kass29 04.10.04, 19:17 Jestem w 9 m-cu ciąży. Odebtałam wynuiki badań moczu, okazało się że mam oprócz bakterii, leukocyty. Co to oznacza? Kaśka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anek130 Re: Leukocyty w moczu ! ! ! 04.10.04, 19:25 to normalne - czlowiek może mieć ich od 2-5 w polu widzenia, a u kobiet w ciąży możliwe, że normy są zawyżone.Nie napisałas ile ich masz? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kass29 Re: Leukocyty w moczu ! ! ! 04.10.04, 19:28 Mam tych leukocytów 20-30, do tego nabłonki płaskie i bakterie Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Leukocyty w moczu ! ! ! 04.10.04, 19:28 wlasnie ile masz tych leukocytow ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tuusia Re: Leukocyty w moczu ! ! ! 04.10.04, 19:47 ja jestem w 5 m-cu i mam ich od 20-25 i jest to stan zapalny pęcherza -nic nie odczuwam żadnych bóli mam tez jeszcze ilosci śladowe białka w moczu i często chodzę do toalety tzn.w nocy wstaję dwa razy ! Odpowiedz Link Zgłoś
kass29 do Tuusia 04.10.04, 19:48 Przepisano Ci jakies tabletki? Ja jutro idę do lekarza i mam nadzieję, ze cos dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
tuusia Odpwiadam 04.10.04, 20:17 Mianowicie tak owszem dostalam tebletki tzn. furagin 3 razy dziennie ale oprocz tego jeszcze koszmarną Fitolizyne (pastę ziołową wstrętną ) i rozpuszczam ja w herbacie i piję !!!Mozna tez pić ziólka z fiołka trójbarwnego i ziela skrzypu - są bardzo dobre na drogi moczowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Leukocyty w moczu ! ! ! 04.10.04, 21:28 Na pęcherz i częste zakażenia pęcherza zapobiegawczo pomaga picie soku żurawinowego rozcieńczonego w wodzie oczywiście. Żurawina ma własciwości zakwaszające mocz i zapobiega namnażaniu się tych niewłaściwych bakterii. Oczywiście jest to środek wspomagający lub zapobiegający nawrotom a nie leczący istniejące zakażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Leukocyty w moczu ! ! ! 05.10.04, 18:39 i wogole podczas takich stanow zapalnych trzeba bardzo duzo pic min.2 litry dziennie by duzo przepukiwac nerki Odpowiedz Link Zgłoś