Dodaj do ulubionych

Hipnoporód

21.06.13, 14:04
Bardzo dużo mówi się ostatni o świadomym i "bezbolesnym" porodzie. Wiele kobiet bardzo boi się bólu porodowego i decyduje się na cesarskie, które tak naprawdę nie są wyjściem z sytuacji.
Słysząłyście o czymś takim jak hipnoporód? A może ktoraś z Was ma zamiar wykorzystać tę metodę łagodzenia bólu?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerri31 Re: Hipnoporód 21.06.13, 18:36
      Ja nie jestem osobą podatną na hipnozę .
      Nie zahipnotyzował mnie nawet najsłynniejszy polski hipnotyzer choć kasę musiałam zapłacić smile
      Co do relaksacji podczas porodu, poddawaniu się skurczom i cieszenie się z ich obecności bo każdy zbliża do finału, uważam to za normalne i miałam takie nastawienie bez hipnozy.
      Każda rodząca jest bardzo skupiona na akcji ,swoim ciele , poddana falom skurczów bo innego wyjscia nie ma, to one w danym momencie żądzą nią i jej dzieckiem oraz cieszy się, że to już końcówka i zaraz przyjdzie na świat jej wyczekane dziecko właśnie dzięki owym skurczom.
      Wymyślili po prostu nowe słowo, by nagrywać płytki z technikami relaksacji i sprzedawać w milionach egzemplarzy ,zbijając kasę na czymś, co tak naprawdę jest oczywiste i naturalne.
      Ale pod kołderką nowego słowa Hipnoporód brzmi ciekawie i zachęcajaco.
      • kjut Re: Hipnoporód 21.06.13, 19:03
        A ja poszukałam nawet kursu CD autohipnozy dla ciężarnych. Kosztuje 250zł. Od tego czasu uważam, że to naciąganie ludzi na kasę.
    • jugutka Re: Hipnoporód 24.06.13, 10:05
      ja wybrałam zzo wink nie bolało i we wszystkim czynnie uczestniczyłam smile))
    • podkocem Re: Hipnoporód 24.06.13, 10:19
      Nie jestem poddatna na hipnoze, a relaksacja i medytacją mnie nudzą i drażnią. Zajęcia jogi są katorgą. Ja lubię dynamikę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka