lacrossa 06.09.04, 15:05 Przez pomyłkę zjadłam półsurowego mielonego kotleta. Po prostu nie zauważyłam że jest niedosmażony. Kotlet jest z mięsa z bazaru. ja do tej pory nie przechodziłam toxo. Mam dość... Lacrossa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokonewka Re: Jestem przerażona! 06.09.04, 15:27 To jest okropne, jak my sie potrafimy zamartwiac, prawda? Ale wiesz, co mysle? Ze przeciez sa setki mam, ktorym sie to zdarzylo w czasie ciazy, i ktore maja teraz sliczne i zdrowe maluchy. Pewnie ze nikt by nie zalecal jedzenia codziennie surowego miesa, ale przeciez nie w kazdym zaraz siedzi toxo! A nawet jesli, to niekoniecznie musisz zachorowac. A tak przy okazji - badalas sobie poziom IgG? Moze przechodzilas chorobe wczesniej bezobjawowo? A jesli nie, to pewnie zeby sie uspokoic byloby dobrze ocenic przynajmniej IgM za jakis czas - nie wiem jak dlugi, o to juz trzeba by zapytac gina. Trzymaj sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
olencia Re: Jestem przerażona! 06.09.04, 16:24 ja jestem w 10tc i jeszcze dwa tygodnie temu objadalam sie tatarem, nie moglam sobie odmowic do tego uwielbiam robiac kotlety jesc male odkrojone kawalki surowego miesa. Pewnie dlatego ze wiekszosc potraw ktore do tej pory mi smakowaly teraz sa dla mnie niezjadliwe. Ale po wizycie u mojej gin i otrzymaniu info ze mam nie jesc surowego miesa i ryb poprostu przestalam. Nie martw sie na zapas jesli zrobilas to raz to trudno, swiat sie nie zawali, nie zamartwiaj sie na zapas bo to moze dopiero zaszkodzic. trzymaj sie zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś