi to
      polozna przed porodem.
      pozdr.

sahell@wp.pl
      • afrodyt Re: intymne pytanko. 01.07.04, 15:42
        Z tego co wiem w niektorych szpitalach nadal gola jak rzeznicysmile)
        Dlatego najlepiej samej to zrobic...jesli nie maszynka to kremem.
        Ja gole sie i golilam zawsze w tych miejscach bo wydaje mi sie to bardzo
        higieniczne tak jak i golenie pod pachami.
        Popros najwyzej meza albo partnera...ja mam tak duzy brzuch ze polegam na
        lusterku ale jak sie boisz to niech zrobi to on albo wez krem np.z Veet'a
    • monsiu73 Re: intymne pytanko. 01.07.04, 15:41
      hej, ja golę się od x lat w tym miejscu i nie wyobrażam sobie hodowania włosów.
      To nie jest trudne, zwłaszcza dobrą maszynką do golenia dla kobiet - na pewno
      sama sobie poradzisz w ciągu kilku minut. Spróbuj wcześniej - bardzo szybko
      włoski odrosną, jeśli takie lubisz...A do porodu będziesz spokojniejsza.
    • mynia0 Re: intymne pytanko. 01.07.04, 19:01
      u nas nie ma przymusu golenia, ale to się oczywiście okaże, jak pójde rodzić.
      Sama nie moge - bo nic nie widzę, nawet w lusterku, więc jakby co - spakowałam
      jednorazówkę do szpitala. mynia 40tc.
      • 1jagienka Re: intymne pytanko. 01.07.04, 19:46
        najlepiej dowiedz sie jak to jest w szpitalu, w którym planujesz poród. Tam
        gdzie ja rodzilam nie golili i nie wymagali tego. Sama dla wlasnego komfortu
        pilnowalam i pilnuje, aby "fryzura" nie byla zbyt bujna.
        pozdrawiam
        ps. podobno nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzismile)
        • mkostki Re: intymne pytanko. 01.07.04, 23:11
          Czyzbym była jedyna, która poddała się depilacji woskiem?
          Wydepilowana jestem baardzo dokładnie, ale tylko dzięki temu, ze mam szwagierkę
          kosmetyczkę. U obcej kosmetyczki chyba nie poszłabym "na całość", ale jeśli
          macie taka zaprzyjaźniona osobę - szczerze polecam, bo odrasta dopiero po
          jakichs 3 tygodniach. Moja szwagierka twierdzi, ze jestem jej pierwszą "tak
          ciężarną" klientką w tej dziedzinie, ale moja gin uznała, że nie ma
          przeciwskazań, więc normalnie depilowałam się woskiem przez całą ciążę.
          A samodzielnego ogolenia się w ogóle sobie nie wyobrażam z tym brzuchem -to po
          prostu fizycznie niewykonalne - jak wy to robicie?
          Pozdrawiam
          Magda
          • dosiadpl Re: intymne pytanko.Do mkostki 01.07.04, 23:36
            Pytanko do Ciebie. Gole sie juz ze 12 lat ale zawsze obawialam sie wosku " od
            spodu" Mozesz spytac swojej szwagierki czy po takim czasie golenia sie maszynka
            wloski nie sa za mocne by moc sie przezcuic na depilacje krocza woskiem? Na ile
            czasu starcza Ci depilacja woskiem?
            Dosia i 38 tyg Kacperek
            • mkostki Re: intymne pytanko.Do mkostki 01.07.04, 23:56
              Szczerze Ci powiem, że pierwszy raz zawsze bolismile W przypadku depilacji okolic
              intymnych woskiem boli jak sto diabłów! Ja się przerzuciałam na wosk dwa lata
              temu (jak szwagierka otworzyła własny gabinet), wczesniej była grana depilacja
              kremem veet i włoski były dośc mocne. Ale z każdym kolejnym razem jest juz
              lepiej, nie żeby to było przyjemne, ale daje sie znieść. Szwagierka twierdzi,
              że nigdy nie jest za późno!
              Mnie osobiście wystarcza na 4-5 tygodni, po ok. 3 zaczynają odrastać, ale
              powoli.
              Pozdrawiam
              Magda
              PS. Tez mam termin na 20 lipca
              • dosiadpl Re: intymne pytanko.Do mkostki 02.07.04, 00:22
                Dzieki wielkie. Czy jestes moze z Warszawy i ewentualnie mozesz mi podac jakies
                namiary na gabinet Twojej szwagierki? Moje gg:1520162 lub mail
                dosiadpl@gazeta.pl
                W ktorym szpitalu rodzisz?
                pozdrawiam
                • enigma75 Re: intymne pytanko.Do mkostki 02.07.04, 08:20
                  A czy wnie ma żadnych przeciwskazań dla kobiet w ciąży, jesli chodzi o
                  stosowanie kremu veet w okolicach intymnych?
    • enigma75 Re: intymne pytanko. 01.07.04, 20:47
      przecież do porodu trzeba sie ogolić w miejscu gdzie będziesz nacinana, więc po
      pierwsze jak to robicie same? Z dużym brzuchem jest chyba ciężko... A po
      drugie, czy naprawde regularnie sie tam golicie dla higieny. Rozumiem , ze
      bikinie, bo to nie wygląda super, ale aż tam?
    • dosiadpl Re: intymne pytanko. 01.07.04, 23:33
      Ja gole sie calkowicie maszynka juz od 17 roku zycia a mam juz 29 wiosensmilepo
      prostu nie podoba mi sie zarost. W ciazy tez nie jest to dla mnie zaden
      problem, bo robie to juz tyle czasu ze nie musze patrzec... to jak golenie
      pach. Jesli chodzi o szpitalne golenie to niektore szpitale gola w miejscu
      naciecia. Mozna sprawdzic chyba na stronach rodzic po ludzku gdzie jakie sa
      praktyki.
      Dosia z Kacperkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka