anna.p2 18.08.04, 21:56 Witam! Mam pytanie, czy któraś z was miała uczucie, że serce jej bije tak mocno, czując to całym ciałem. Czasami nie moge przez to zasnąc. Czy to może być spowodowane ciążą (21tc)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martulinek Re: pytanie dot.serca 18.08.04, 22:09 Tak, może to być spowodowane ciążą - przyczyna: anemia. Ale równie dobrze może to być normalny objaw - w końcu serce ma do przepompowania dużo krwi, obsługuje nie tylko Ciebie, ale i łożysko. Jeżeli to Cię denerwuje to napij się przed snem herbaty z melisy, pomoże. A poza tym, to na następnej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowi... Pozdrawiam - Marta i malutka Hania (32 t.c.). Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: pytanie dot.serca 19.08.04, 09:34 Witaj, mysle, ze jest to normalne, sama mam tak czasami, wlasnie gdzies od polowy ciazy. W koncu teraz zwiekszyla sie ilosc krwi, ktora nasze serce musi przepompowac, wiec naturalne, ze sie szybciej meczymy i serce szybciej pracuje. Jednak jesli Cie to martwi lub wczesniej mialas jakies klopoty z sercem, to na najblizszej wizycie zapytaj lekarza. pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś