grzeszna_marta 04.12.15, 08:11 czy kompletująć wyprawkę dla noworodka nalezy sie kierować tym aby body, spioszki itp były najlepiej białe ? czy kolorowe nie uczulają ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angeika89 Re: wyprawka dla noworodka 04.12.15, 11:43 Kolor nie ma znaczenia. Może być biały, ale nie musi... Najważniejsze aby były bawełniane, nie syntetyki. Aby nie uczulały, ja wszystko nowe najpierw prałam w proszku dla niemowląt. Należy też szczególnie zwrócić uwagę, aby były rozmiar większe i nie krępowały ruchów dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: wyprawka dla noworodka 04.12.15, 13:01 Kupując nie kieruj się rozmiarem a wymiarem, bo firma firmie nie równa. Najpraktyczniejsze body, pajace, kolor niema znaczenia, ale materiał, z którego są wykonane. Warto na początek kupować rzeczy zapiane z przodu www.google.pl/search?q=body+zapinane+z+przodu&hl=pl&rlz=1T4SUNC_plPL393PL395&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi1h92GlMLJAhUhc3IKHQ83B1kQsAQIHg&biw=1371&bih=766#imgrc=_ niż wkładane przez głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: wyprawka dla noworodka 04.12.15, 14:24 Tylko u niemowląt chyba wszystko jest na wymiar? Większość ciuchów jakie miał mój mały to były np na 64, czyli 64 cm... Niektórzy dodają jeszcze wiek dziecka, ale tym rzeczywiście nie należy się sugerować. Gdyż każde dziecko jest inne. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: wyprawka dla noworodka 04.12.15, 19:57 Ja zmierzyłam malucha od ramienia do kroku /dla mnie to był wymiar najważniejszy przy body czy pajacach bo to dziecko nosi na początku/ a potem sprawdzać wymiar ubranek w sklepie, ja tak robiłam, bo te cyferki typu 64 czy 72 to często miały się nijak do rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
fly77 Re: wyprawka dla noworodka 04.12.15, 14:13 Ja zarówno dla chłopca jak później dla dziewczynki wybieralam ubranka białe lub w bladych, pastelowych kolorach, a nie intensywnych, aby wszystko wrzucać razem do prania i go nie segregować. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: wyprawka dla noworodka 04.12.15, 14:47 Ja te dziecięce ciuchy piorę razem- czy kolor czy białe . Nic sie z nimi nie dzieje. A co do rozmiaru - zalezy jak duże będzie dziecko. Moje dzieci rodzą się małe i nawet 56 jest na poczatku za duże dla nich. Lepiej miec kilka ciuchów takich akurat, a dopiero resztę rozmiar większą. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: wyprawka dla noworodka 15.12.15, 19:39 Białe uczulają. Chemia wybielająca jest bardziej agresywna niż farba. Odpowiedz Link Zgłoś