ania110 12.08.04, 09:32 Witam, jestem w 20 tygodniu ciąży i lekarz stwierdził u mnie przewlekłe zapalenie zatok. Czy to poważna choroba, czy któraś miała ten problem Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isa2 Re: Zatoki w ciązy 12.08.04, 09:38 Chorowalam 2x w ciazy na zatoki, w 11 i w 15 tygodniu ciazy. Pierwszy raz az 3 tygodnie . Nalezy je dobrze wygrzewac cieplymi okladami, lampami (ale nie wiem, czy w ciazy lampami mozna) i w razie koniecznosci antybiotykiem miejscowym, ktory nie przenika do krwioobiegu i tym samym do lozyska. Czy to cos powaznego, hm pewnie jak sie zaniedba to moga byc jakies powiklania. Generalnie powinnas dbac o to by nie znajdowac sie w przeciagach i jak juz Cie dolegliwosc dopadnie o to by je wygrzewac. Pozdrawiam Aga i 38. tyg. synek Odpowiedz Link Zgłoś
ania110 Re: Zatoki w ciązy 12.08.04, 10:49 Bardzo dziękuję za informację Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kubowa Re: Zatoki w ciązy 12.08.04, 10:54 ja tez chorowalam na zatoki w drugim trymestrze i bralam antybiotyki doustnie. moj dr powiedzial, ze infekcja ma duzo gorszy wplyw na ciaze niz antybiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: Zatoki w ciązy 12.08.04, 11:02 ja tez mialam chore zatoki i bralam antybiotyki bo inaczej zatok nie wyleczysz. a nie leczona infekcja jest o niebo gorsza niz dobrany antybiotyk przez lekarza. Mi lampy nic nie daly ale w domu non stop cieplym prysznicem katowalam glowe i odtykaly mi sie zatoki wiec na jakis czas to pomagalo i chodzilam codziennie do jaskini solnej galos ( w warszawie ) na takie wdychania przez 45 min. Mi pomoglo. Ale bralam tez antybiotyki. pozdrawiam verla ( nie wyleczone zatoki sa makabrycznie upierdliwe wiec polecam porzadnie je wyleczyc i nie zadnym ibupronem na zatoki ) Odpowiedz Link Zgłoś