Dodaj do ulubionych

MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie?

01.09.04, 11:44
Mam na imię Ola.Jestem w 10 t.c.i termin porodu na 31.03.2005.Czuję się
wspaniale(czasami nie wierzę,że spotkało mnie to szczęście i że naprawdę
jestem w ciąży).Od początku żadnych przykrych objawów o których tyle
słyszałam od koleżanek.Miałam robione 2 razy USG brzuszne no i oczywiście
wszystkie badania.Zaczynam zauważać,ze powiększa się obwód mojego pasasmile(mimo
że nie objadam się ponad normę).
A jak jest u Was?jak się czujecie?Czy bierzecie jakieś leki?Co ile macie
wizyty u gina i jak one wyglądają.Co wiecie o swoich dzidziach na tym etapie?
Czy zaczynacie tyć?
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.Pa.
Obserwuj wątek
    • susanka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 12:04
      Hej Hej!
      Ja mam termin na 25 marca smile Czuje sie dobrze. Na szczescie oprocz porannych
      nudnosci, ktore i tak nie byly zbyt uciazliwe (juz ich nie mam) nic wiecej
      mi "nie dolegalo" smile Biust wybil sie ze sredniego B na soldne C (tutaj nie
      narzekam - bol piersi tez nie jest uciazliwy) i tyle...czuje sie naprawde
      swietnie. Dwa dni temu widzialam moja dzidzie (usg wewnetrzne) i wszystko
      dokladnie sobie zobaczylismy z moim M. dzidzia ma 36 mm, serduszko wali jak
      szalone, raczki i nozka sa, wszystko gra. Apetytu specjalnego nie mam. Slodycze
      moga dla mnie nie istniec (dziwne, bo lasuszkiem bylam zawsze). Na pierwszy
      plan wysunal sie zurek i ogorkowa, ktore jesc moge na okraglo. Schudlam przez
      pierwsze dwa miesiace, wiec o talii nie moge wiele powiedziec...bo w ciuchach
      luz. Dzisiaj kupie sobie centymetr i bede sie mierzyc. Wyniki badan mam
      ksiazkowe, wszystko rewelacyjne a do lekarza chodze co miesiac. Od kilku dni
      zastanawiam sie czy aby na pewno jestem w ciazy, bo czuje sie tak dobrze.
      pozdrawiam Ciebie jak i wszystkie marcoweczki!
      Susanka
      • krztyna Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 13:42
        Cześć! Jestem w 10 t.c. pytałam mamy - tak jak ja - nie miała żadnych
        nieprzyjemnych objawów. Ja tylko częściej biegam do toalety (wstaję w nocy, co
        mi się w życiu nie zdarzało!) i wreszcie piersi mają rozsądną wielkość (choć do
        niewypadającego ołówka i tak mi jeszcze baaardzo daleko). Lekko się
        powiększyłam w talii a po pierwszym zrzuceniu 1 kg przybrałam 1,5, więc jestem
        0,5 kg do przodu. Za dwa tygodnie mam USG z mierzeniem fałdu karkowego i
        strasznie się tym denerwuję.
        pozdrawiam i chętnie poczytam o innych zaciążonych z przyszłymi Baranami smile
        • olencia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 13:48
          hejka,

ja mam termin na 4 kwietni. Obecnie jestem w 8tc.
          w sumie czuje sie dobrze ale dzis mam maly kryzys. na wadze przybralam 3kg i
          teraz waze 49kg. Troszke mi ciasno w moich cuszkach bo zawsze byly dopasowane
          wiec dzis bede sobie robic chwilowe wstawki w spodnie by jeszcze odwlec
          kupowanie ubran ciazowych.
          • kasienka24 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 02.09.04, 13:41
            Oleńcia ja też mam termin na 4 kwietnia. Skąd jesteś?
            • olencia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.09.04, 14:47
              sorki ze dopiero teraz odpisuje ale w weekend staram sie nie podchodzic do
              kompa smile
              jestem z Warszawy smilea ty?
    • iwonaw.1970 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 14:17
      Termin mam na 26 marca. W poniedziałek byłam pierwszy raz u lekarza i na usg.
      Maluch ma 3 cm, a serce bije mu miarowo. Czuję się świetnie, żadnyh
      dolegliwości, młości, zachcianek. Na początku tylko lekkie zmęczenie. Oby tak
      dalej. Brzuch już mam naprawdę duży, ale podobno tak bywa przy drugiej ciąży.
      Liczę na Wasze dalsze relacje.
      Iwona
      • ninek79 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 13.09.04, 17:20
        Tez mam termin na 26 marca.Czuje sie swietnie, przytylam prawie 3kg,a to
        dopiero pierwszy trymestr.Czy to duzo? Brzuszek rosnie coraz wiekszy!:TO
        NAJPIEKNIEJSZA RZECZ JAKA MOGLA NAS SPOTKAC.
    • mbuk Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 14:58
      witam marcóweczki smile
      ja mam termin tak jak Susanka na 25 marca i też nie mogę uwierzyć, że jestem w
      ciąży, gdyby nie częste wizyty u lekarza to możliwe że zapomniałabym wink od
      samego początku nic mi nie dolega, nie mam typowych objawów i z tego się bardzo
      cieszę. Ale badania jednak nie wychodzą mi książkowe i muszę częściej chodzić
      do mojego gina. Odwiedzam go co tydzień z wynikami moczu, które nie są za
      dobre. Teraz biorę 12 tabletek dziennie ( 2xvit.c, 2xmagnez, 2xduphaston,
      2xantybiotyk Zinnat i lakcid, folik, materna) Ja pierwsze USG mam mieć 16-go
      już nie mogę się doczekać, dobrze, że wy piszecie o swoich usg i opisujecie
      jaka jest wasza dzidzia to ja też sobie wyobrażam, że moja też tak wygląda smile
      A co do wagi to jestem 1 kg do tyłu
      Pozdrawiam gorąco
      Marzena
      • krzys6 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.09.04, 12:02
        smileAz mi sie buzia otwiera z radosci gdy to czytam!!! Tez mam termin na marzec
        dokladnie na 22.03.05 Czuje sie dobrze tylko wciaz sie dziwię czemu nie tyję.
        Raczej schudlam 3 kg. Jutro ide do lekarza na druge wizyte. Przyjmuje tylko
        kwas foliowy bo slyszalam ze za duzo witamin tez nie korzystnie wplywa na ciąże.
        Pozdrawiam
        Wiola
    • rw23 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 15:53
      Witam!
      Ja mam termin na 26 marca, ale z tego co czytam u Was to moje małe chyba
      rzeczywiście jest małe bo na przełomie 9/10 t.c miało 25 mm!! No i tak jak u
      Was: mało dolegliwości, brzuch wiekszy i wstaje w nocy!! pozdrawiam!
    • monikaj21 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 16:04
      Hej, mam termin na 29 marca. Nie robiłam jeszcze USG - prawdopodobnie będę je
      robić w najbliższym tygodniu. Zazdroszczę Wam, że tak świetnie się czujecie -
      mi jest niedobrze przez cały dzień - każdy zapach, a nawet myśl o niektórych
      rzeczach (np. pomidorach) nasila złe samopoczucie. Ale przetrwam smile!!!
      Pozdrawiam
    • zonka9 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 16:14
      Witajcie !!!
      Obecnie jestem w 8 tc i czuje sie bardzo dobrze, jakis tydzien temu troszke
      wymiotowalam i dosc dlugo mialam mdlosci, ale to minelo, bo od kilku dni czuje
      sie wspaniale.Mam zachcianki, duzo jem (+ 4 kg)ale bardzo ciezko mi sie
      powstrzymac.Dzis jade na USG zobaczyc moja dzidzie i uslyszec serduszko.Mam
      nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam wszystkie mamusie.
      • badrak Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 16:31
        Witam Wszystkie marcóweczki!
        Dzis zaczynam 9 tydzień, od 5 tygodnia mam okropne mdłości, lodówke otwieram z
        zatkanym nosem. Okropna drazliwość na zapachy, wyczuwam wszystko. Ale ciesze
        się z tego, bo to dobre objawy świadczące o tym, że łożysko prawidłowo sie
        rozwija. Wczoraj byłam już na drugim USG, dzidzius ma juz 3 cm, widziałm piękne
        serduszko. Badań jeszcze nie robiłam, w piatek ide po skierowanie. Poza tym
        czuje sie super, świadomość, że mam dziecko pod swoim sercem dodaje mi sił.
        Czuje, że mogę góry przenosić, aby tak dalej!!!
    • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 16:28
      A ja jestem w 10tc, a termin mam na 30 marca 2005smile)))))))) Jak narazie bolą
      mnie piersi, mam mdłości (chociaż delikatniejsze niż na początku, bo wtedy
      utrzymywały sie 24h/dobę), cały czas jestem zmęczona, spałabym non stop wink),
      mam awersję do niektórych potraw, które wcześniej uwielbiałam. I to chyba
      wszystko. Brzusio tak jakby się troszkę powiększył, ale jeszcze wchodzę w swoje
      ciuchywink)) Do lekarza idę za jakieś 2 tygodnie i wtedy też na 1. USGsmile)) Już
      się nie mogę doczekać!!smile)
      Pozdrawiam wszystkie mamusiesmile)) również przyszłe smile))
      • wiktoriaa Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 17:09
        witam, ja mam termin na 02.04.05...ogólnie mdli, senność, drazliwośc na
        zapachy, nie wszystko moge jeść brrr, zachciewajki sa a od słodyczy odrzuciło
        mnie kompletnie, piersi odrazu skoczyły o numer i czuje ze dalej brną, nocne
        wstawanie dosc często do wc....U mnie jest tak,ze czasem nie czuję sie jak w
        ciązy, czasem wręcz przeciwnie_dopadają mnie wszystki objawy-ale przetrwam!
        POZDRAWIAM!!
    • mgg1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 18:00
      ja nie mam jeszcze terminmu porodu, ale wyliczylam, ze to powinien byc jeszcze
      marzwec...23 czerwca ostatnia @....w piatek mam druga wizyte u ginki to wam
      doniose pospiesznie. U mnie wszystklo ok, brzuch bolal na poczatklu, teraz 9
      tydzien? raz na jakis czas zakluje ,,no ale zrobil sie okragly i ciezko dopiac
      mi moje ukochane dzinsy biodrowki, wiec, chyba duzo urosl..Nudnosci na
      szczescie ani widu, ani slychu i mam nadzieje, ze tak zostanie,tylko to
      zmeczenie...moge codziennie klasc sie spac ok 13 h i tak, az do wieczora, a
      püotem znow o 23h i do rana..jestem ciagle senna..
      • mgg1 a kysz...nie chce byc 13-ta 01.09.04, 18:49
    • 77iwona Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 19:50
      Czesść dziewczyny
      Ja również mam termin na 25 marca i zeby nie zapeszyć czuję się świetnie tzn.
      nie mam już mdłości a wymiotów nie miałam wogóle, oprócz tego jestem na
      zwolnieniu ze wzglęgu na to iż pierwszą ciążę poroniłam i mam się oszczędzać.
      Jak poprzedniczki drażni mnie jedynie zapach z lodówki, kazałam kupić mężowi
      pochłaniacz zapachów do lodówki ale to nie pomaga, częste wizyty w toalecie
      szczególnie te w nocy.
      Również zauważyłam ze spodnie staja sie opięte a biust bardziej krąglejszy.
      Usg miałarobione już dwa razy ostatnie w 9 tyg. na następne wybieram się za 2
      tyg.
      pozdrawiam serdecznie
    • enya26 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.09.04, 22:04
      Hej!Ja ma termin na 3 marca,czyli zaczęlam 9tc...Jestem bardzo szczęśliwa,ale
      niestety juz od miesiąca czuję się fatalnie-najgorsze to bóle zoładka
      24h,mdłosci,sennosć.Piersi też mi się powiekszyły a brzuszek równiez
      zaokrąglił,przytyłam moze ok 1 kg...Wczoraj widzałam małego, ma juz 2,3cm!!!
      Siusiam tez dziwnie duzo i muszę sprawdzic mocz,a i jedszcze gardełko mnie
      pobolewa.
      Aha !Co bardzo waże-zupełnie staciłam ochotę na sex:{((((( Tatus został za
      granicą,ale jak wrócii...Czy to powszechne,czy macie podobnie,ze facet mógłby
      dla Was nie istnieć????
      Pozdrawiam i zyczę zdrowych maluszków!!!
      • susanka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 02.09.04, 12:13
        no to ja sie dopisze z tym sexem, to znaczy brakiem zainteresowania nim...chlop
        w domu a mi nie w glowie harce....mam nadzieje ze mi sie szybko odmieni, ponoc
        pozniej ma sie duza ochote na sex smile) hmmm...

pozdrawiam
        s.
        • moll77 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 02.09.04, 13:00
          9tc, termin na 5.04.2004, mam fatalne mdlosci, najgorsze rano, potem przez
          reszte dnia, musze jesc czesto, ale malo, nie mam zachcianek, raczej zmuszam
          sie do jedzenia, a najlepiej wchodza mi kanapki z zoltym serem, nie mam na nic
          sily ani ochoty, codziennie klade sie spac o 20:00 i wstaje nieprzytomna,
          przytylam 1kg, nie mieszcze sie juz w kilka ubran, ale to chyba dlatego, ze
          jestem bardzo szczupla i wiekszosc np. spodni mialam bardzo dopasowanych, a
          teraz drazni mnie, jak cos mnie choc troche uciska, piersi tez urosly ale nie
          jakos zabojczo, a poza tym to jestem na maksa szczesliwa, ze bede miala
          dzidziusia.
    • gonja Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.09.04, 11:38
      Hej, i ja dolaczam do Was smile Mam termin na 29.03. Widzialam juz maluszka na
      usg - 30 mm, serduszko bije smile
      U mnie samopoczucie w miare ok, mam mdlosci ale na szczescie bez wymiotow.
      Jedyna "anomalia" to wstret do piwa, ktore wczesniej uwielbialam smile To samo do
      slodyczy smile
      Ech, ciaza faktycznie przewraca niektore sprawy do gory nogami smile))
    • anek130 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.09.04, 12:15
      cześc! a ja jestem w 12tygodniu. Od początku czułam się dobrze, mdłości miałam
      wieczorami, gdy długo nic nie jadłam, ale wystarczyło cos przegryść i wszytko
      wracało do normy. Zachcianek specjalnych nie mam, moge jeść wszystko.Piersi mi
      sie powiększyły tak, że musiałam dokupić już nowy stanik smile). Acha - w którym
      miejscu zacząl Wam się powiększać brzuszek, bo powinien chyba zaraz nad
      wzgórkiem łonowym, a ja mam trochę zaokrąglony w okolicach pępka i nie wiem,
      czy to przez ciążę czy z jedzenia albo z zaparć, które mnie czasem gnębią.
      Termin mam na 25 marzec.

pozdrawiam
      Ania
    • ajk74 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.09.04, 13:16
      witam, ja mam termin na 25 marca. też mam mdłości, choć na szczęście bez
      sensacji. Brzuch juz mam wyraźny, więc musiałam sobie kupic spodnie ciążowe.
      fajne są. w zerszłym tygodniu miałam plamienie, w szpitalu zrobiono usg i
      okazało się, że to krwiak. dostała duphaston i musiałam lezeć. w piątek
      skończuło i się zwolnienie, a bóle i plamienie (choc lżejsze) są nadal. nie wiem
      czy iść jutro do pracy czy to będzie niebezpieczne...
      Kochane napiszcie, skąd jesteście i czy wybrałyście już szpital???
      ja jestem z W-wy i wybralam Żelazną.
      pozdrawiam marcówki
      • bingo2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.09.04, 13:26
        Witajwink
        jeśli mogę Ci doradzić to w żadnym wypadku z plamieniem nie wybieraj sie do
        pracy!!!chyba,że Ci na dziecku nie zależy jak też tak kiedyś szalałam,plamiłam
        wskazówki lekarza ignorowałam i...zapłaciłam-poroniłam;-(
        Teraz czekam na dzidziusia termin według @ na 27 marca,według zapłodnienia bo
        (po in-vitro) na 17 marcawink
        Pozdrawiam i naprawdę uważaj na siebie.

> witam, ja mam termin na 25 marca. też mam mdłości, choć na szczęście bez
        > sensacji. Brzuch juz mam wyraźny, więc musiałam sobie kupic spodnie ciążowe.
        > fajne są. w zerszłym tygodniu miałam plamienie, w szpitalu zrobiono usg i
        > okazało się, że to krwiak. dostała duphaston i musiałam lezeć. w piątek
        > skończuło i się zwolnienie, a bóle i plamienie (choc lżejsze) są nadal. nie
        wie
        > m
        > czy iść jutro do pracy czy to będzie niebezpieczne...
        > Kochane napiszcie, skąd jesteście i czy wybrałyście już szpital???
        > ja jestem z W-wy i wybralam Żelazną.
        > pozdrawiam marcówki
        • olencia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.09.04, 16:37
          no od zeszlego tygodnia to sie troche pozmienialo.

stracilam apetyt a juz w szczegolnosci na potrawy przeze mnie uwielbiane, sa
          dni kiegy mam calkowita awersje do jedzenia, ale jem z rozsadku. w nocy pobudka
          na siusiu, nad ranem pobudka na siusiu, zmeczenie caly dzien, i bole glowy ...

mimo wszystko sie ciesze ze jestem w ciazy i juz nie moge sie doczekac USG
          ktore mam na 13.09 smile))))))
    • mikanm Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.09.04, 18:15
      Cześć dziewczyny! smile
      jak fajnie że jest ten wątek - brakowało mi czegoś takiego.

ja ma termin na 24 marca, obecnie 12 t.c. na usg byłam 2 tyg temu, dzieciak
      miał wtedy 2,1 cm, serduszko w porządku, ręce nóżki itd wszystko na swoim
      miejscu smile czuję się dobrze, żadnych mdłości, apetyt normalny, wcześniej miałam
      napad 2 tygodniowego pożerania totalnie wszystkiego no i przytyłam 1,5 kg. aż
      się lekarz zdziwił smile póki co jem folik, niedługo zamierzam wstawić witaminy,
      jak tylko jesień zacznie się na dobre. brzuszek trochę się powiekszył, ale
      jeszcze mało widocznie, wchodzę w ciuchy. biust mam ogromniasty, a zawsze
      miałam malutki, przynajmniej mąż jest zadowolony no i ja też że mam wkońcu co
      w stanik włozyć smile)) Pozdrawiam wszystkie marcóweczki smile do napisania na forum.
      mik
      • gonja Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.09.04, 18:20
        Anie troche martwi ze gdy robilam usg w 10 tyg. maluszek mial 30 mm ale nie
        widzialam raczek i nozek. Lekarz powiedzial ze jest ok bo serducho bilo ale mam
        do siebie pretensje ze nie spytalam o to. Co prawda slabo bylo widac na tym
        usg, nawet wydruk jest slabej jakosci. Ale moze nie wszystkie maluszki machaja
        raczkami tak ochoczo smile
        • wa11 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.09.04, 18:41
          Ja mam termin na 28 marca (11 tc). Mam mdłości, bardzo dokuczliwe, na szczęście
          nie wymiotuję. Często biegam do wc, w nocy 2 razy. Poza tym odrzuca mnie od
          ziemniaków i herbaty. Piję tylko soki, jogurty i mleko. No i co najgorsze dla
          mojego męża zupełnie nie mam ochoty na sex. W talii już mi trochę przybyło, bo
          w większość ciuchów nie mogę się zmieścić. Biorę duphaston, bo miałam cytę na
          samym początku ciąży. Teraz już się wchłonęła, ale moja lekarka powiedziała, że
          na wszelki wypadek muszę go brać do końca 3 miesiąca. Poza tym kwas foliowy raz
          dziennie. Mojego maluszka widziałam już trzy razy na USG (jest śliczny smile).
          • alicja11 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.09.04, 23:18
            Zgłaszam się z terminem na 22 marca smile

To moja trzecia ciąża, więc tym razem brzuszek wyskoczył niestety dość wcześnie.
            Narazie jeszcze prawie nikomu nie mówimy o moim stanie. W piątek jedziemy do
            Łodzi na USG do prof.Respondek i jeśli wszystko okaże się być w porządku,
            zaczniemy się chwalić wink i wreszcie będę mogła pisać pod swoim stałym nickiem.
            Mdłości już mi mnięły, ochota na śledzie też powoli przechodzi. Od słodyczy (co
            dziwne u mnie)i od seksu (to już u mnie typowe) mnie odrzuca. Siusiam
            oczywiście non stop.
            Pozdrawiam marcówki!

Trzymajcie kciuki w piątek.
        • mikanm do gonji 07.09.04, 18:39
          Gonja nie martw się że nie widziałaś rączek, nóżek! Sprzęt jest różnej jakości
          i nie zawsze wszystko widać. Poza tym zależy jaki rodzaj usg - czy przez brzuch
          czy przez pochwę. Ja na tym przezbrzusznym widziałam tylko niewielką grudkę z
          bijącym serduszkiem, absolutnie żadnych rączek czy nóżek smile Dopiero na usg
          przezpochwowym widac było wszystko dokładnie i w dużym powiększeniu. Tak więc
          nie przejmuj się - na pewno wszystko będzie ok. smile)
    • matrioszka2005 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 01:39
      Brzuchate pozdrowienia dla wszystkich marcowo-kwietniowych mam!Moj lekarz
      najpierw wyznaczyl termin 4,potem 3 kwietnia wiec mysle urodzic w prima
      aprilissmile U mnie brak nudnosci,wymiotow i innych meczacych objawow.Jest za to
      ogromna radosc i czekanie na duuzy brzuch!Troche podjadam,sikam za trzech i mam
      wyrazny odrzut od papieroskow i alkoholu.Choc wczoraj wypilam pyszna kawke "z
      pradem".Bylam na usg ale na samym poczatku,jest zdjecie(plamki z serduszkiem) z
      5 tyg.Nastepne 20-tego wrzesnia i nie moge sie doczekac.Brzuszek juz jest ale
      raz wiekszy raz mniejszy.W kazdym razie 2 pary spodni poszly na dno szafy.Mam
      nadzieje,ze wszystkie jestescie rownie szczesliwe jak ja!Pozdrawiam Was
      dziewczyny!Badzcie zdrowe i myslcie optyMISTYCZNIE o Waszych dzidziusiach (i
      reszcie swiata!) !!!
      P.S.Pozdrawiam ogromnie "sprawce"!Kocham Cie Tomeczku!!!
    • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 08:06
      No, w końcu umówiłam się na pierwsze USG. Wprawdzie dopiero na 16-go, ale
      szybciej mi czas zleci przy znanej daciewink) Jakoś ostatnio nachodzą mnie głupie
      myśli, czy aby na pewno z moją dzidzią wszystko jest w porządkusad. Mam
      nadzieję, że to USG rozwieje moje wszelkie obawy! I chyba przede wszystkim
      dlatego na to czekamsmile A jestem z Gdańskasmile Są tu jakieś Gdańszczanki?
      Pozdrawiam cieplutko razem z moją fasolką (lub miom groszkiem)wink))))
      • zonka9 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 08:14
        Lukolka ja jestem z Gdanska!!! Dziewczyny sprostowanie, jestem w 10 tyg ciazy
        nie 8 , pomylilam sie a po usg wiedzialam juz wszystko dokladnie, a dzidzia
        jest sliczna i cudownie slychac jak bije serduszko.Ja myslalam, ze to tylko ja
        sie nie mieszcze w swoje dopasowane ciuchy, a tu niespodzianka.Nie tylko
        ja.Lukolka, nic sie nie martw , wszystko bedzie w porzadku, ja tez przed
        pierwszym usg bylam zestresowana, ale jakos wytrzymalam i teraz jest
        dobrze.Pozdrawiam, pa.
        • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 10:29
          Dzięki wielkie za pocieszeniesmile Wiesz, łatwo powiedzieć nic się nie martw, ale
          trudniej wykonaćwink))) Strasznie dużo naczytałam się o takich bardzo przykrych
          sprawach, że teraz wyobraźnia działa... ale staram się myśleć pozytywnie...
          wierzę, że moja fasolka (chociaż mąż uparcie twierdzi, że to nie będzie
          fasolka, bo na pewno już ma siusiakasmile) będzie zdrowasmile)
          Jejku, oszaleję chyba do tego czasu!! Tak bardzo nie mogę się doczekać!!smile)))
          Pozdrowionka przesyłaMYsmile))))
          • matrioszka2005 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 14:34
            Czesc wszystkim Ciezarowkom!
            No z tym mieszczeniem sie w ciuchy to tez jestem zaskoczona.Zaczynam
            przypominac banieczke w okolicach brzucha smile Nie czytajcie za duzo o
            ciazy,chorobach,nieprawidlowosciach,nieodpowiednich dietach i innych
            kataklizmach!Po co sobie tworzyc stresy?Kazda i tak przechodzi
            ciaze "niepodrecznikowo",a ja natrafiam ciagle na sprzeczne informacje wiec
            gdyby sie stosowac...
            Badzcie wszystkie dobrej mysli!Radosne,fasolowe pozdrowienia!Pa!
            -A ktora z Was decyduje siena porod rodzinny?
            • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 15:27
              matrioszka2005 napisała:
              > Nie czytajcie za duzo o
              > ciazy,chorobach,nieprawidlowosciach,nieodpowiednich dietach i innych
              > kataklizmach!

Kiedy to się tak nie da!! Kurczę, jestem tak głodna wiedzy o dzidzi i sprawach
              z nią związanych, że się po prostu nie da!!smile

> -A ktora z Was decyduje siena porod rodzinny?

Jasmile))))))))) Na 200%, chociąż mąż twierdzi, że zemdleje na samym początkuwink))

Pozdrowionka przesyłamsmile)
              • matrioszka2005 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.09.04, 01:06
                Pozdrawiam kobiety dobrej roboty walczace z nizem demograficznym smile !!!
                Wiem,wiem,Lukolka.Pewnie,ze sie nie da,to byl tez apel do samej siebiewink
                No to skoro sie wydalo,iz rowniez robie sobie rozne projekcje i wymyslam
                zastrzezenia co do mojego i dzidzi organizmu to moze podam kilka adresow
                stron,z ktorych mozna sie male conieco dowiedziec.Moze tez znalazlyscie jakies
                rzeczowe linki?Ta strona jest fajna bo sa zdjecia z usg i nawet zdjecia
                brzuszkow przyszlych mam: www.dziecko-info.com/start/index.shtml
                A tu jeszcze mam: www.babyboom.pl
                www.republika.pl/zdrowa_rodzina/pytania.htm
                http.//aromabc.homestead.com/ciaza.html
                Duzo przydatnych informacji ale i troche glupotek wiec radze dawkowac z umiarem.
                Hmmm,nie chce zeby zabrzmialo jak na wieczorku zapoznawczym w domu seniora ale
                moze opowiecie cos o sobie?
                Nocne pozdrowienia!Pa!
                Kurcze ale ta strona wciaga smile
    • bruni13 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 14:41
      No, dziewczyny - jest nas trochę. Razem będzie nam łatwiej przebrnąć przez ten
      pięny i zarazem trudny czas. Mój termin to 27 marca.
      Ja oczywiście boję się, czy moja lekarka jest OK. Czy aby nie zaniedba mojego
      dzidziusia i mnie. Najlepiej jakbym miała pięciu lekarzy - wtedy byłabym
      spokojna. A tymczasem czekam do 13-go na pierwsze USG. Zazdroszczę Wam, że już
      widziałyście swoje dzieci - wtedy chyba łątwiej wyobrazić sobie, że nosi się w
      brzuchu mały cud.
      • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 15:24
        > Ja oczywiście boję się, czy moja lekarka jest OK. Czy aby nie zaniedba mojego
        > dzidziusia i mnie. Najlepiej jakbym miała pięciu lekarzy - wtedy byłabym
        > spokojna.

Jejku, skąd ja to znam!!! Mam takie same odczucia!!
        Pozdrawiamsmile)
        • edytafg1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 15:52
          To ja sie wpisuje- edyta, termin 10 -03, 1sze dziecko. Krakow. Mialam juz 3 usg-
          na ostatnim widzilam jak male robi fikolki smile troche mnie tylko martwi, bo
          lekarz powinein zmierzyc fald karkowy a nei zrobul tego, bo "rozne sa wzory" i
          co zorbie jak sie dowiem ze male jest chore.....ide w piatek do specjalisty od
          usg i zobaczymy co ten mi powie.
          • mbuk Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.09.04, 17:36
            jejku jak ci fajnie, że już 3 razy widzialaś swoje dzidzi smile)
            ja dopiero 16-go idę na 1-sze usg - nie mogę się doczekać. Nie wiedziałam, że
            muszę tyle czekać (zapisałam się miesiac temu) ale już sobie obiecałam, że
            następnym razem jak gin. mnie skieruje to będę chodziła do luxmedu, bez
            czekania.
            Widzę, że jest nas trochę z terminem na 25 marzec smile) Życzę wszystkim dobrego
            samopoczucia smile)))) Pozdrawiam
            • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.09.04, 07:35
              > ja dopiero 16-go idę na 1-sze usg - nie mogę się doczekać.

Ja też, ja teżsmile)))) I zżera mnie ciekawość co i jaksmile))

> Nie wiedziałam, że
              > muszę tyle czekać (zapisałam się miesiac temu) ale już sobie obiecałam, że
              > następnym razem jak gin. mnie skieruje to będę chodziła do luxmedu, bez
              > czekania.

I idę właśnie do Luxmedusmile))

Pozdrawiam cieplutkosmile)

• amania Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 13.09.04, 17:30
                A ja po pierwszym ważnym USG smile i w związku z tym już pod swoim nickiem
                (zamiast alicji11).
                Dzidziuś zdrowy, fałd karkowy w porządku, Respondek powiedziała, że nie muszę
                nawet robić amnioponkcji (chyba, że chcę, ale ja oczywiście nie chcę).
                Mamy piękne nagranie jak się wierci, macha rączkami i nóżkami. Widać było już
                nawet oczy i nos smile
                Następne USG za dwa miesiące.
                A termin na 22 marca.

P.S. Poród oczywiście rodzinny, mąż już wprawiony, na poprzednim spisał się
                bardzo dzielnie.
                • ajk74 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 14.09.04, 14:16
                  a ja idę na usg dziś, też będziemy mierzyć fałd karkowy. mam nadzieję, że
                  wszystko ok i dzidzia jest zdrowa... pozdrawiam Was marcówki i odezwę się później...
    • mima30 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 14.09.04, 15:24
      Mam termin na 3 kwietnia, więc chyba tez mogę sie tu zalapać? Czuję się dobrze.
      Tylko sie trochę "powiększylam". Przytylam na razie 1,5 kg, ale czuje sie
      duuuża. Brzuch też mi sie trochę powiększyl. Może dlatego, że to będzie mój
      drugi dzidziuś, a slyszalam ,że za drugim razem brzuszek pojawia sie szybciej.
    • susanka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 14.09.04, 16:37
      hejka, jak juz chyba pisalam mam termin na 25-27 marca smile (jestem teraz w 12
      tygodniu juz przy finiszu)jak na razie czuje sie dobrze, a wlasciwie odpoczatku
      bylo okej.W pasie jeszcze nic a nic nie przybylo. W ciuchy nadal wchodze na
      luzie. Nadal nie mam ochoty na slodkie (a taki lasuszek bylam..) jeno na zurek
      non stop i pomidorkowe (mlask mlask). W piatek mam swoj panienski i zamierzam
      sie swietnie bawic (od kilku dni mam sporo wiecej energii niz prze ostatnie
      tygodnie), wiec jestem strzasznie napalona na imprezke....ha no i co baaardzo
      wazne...zainteresowanie sexem znowu wrocilo,a wlasciwie uderzylo ze zdwojona
      sila!juuuhuuu!Mam nadzieje ze takim stanem ducha bede sie cieszyc przez caly
      drugi trymestr albo i jeszcze dluzej. We czwartek ide zobaczyc drugi raz
      maluszka i wtedy utrwalimy go na filmie smile.
      Buziaczki dla wszystkich!
      • ajk74 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 14.09.04, 21:06
        no, właśnie wróciłam z usg. widziałam maluszka. na początku był(a) odwrócony
        pleckami i wcale nie chciał się odwrócić. badanie twało chyba z 25 minut, ale w
        końcu widzieliśmy raczki, nóżki, główkę, uszka. Ma 75 mmm i przezierność 0,7 mmm
        (czy to nie za mało???). chyba xle jest tylko jak jest za dużo, nie??? Dzidzia
        fikała i machała rękami. fajna jest....
        pozdrawiam
        Aga
        • matrioszka2005 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 14.09.04, 23:06
          Czesc Dziewczyny!
          Mam pytanie:czy przed rodzinnym usg trzeba uprzedzic lekarza o checi
          uczestnictwa meza w badaniu?Ja chodze narazie prywatnie,mam termin kontroli 20
          wrzesnia.Chcielibysmy pojsc razem,a ostatnie badanie bylo dopochwowe i nie wiem
          czy przy tego rodzaju usg moze byc obecny moj facet?To zalezy od lekarza czy od
          rodzaju badania moze?Zapene przedzwonie do przychodni ale moze cos wiecie na
          ten temat?
          Pozdrawiam cieplo!
    • mgg1 dziewczyny 14.09.04, 23:24
      • mgg1 Re: dziewczyny 14.09.04, 23:30
        za szybko mi sie kliknelo sorry
        ja mam termin na 29 marca, balam 3 wrzesnia na usg , dzidzia mierzyla 37 mm i
        miala juz paluszki u rak, fikala i boksowala, powiedzcie czy to prawidlowo?
        nastepne badanie dopiero za m-c, a ja truchleje ze strachu, czy kruszynka
        dobrze sie rozwija?kiedy badanie przeziernosci? i co to dokladnie amniopunkcja?
        czy to badanie z serii "prenatalnych"? Wiem, ze powinnam zrobic tez inne, ale
        jakos nie mam zaufania do mojej ginekolozki( jest bardzo mloda) i zbieram
        info...wszedzie gdzie sie da
        • matrioszka2005 Re: dziewczyny 15.09.04, 03:12
          Witaj mgg1!
          Z tego co pisalas to wychodzi,ze data ostatniej miesiaczki pokrywa sie z
          moja.Tylko,ze ja mam trmin na 3 kwietnia smile
          Tu kilka adresow gdzie znajdziesz informacje o przeziernosci i amniopunkcji:
          www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/amniop.html
          www.badaniaprenatalne.pl/amniopunkcja.html
          www.bajbus.pl/index.phtml?ids=medycyna&kat=diagpren&tmt=dptpappa
          free.med.pl/badaniaprenatalne/
          Twoja Dzidzia pieknie sie rozwija i az zazdroszcze Ci,ze tak wyraznie moglas to
          zobaczyc.Mam nadzieje,ze tez bede miala to szczescie i ujrze raczki,nozki i to
          jak sie rusza skoro jeszcze nie czuje tego fikania w srodku.Nie martw sie
          niepotrzebnie!Pozdrawiam!
          • mgg1 matrioszka! 16.09.04, 09:27
            biegaj z mezulkiem na Usg, sa to teraz najpiekniejsze momenty dla Was, potem
            bedzie widac tylko fragmenty...wez ze soba meza bez pytania (dopochwowo) tez,
            oni sami pytaja gdzie maz, moj nie byl jeszcze ze mna i strasznie glupio sie
            czulam, tak naprawde, to ja sama dziwnie sie czulam, ale na nastepne 3
            pazdziernika pojdzie ze mna, do tej pory zreszta chcial za kazdy<m razem, nawet
            prrzy pierwszym badaniu...Twoja dzidzia jest juz pewnie sliczna i ma tez uszka
            i paluszki u nog, one rozwijaja sie nieco pozniej niz u rak, zazdroszcze teraz
            ja Tobie , bo musze czekac do 3 paz.A`propos u mnie ostatnia @ byla 21-24
            czerwca, a u Ciebie? Termin sama sobie wyliczylam, ale ginka zgadza sie ze mna
            ze wzgledu na rozwoj dzidzi, moze zmiweni sie to 3 pazdziernika??Zycze Ci,
            zebys zobaczyla tak ja ja, jak kruszynka robi fikolka...slicznosci,znow bede
            plakac ze szczescia...
            • matrioszka2005 Re: matrioszka! 16.09.04, 13:42
              Dziekuje Ci bardzo!Strasznie sie ucieszylam tymbardziej,ze ostatnie tygodnie
              bylismy z mezem, rozdzieleni 700 kilometrami przez moj wyjazd i teraz chcemy
              nadrobic to wspolne przezywanie we TROJKE!I teraz siedze jak na szpilkach bo
              jutro sie wreszcie zobaczymy,a w poniedzialek na usg!Razem!
              Troche sie boje czy wszystko bedzie w porzadku itp.ale razem bede bala sie
              mniej.Wielkie,cieple pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich Mamusiek!!!
            • matrioszka2005 Re: matrioszka! 16.09.04, 13:49
              Ach,zapomnialam.U mnie ostatnia miesiaczka byla od 23 do 27 czerwca.Lekarz
              najpierw orzekl,ze termin 4 kwietnia,potem przesunal na 3.Zobaczymy co powie
              teraz.Ja planuje jednak troszke szybciej by urodzic jednak mala Rybke (z calym
              szacunkiem do wszystkich zodiakalnych Baranow) wink
              Buzka!
              • mgg1 Re: matrioszka! 20.09.04, 22:36
                no co tam u Was?
                mamy 20 wrzesnia, wszystko ok?
                moja ostatnia @ 21-24 czerwca
                pozdrowionka M
                • grochalcia Re: matrioszka! 21.09.04, 09:10
                  u mnie podobnie, bo 22 czerwca!!!Termin mam na Swieta Wielkanocne, czyli 28
                  marzec. Na razie lekarz moj wyjechal na staz na miesiac i zostalam sama. z
                  zazdroscia czytam o usg, ktore robicie, bo ja ostatnie mialam w 9 tygodniu a
                  teraz juz jest 13!!! Tez chcialabym zobaczyc moja dzidzie. 17 listopada
                  wybieramy sie na trojwymiarowe usg do Warszawy, tam dopiero podobno wszystko
                  slicznie widac. Czy ktoras slyszala cos o tym usg? Bardzo sie denerwuje, bo
                  jestesmy z mezem spokrewnieni i dopoki nie zobacze dokladnie 2 nozek, raczek i
                  wszystkiego na swoim miejscu bede sie bardzo denerwowac. zapobiegawczo kupilam
                  juz spodnie ciazowe, ale jeszcze nie sa mi potrzebne. Pozdrowienia dla
                  wszystkich marcówek!!! Pewnie zadna nie jest z okolic Ostrowca Św, prawda??Kasia
            • sanna1 3 kwiecień, Gdynia 30.09.04, 10:21
              Cześć dziewczyny!
              Ja mam termin na 3 kwiecień. Jestem po 2 USG. Na ostatnim mały/a tak machało
              rączkami i nóżkami, że trudno było zrobić fotkę - wszystkie "poruszone" : )
              Bardzo się cieszę. Nie mama strasznych nudności, słodycze, o dziwo, mogą
              nieistnieć.

Mam tylko taki mały problem. Robiłam ostatnio wymaz z pochwy i wyszły mi
              bakterie: Streptoccocus Agitale i Coli (pewnie są jakieś litrerówki). Gin
              przepisał mi dopochwowo Augmentin i dziś wzięłam go pierwszy raz. Cały czas mam
              dylemat czy dobrze robię biorąc antybiotyk w takiej wczesnej ciąży. Jak
              myślicie?

Pozdrawiam przyszłe mamy!
    • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 22.09.04, 08:56
      Ja mam termin na 30 marca i czuję się właściwie cały czas nieźle. Od samego
      początku nie miałam typowych objawów i nie sądziłam, że jestem w ciąży chociaż
      oczywiście dopuszczałam chwilami tę możliwość. Żadnych wymiotów, tylko lekkie
      mdłości przez około tydzień, zmienny apetyt... i to chyba tyle.
      Z dnia na dzień coraz bardziej się cieszę i nie dopuszczam już teraz do siebie
      żadnych złych myśli pomimo gadania niektórych na temat co to też może być. Do
      tej pory chodziałam do lekarza prywatnie ze względu na koszmarne kolejki w
      poradniach "państwowych" a teraz juz doczekałam się swojej i wreszcie idę do
      poradni, która jest przy szpitalu gdzie chciałabym urodzić. Pozdrawiam WAS
      wszystkie cieplutko. smile
      • grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 22.09.04, 09:08
        No to Magdek2, tez bedziesz miala wesole swieta wielkanocne!!! Dziekuj Bogu za
        wybawienie Cie od koszmarnych wymiotow...Ja bede rodzic w malym miescie, gdzie
        jest tylko jeden szpital, w ktorym nie mozna zazyczyc sobie znieczulenia z.o i
        musze miec dobre nastawienie, zeby wszystko przezyc!!Ale teraz czuje sie
        wspaniale, tylko sie martwie, bo brzuszek wcale mi jeszcze nie rosnie i czasem
        zastanawiam sie, czy ta mala istotka jeszcze tam jest...Kasia
        • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 22.09.04, 10:35
          dzidzia na pewno jest i ma się dobrze, ja już powoli się przeobrażam, zanika mi
          talia i spodni nie da się dopiąć... Ja nastawiam się raczej na poród bez
          znieczuleń, ale może teraz jestem taki "bohater" a potem zmienię zdanie, nie
          lubię byc kłuta i to mnie przeraża bardziej od bólu i to że trzeba leżeć
          podobno jak kłoda po znieczuleniu, ale będę się starała przygotować psychicznie
          na różne ewentualności smile zobaczymy jak będzie...
          • lukolka Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 28.09.04, 08:11
            Magdek, ja też mam termin na 30 marcawink
            Brzuszek tak jakby w końcu zaczynał się powolutku pojawiać, nudności zaczynają
            wracać, chociaż myślałam, że mam już to za sobą. No i w dalszym ciągu bym bez
            przerwy spaławink))
            2 tygodnie temu byliśmy na pierwszym USG, widzieliśmy dzidziusia, machał
            nóżkami i łapkami i czkawki dostał na koniecsmile)) I serduszko widzieliśmy i
            słyszeliśmy. Przeżycie nie do opisaniasmile)))
            Pozdrawiam cieplutko!
            • hancur Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 29.09.04, 14:08
              Czesc Marcoweczki
              Ja jestem tak pol na pol, bo lekarz twierdzi, ze 29.03., a usg ze 01.04. pojawi
              sie lobuziak. Ciesze sie, ze sie straszliwie nie meczycie.
              Ja przechodze to drugi raz, bez mdlosci, natomiast z okrutna checia na spanie,
              a musze chodzic do pracy.
              Od poczatku biore duphaston i kwasik, ale za tydzien juz koncze to diabelstwo.
              Ale czego sie nie robi dla dzidzismile
              Malucha widzialam juz dwa razy, akrobata rosnie z fasolki (jest to jak
              najnormalniejszy objaw u rozwijajacych sie Maluszkow).
              Nie robilam zadnych badan prenatalnych, choc jestem mama po trzydziestce. I nie
              jest to bynajmniej moja niefrasobliwosc. Bez wzgledu na to,jaka ta dzidzia
              jest, to ja urodze i wychowam, a ryzyko-choc minimalne-poronienia w wyniku
              badan inwazyjnych mnie przeraza; jakos nie chce byc tym 1promilem
              potwierdzajacym statystyki.
              Maz byl przy pierwszym porodzie i oczywiscie szykuje sie na drugi.
              nie rozumiem, jak to nie robia w szpitalu zoo? Przeciez to sie nalezy jak psu
              buda!!! Ja z niego nie korzystalam-mialam krotki ('godz.) porod bez boli
              krzyzowych, ale uwazam ze jak mam potrzebuje takiej pomocy, to sie jej nalezy i
              juz!
              Pozdrawiam i czekam na wiadomosci.
              mama i JAntosiatko
              p.s. jesli chodzi o fald karkowy, to nie powinien byc szerszy niz norma.
      • muuunia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.10.04, 12:36
        ta jeż mam termin na 30!!!
        początku bardzo trudne - humory tragiczne (płacz ciągły przez 2 tyg), smaki i
        smaczni nie do zniesienia, wymioty przez 5 tygodni 24h/dobę ale już jest
        lepiej. wczoraj widzielismy fikającego koziołki stwora i jakoś tak ciepło na
        sercu od razu ....
    • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 30.09.04, 11:32
      Witam, ja mam termin na 27 marca. Czuję się kiepsko, cały czas mdłości, choć
      już chyba lekko zanikają.
      Brzuszka jeszcze nie widać, aż niekiedy nie wierzę, że jestem w ciążysmile))
      Nie mogę już się doczekać kopniaczków dzidzi,bo wtedy poczuję chyba w pełni, że
      jestem w ciąży. To moja pierwsza ciąża więc muszę jeszcze trochę poczekać...
      • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 30.09.04, 13:22
        Alice, ja coprawda nie miałam w ogóle jakiś szczególnych mdłości, ale brzuszek
        mi "opadł" całkiem i nic nie widać, u mnie to też 15 tydzień, a termin mam o 3
        dni późniejszy w marcu od twojego, jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że
        wszystko jest ok. bo teraz wcale nie odczuwam że jestem w ciąży poza lekkimi
        kłuciami w brzuchu, które mam nadzieję są normalne. Chyba przyjdzie nam jeszcze
        poczekać aż coś poczujemy... chociaż ja też wyczekuję tej chwili. smile
        • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 30.09.04, 14:30
          Magdek, napisz koniecznie po powrocie od lekarza bo jestem bardzo ciekawa.
          Na pewno będzie oksmile))
          Takie kłucia też mam od czasu do czasu i wg mojej ginki tak ma być!!
          A z naszymi brzuszkami pewnie tak ma być i jeszcze będziemy musiały parę
          tygodni poczekać aż dzidzia będzie dawała nam jakieś wyczuwalne znaki jej
          istnieniasmile))
          • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 30.09.04, 14:42
            ok. na pewno napiszę, też myślę, że to norma bo nie mam jakiś innych
            niepokojących objawów, a na forum czytałam, że inne dziewczyny też tak czasami
            mają, ale najplepiej zapytać lekarza i się nie stresować. smile
          • grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 30.09.04, 15:41
            Mi powoli zaczyna rosnac brzuszek i mam niesamowity apetyt!!!!Niedobrze, hi,
            hi. Poza tym swietnie!!!Powoli rozgladamy sie z mezem za wyprawka. tylko zimno
            teraz i mam przez to zly humor. Pozdrawiam Was mamusie marcowe!!Kasia
    • rw23 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 30.09.04, 20:19
      Ja mam termin na 26 marca, przed ciaza wazylam 49 kg, teraz 52 a brzuch jak w 6
      czy 7 m-cu!!!i tylko brzuch grubnie .. Glowa mnie boli co dwa dni i strasznie
      szybko sie męczę..Miałam juz 4 USG i wszystko OK!!
    • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.10.04, 05:49
      Dziewczyny, czy któraś z was ma jeszcze mdłośći?
      Czy to tylko ja na to jeszcze cierpięsad(((
      Najgorzej jest wieczorami..... i z utęsknieniem czekam na ich koniec......
      • iguana-marta Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 01.10.04, 21:23
        ja niestety po przejściach w 11 t.c. , teraz jest w miarę ok tylko jestem
        strasznie zmęczona, męczy mnie nawet przejscie z sypialni do łazienki ale to
        chyba wynik niskiego ciśnienia 80/50.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka