Dodaj do ulubionych

Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!!

05.11.04, 12:59
Witajcie,

ile jest nas z terminem na lipiec? Czy bylyscie juz u lekarza potwierdzic
ciaze? i jakie objawy macie? jak sie czujecie?

pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • zuza30 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:17
      Hej, moje gratulacje! A możesz mi napisać w jaki sposób już sprawdziłaś, że
      jesteś w ciąży. Jakie masz objawy? Ja też mam nadzieję, że jestem, ale jeszcze
      nie sprawdzałam, to chyba za wcześnie na test siusiany, a w laboratorium
      pracuje mojej znajomej mama, więc rozumiesz. Termin miesiączki mam na 11,
      zrobić juz test? Na razie jedyne objawy to ciągłe pobolewanie w dole brzucha.
      Pozdrawiam i trzymaj się
      • 7venezia Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:21
        to i ja sie dopisuje smile test siusiany wyszedl pozytywny!
        • sinegmax Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 19:53
          Na oko to ja tez w lipcu.Moj synek ma dopiero 8 miesiecy, a ja znowu...
          Test siusiany pozytywny no i pawiuje jak sie patrzy, no i jem tylko makaron z
          tunczykiem(nie lubie cieplego tunczyka, zeby byla jasnosc).
          Termin u gin. mam na piatek.Zobaczymy jak daleko jestem.
          Chcialabym corcie...
          Pozdrawiam towarzyszki oczekiwania
          • sinegmax Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 16:12
        • jolanda79 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 11.12.04, 19:03
          Cześć,witam wszystkie lipcóweczki!Jak dobrze ,że jesteście.Jestem mamą 2 letniego Piotrusia,ale mam też za sobą nieudaną ciąże (w lipcu miałam zabieg-puste jajo 9tc)teraz znów jestem w ciązysmile!!!Jak narazie wszystko ok dzidzia rośnie jak na drożdzach a ja czuję się dobrze.termin mam na 07.07 a jak wy się czujecie-czy macie też mdłości i zaparcia?Może macie na to jakiś sprawdzony sposób?
      • kajka76 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:22
        wczoraj zobaczylam na tescie dwie kreski.wrocilam wlasnie od lekarzza ciaza
        potwierdzona badaniem hcg i teraz czekam i modle sie by wszysytko bylo
        dobrze.
        • anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:23
          to zobaczylas dwie kreseczki w tym samym dniu co i ja. Ja jeszcze nie bylam u
          lekarza, czekam do przyszlego tygodnia.
      • anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:22
        Hej,
        moj termin miesiaczki bedzie jutro przy bardzo regularnych 26 dniowych cyklach,
        a wczoraj rano zrobilam test i wyszedl pozytywny. Robilam tez w poniedzialek
        ale byl jeszcze negatywny, wiec jesli masz miec miesiaczke 11 to poczekaj do
        poniedzialku mysle i zrob test siusiany. Tez mnie wlasnie tak brzuch pobolewal
        az juz nie wytrzymalam no i wyszedl oczekiwany wyniksmile)

trzymam kciuki za Ciebie i daj znac jak zrobisz test !
        • zuza30 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:28
          Hej, dzięki za słowa otuchy, nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku. Boję się,
          że sobie wmawiam to pobolewanie brzucha, bo bardzo bym chciała żeby to byl
          objaw ciąży. To juz trzecie staranie. Pozdrawiam i mam nadzieję ze wstąpię do
          klubu lipcowych dzieciaczków, pa, pa
          • anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:32
            tez bylam zalamana po pierwszym tescie i myslalam ze sobie wmawiam objawy, ale
            udalo sie jednak. Nawet przy robieniu drugiego testu jak zobaczylam tylko jedna
            kreske na poczatku to juz chcialam odejsc, ale nagle po minucie pojawila sie
            druga kreseczka.
            • 7venezia Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:36
              Ja mialam podobnie - zdazylam zrobic dwa testy - oba z negatywnym skutkeim. gdy
              robilam 3 (we wtorek) juz mialam wyrzucic test gdy cos zamigotalo - bladziusia
              ale jednak byla. Wczoraj jak powtarzalam to byla juz bardziej widoczna smile
              • bombeleek Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:55
                Witam wszystkie przyszłe mamusie. U mnie 2 kreseczki juz od pewnego czasu.
                Według moich obliczeń i kalkulatora na edziecko to 5 tydzień i 4 dzień.
                Niestety u lekarza jeszcze nie byłam, ale idę w poniedziałek.Jeśli chodzi o
                objawy, to częste wizyty w toalecie(siusianie), ból piersi, i wieczorna
                senność. pozdrawiam
    • jodie22 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 14:12
      Czesc!
      ja dzisiaj rano robilam test siusiany i wyszly dwie piekne kreski, od razu bez
      zadnego czekania smile
      wg moich obliczen to termin gdzie w okolicach 10 lipca chyba, ale nie jestem
      pewna co powie lekarz. Ide za tydzien.
      A objawow mialam juz cale mnostwo! smile
      Bardzo mi sie poprawila przemiana materii, troche czesciej siusiam (a w nocy
      nawet po dwa razy!), mam troszke powiekszone piersi z widocznymi zylkami, a od
      przedwczoraj mdlosci, ale dzisiaj juz troche mniejsze niz dwa dni temu. I nie
      chce mi sie slodyczy co jest baaardzo dziwna rzecza w moim przypadku.
      I zaczyna mi sie chciec roznych rzeczy, ale nie tak normalnie tylko tak mi sie
      wczoraj chcialo owocow ze lecialam do sklepu biegiem! I kilka dni temu tak
      okropnie chcialo mi sie rybki ...
      Poza tym mam bardzo radosny nastroj smile
      Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy
      • kajka76 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 14:43
        tez sie ciesze,ze mam wreszcie upragnione dwie kreski a z drugiej strony tak
        sie boje ,ale wg moich obliczen to nie caly 3 tydzien od zaplodnienia .mam
        male hcg tzn dr powiedziala,ze mogloby byc wieksze,ale z drugiej strony to
        bardzo wczesnie itp.a jak liczycie sobie termin porodu?smile)
        • anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 18:01
          www.noworodek.pl/modules.php?name=A na tej stronie masz kalkulator ktory
          Ci to wyliczysmile
          • magda101 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 18:41
            czesc`dziewczyny!
            na "W oczekiwaniu" jest zalozony wątek lipiec 2005. jak macie ochotę, dołączcie.
            magda
    • fasola25 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 20:30
      czesc!
      gratulacje!
      ja też sie dopisuję smile
      jestem po dwóch testach siusianych (pozytywne !!!!)
      a wczoraj podczas wizyty u gina na ekranie widziałąm moje 7 mm jajeczko !!!
      termin 5 lipiec 2005 !
      pozdrawiam
      • klaudynka74 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 01.12.04, 19:57
        Cześc,
        ja tez skończyłam 30 lat i jestm już w 9 tyg. smile)
        to moja druga ciąża, bo pierwsza poleciala sad(
        Ale ciesz się teraz, bo jak narazie jest wszystko w porządku!!!!

pozdrówka
        klaudynka i fasolka 9-tygodniowa
    • rita75 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 21:38
      Witamsmile
      Termin porodu mam na 14 lipca, test ciążowy robiłam 28 października, sporo
      przed terminem miesiaczki(3 listopada)- wyszła cienka druga kreska. Do
      zrobienia testu sprowokował mnie ból jajników, wlasnie 28, no i obolaly biust
      od 23 października, wydaje mi sie, ze do zaplodnienia doszlo 14-17
      pażdziernika...Jeszce nie bylam u lekarza, nie pojde przed uplywem 6 tygodnia,
      po co przeszkadzac dzidziusiowi? niech jeszce spi spokojniesmile
      Od dzisiAj biore maternę, mam pozytywne z nia doswiadczenia, z poprzedniej
      ciazy, wtedy tez zaczelam brac ja w poodbnym terminie.
      pozdrawiam przyszle mamusie
      R.
      • aggu Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 06.11.04, 08:49
        hej, dziewczynki!
        ja dwie kreski zobaczylam 28 pazdziernika - rita, podajmy sobie łapkismile bylam u
        lekarza od razu nastepnego dnia z wynikami beta hcg, natomiast pierwsze usg mam
        dopiero 22 listopada - tez nie chcę dzidzi wcześniej "przeszkadzać"wink Mam
        termin na ok.4-7 lipca.

rita, ja mam pytanie odnośnie materny - mój gin też kazał mi brać witaminy od
        razu, tyle że ja łykam maternę już od paru miesięcy. Wszystkie możliwe
        koleżanki mówią mi, że witaminy miały łykać od 2 trymestru... I prawdę mówiąc
        nie wiem, co robić... tym bardziej, że w maternie są ponoć największe dawki
        witamin, a nadmiar też nie jest za dobry... na razie poszłam na kompromis i
        łykam co drugi dzień. A co to znaczy, że miałaś pozytywne doświadczenia z
        materną? Proszę Cię, napisz coś, bo totalnie nie wiem, czy mam ją łykać, czy na
        razie dać spokój.

buziaki dla wszystkich maleństw lipcowychsmile
        • rita75 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 06.11.04, 12:27
          hejsmile
          Wiesz, przeczytalam ulotkę materny. Jest tam napisane, ze zwiekszone sa dawki
          tych witamin, ktore sa niskotoksyczne, to znaczy wydalane z organizmu, nim
          wystapi hiperwitaminoza. Wydaje mi sie, ze wzmocnienie organizmu przed tym, jak
          bedzie w sposob znaczny eksplaatowany przez rozwijajacy sie plod, nie
          zaszkodzi dziecku, szczegolnie wo kresie zimowym, kiedy to jest mniejszy
          dostep do swiezych, zdrowych warzyw i owoców. W ulotce jest rowniez napisane,
          ze materne korzystnie jest brac nawet przed samym zajsciem w ciaze.

Napisalam, ze mam dobre doswiadczenia z materna z poprzedniej ciazy...tak w
          istocie jest. Gdy nosilam pod sercem mego synka, matrene zaczelam brac juz od
          5tego tygodnia ciazy, wydaje mi sie, ze dzieki temu dziecko sie rozwijalo nie
          moim kosztem- w ciazy mialm bardzo piekne wlosy, skore, paznokcie, mialm
          rewelacyjne wyniki krwi nawet tuz po porodzie, zeby wszystkie zdrowe, dziecko
          urodzilo sie wazac 3550g, rowniez bardzo zdrowe i silne...tak wiec jezeli o
          mnie chodzi, to polecam ten suplement
          pozdrowionkasmile
    • petto zapraszam na forum lipiec 2005 06.11.04, 09:19
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23927
      • aniaj79 Re: zapraszam na forum lipiec 2005 07.11.04, 16:29
        Kochane Kobietki!
        U mnie też 2 kreseczki smile I wielka radość + duuuży stres! W zeszły piatek
        (29.10) zaraz po zrobieniu testu pobiegłam do lekarza "śluzówka powiększona ale
        jeszcze nie widać pęcherzyka - proszę przyjść za tydzień". Bardzo sie
        zaniepokoiłam ale teraz juz wiem, że na początku 5tc USG mogło jeszcze nic nie
        wykazać... Byłam zarejestrowana na piątek (05.11) ale zadzwonili z przychodni
        że lekarza nie będzie sad A ja już tak chciałam wiedzieć czy to NA 100%. Pójdę
        dopiero 15-tego, bo wcześniej wyrywamy się z mężem na parę dni do pragi! Piersi
        bolą okropnie, jajniki dają popalić, siusiu biegam częściej... wieć myślę że
        wszystko jest ok i spokojnie moge poczekać na wizytę do 15-tego - a to bedzie
        już 7-8 tydzień! Wtedy MUSI być już cos widać! Co wy na to? p.s. Kalkutator
        wskazał, że termin na LIPIEC!!! wink POZDRAWIAM
        • kajka76 Re: zapraszam na forum lipiec 2005 07.11.04, 18:36
          aniaj79 witam i gratulujesmile pisalam wczesniej ad usg ,ze bylam w piatek a to
          byl 5 tc liczac od OM i tez nic zupelnie nie bylo widac oprocz endometrim 23
          mm ,ale testy wychodzily pozytywnie,objawy mam,hcg 245 wiec jestem
          szczesliwa.teraz troszke sie zaziebilam,ale mam nadzieje,ze szybko sie
          podkuruje i bedzie wporzadkusmile
    • margo.woj Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 07.11.04, 22:36
      Witajcie,
      Ja robiłam test siusiany w ostatnią środę października i wynik był pozytywny
      (natychmiast pojawiły się dwie b.wyraźne kreski), test bhcg we czwartek wyszedł
      550 (tzn. ok 5t.c) ale na usg nic... dopiero w poniedziałek 1.11 znaleziono
      groszka w macicy. Teraz to już jest ok 6 t.c a więc termin jest na ok. początek
      lipca. A objawy?
      Początkowo straszna senność, normalnie mogłam spać 24h (trochę mi już przeszło
      ale nadal mam kłopoty z poranną pobudką), strasznie często ltam siusać(nawet
      kilka razy w nocy), troszkę pobolewa mnie brzuch ale nie mocno(lekarz mi
      powiedział, że taki mój ból to tylko świadomość bycia w ciąży i żebym się nie
      przejmowała tym), no i oczywiście piersi, no poprostu strasznie a zwłaszcza
      brodawki i tyle. Nie mam mdłości z czego się ciesze bo to nie jest przyjemne...
      Gratuluje wam wszystkim!!! No i trzymam kciuki!!! smile)
    • zuzu1000 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 07:24
      witam
      pozwólcie że i ja się dołączę. Robiłam test w sobotę i wyszły dwie kreski.smile)))) Będę znowu mamą.
      Trochę mnie to zdziwiło, bo nie powinno nic być a jednak jak maleństwo ma być to żaden harmonogram nie pomoże.
      Na pierwsze dziecko czekaliśmy z mężem baaaardzo długo a ten drugi gumis tak szybko sie pojawiłsmile)))
      trochę mam obawy (nie wiem czy hormony tak działają) czy sobię z tym wszystkim poradzę, ale myślę ,że będzie dobrze.
      Byle nie było kłopotów jak przy pierwszym szkrabku.
      Objawy mam identyczne jak przy pierwszym dziecku: senność i okropna niechęć do mięsa, nudność przeokropne,
      Pewnie będę znów jadła tylko pomarańcze lub madarynki przez pierwsze 4 miesiące
      pozdrawiam
      zuzu1000
      • monisia_24 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 07:48
        gratuluje wam bardzo serdecznie...mam ogromną nadzieje ze do was
        dołącze...chociaaz dwa testy nie wyszły to mój organizm podpowiada mi coś
        innego...@ mam miec 12 i mam nadzieje ze nie bede miała! Jezeli jestem w ciązy
        to termin wypadł by na 18 lipca...ale bym chciała juz miec pewność, jak tylko
        czegoś sie dowiem to zaraz dam znać...ps.piersi całe w żyłach i brodawki
        tttaaaakie ogromne i całe w grudkach...czy to narszcie to??
        • magda101 Dolaczcie na Lipiec (w oczekiwaniu) 08.11.04, 10:53
          dziewczyny . taki watek jest tez na "w oczekiwaniu". Zapraszam. Bedzie nas
          wiecej i w jednym miejscu
          magda
    • dori761 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 11:07
      Witam Was dziewczyny!
      pamietam jak równy rok temu zrobiłam test ciążowy i miałam II piekne kreseczki, czekałam na synka do lipca, wtedy wydawało mi się że to jeszcze tak długo, ale w 8 tyg zobaczyłam serduszko, w 18 tyg pierwsze ruchy synka puxniek każde usg cos nowego i zawsze radośc i wielkie obawy. W 36 tyg dowiedziałam sie że będzie synek i tak dobiegłam do 39tyg czyli 27lipca zobaczyłam w końcu swoje maleńswto. A teraz tak czytam was i Wam zazdrosze bo to czas najwiekszego oczekiwania, radości no i w sumie obaw. Trzymam za Was kciuki i bede czytałam co tam u przyszłych lipcowych mamuś. Pa
    • vanike Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 14:57
      Jeszcze nie byłam u gina - idę jutro. Wyszły dwa pozytywne testy. Jeden z
      porannego moczu jeden w samo południe w 21 DPO.
      Objawów nie mam żadnych. Troche mnie to martwisad
      Vanike
    • ikw1 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 01.12.04, 22:46
      www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050718/dt/7/k/ea0d/preg.png
      a czuje sie fatalnie
      iza
      • kropek17 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 07.12.04, 13:59
        Jeszcze się załapię... Według obliczeń wychodzi końcówka lipca smile Test
        pozytywny. W 2 tyg. później poszłam do ginekologa. (4 tydzień) Zbadała mnie i
        zrobiła USG (ma takie nowoczesne), no i fajnie, że jej się chciało smile
        Powiedziała, że wszystko ok. ,że jest ciąża wewnątrzmaciczna, tylko ona zawsze
        jeszcze czeka na bicie serduszka. Kazała mi przyjść za 3 tyg. Chyba umrę od
        tego oczekiwania. Kiedy mogę iść najwcześniej, aby zobaczyć bijące serduszko
        fasolki? Jeżeli chodzi o objawy: standard: bolące piersi, brak apetytu i
        leciutkie bóle w podbrzuszu. Czy ja już mogę cieszyć się na całego?
        • paula.kr Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 07.12.04, 15:32
          Ja również załapuję się na końcówke lipca.Termin mam na 30 lipca, jestem w 7tc
          4d. To moje drugie dziecko,ale bardzo się cieszymy.Biorę masę leków ponieważ
          moja ciąża jest zagrożona i mam tak zwane tyłozgięcie macicy.Obecnie jestem na
          zwolnieniu bo mój gin.powiedział,że musimy jakoś przetrwać I trymestr.
          Pozdrawiam serdecznie wszystkie lipcóweczki.
          • kropek17 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 10:20
            Ja się trochę denerwuję, bo to moja pierwsza dzidzia i do tego bardzo chciana smile
            Już nic nie rozumiem w tym podejściu lekarzy... Moja Pani doktor powiedziała,
            że ok. ale na razie czekamy na bicie serca i potem będziemy działać (taki
            beznadziejny stan zawieszenia), a ty Paulo wiesz już że musisz szczególnie o
            siebie dbać itd. Czy moja Pani doktor ma za duży luz?
    • siedmiokropka Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 15:30
      Hello! Ja też z lipcowym potomkiem chodzę już kilka tyg.,samopoczucie od kilku
      dni wreszcie dobre - wcześniej były całodzienne mdłości. Niestety mam mały
      krwawiący problem w macicy i zażywam duphaston leżąc w domku, na L4... Ale mam
      nadzieję, że będzie tylko dobrze, maluszek zdrów, widiałam jego bijące
      serduszko!!!! Pozdrawiam wszystkie Mamy Lipcowe!!!
      • agula555 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 16:49
        Ja też. ja też. A własciwie my!!! mam termin na 20 lipca i jak narazie
        znalazłam sposób na mdłości (przegotowana woda z cytryną - polecam!) ale
        zawroty głowy mam okropne. No i to chwilowe mocne walenie serca. Piersi bolą
        okropnie, ale teraz już całe, a ssutki się uspokoiły. I bardzo się cieszę i ...
        bardzo się boję bo to moje pierwsze "wywrócenie życia do góry nogami"
    • aniusia_u Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 17:14
      Witam, Jestem ania mam 26 lat. To moja 2 ciążą- niestety pierwsza skończyła się
      w 10 tygodniu. Termin mam na 5 lipca. Mam nadzieje, że tym razem będzie dobrze.
      Narazie tylko spię i cierpię przy zażywaniu Luteiny.Pozdrawiam
      • tomasiula Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 16:27
        witaj aniusia_u jaka zbieżność ja też mam 26 lat i termin na 5 lipca. Mnie minął już okres senności a do wcześniejszych mdłości dołączyły wymioty ale mam nadzieje że szybko się skończą. Pozdrawiam ciebie i twoje maleństwo
        tomasiula
        • aniusia_u Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 19:25
          Fajnie poznać kogoś o tym samym terminie i tym samym wieku. Ciekawe czy
          faktycznie uda nam się w tym samym czasie spotkać ze swoimi maleństwami. Czy to
          twoje pierwsze dzieciątko będzie? Jak jest już duże?Ja się trochę martwie bo
          jak czytam różne opisy to wielkością mieści sie w tych dolnych granicach.
          Pozdrawiam. Ania
    • roxanne1 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 17:19
      hej!!!!!
      ja mam termin na 8 lipca,potwierdzony przez lekarzasmile
      bardzo sie ciesze!!!!w piatek ja i Zierenko zaczynamy 10 tc.jestem ciagle
      glodna ale ie moge jesc.i zmeczona .i piersi bola okrutnie i rosna powolutku
      ku radosci mojego meza a mojej rozpaczysmilepozdrawiam goraco
      ps.jutro mam druga wizyte u ginio.ciekawe co powie?
      • magda101 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 17:09
        a ja mam termin na 2 lipca i jak na razie czuję się dobrze. Poranne mdłości
        szybko minęły, a sennośc nie jest tak męcząca. Cieszę się, że te święta będą
        dla mnie wyjątkowe, no i dla Was zresztą też.
        magda
    • tala11 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 18:20
      WITAM. Czytajac wasze posty bardzo sie rozczuliłam ja tez miałam termin na
      lipiec ale 2004. To juz rok jak na tescie pojawiły sie 2kreseczki ilez było
      szczescia i radosci jakie wspaniałe były Swieta. A potem brzusio rósł i był
      wiekszy i wiekszy az nastał upragniony lipiec i urodzł sie nasz Michałek
      sliczny i zdrowy . Teraz ma juz 5 miesiecy i lezy u mamusi na rekach a mamusia
      nic nie moze napisac chociaz tyle bym chciała Wam przekazac. Życze Wam i Waszym
      okruszkom zdrowia radosci i wiele wiele miłości.Pozdrawiam wszystkie
      lipcóweczki - zeszłoroczna lipcóweczka Renata.

y
      • 1tuta Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 13:28
        Witam! ja mam termin na 22 lipca, ale usg i moje przeczucia mowia, ze to bedzie
        wczesniej. Zwlaszcza, ze moje 1. dziecko, coreczka,urodzila sie 5 dni przed
        terminem. Zycze wszystkim przyszlym mamom przede wszystkim dobrego samopoczucia
        (wiem, ze to wazne bo mi od ciaglych mdlosci odechciewa sie wszystkiego) i
        zdrowych malenstw!
        • moni95 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 19:43
          Cześć lipcóweczki, ja też jestem z Wami. Termin mam na 29 lipca, potwierdzony
          przez gina. W przyszłym tygodniu idę na usg i może już usłyszymy serduszko
          mojego malutkiego "kropka".
          Całe szczęście nie mam żadnych mdłości, bolą mnie tylko piersi i mam straszne
          zaparcia. Ale jakoś sobie radzę. Będzie dobrze, dziewczyny trzymajcie się.
          Pozdrawiam. MONIKA
          • sinegmax Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 23:02
            Dzisiaj zgodnie z zapowiedzia bylam u doktorki.Taki maly ten babelek, ze nie
            zalozyla mi nawet jeszcze ksiazeczki(Mutterpass- jak to po polsku??).
            Ale jest malenstwo i cala jestem zdziwiona bo myslalam ,ze przy drugim dziecku
            emocje beda mniejsze- ale gdzie tam teraz juz wiem na co sie ciesze!!!!!!!!!!!
            Zazdroszcze wam sennosci, ja po nocach wcale nie spie...
            Pozdrawiam i trzymajmy sie razem
            Monika
    • stachewicz Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 11.12.04, 10:51
      cześć dziewczyny
      ja mam termin wg OM na 20 lipca. na razie ciąże jest strasznie stresująca, w 5-
      6 tyg plamienia, bóle (poprzednią ciążę poroniłam), nerwowe czekanie na
      pojawienie się bicia serduszka. na wizycie 10 dni temu zabiło wreszcie!! teraz
      jestem w 8t1d i czuje sie fatalnie (mdłości, wymioty, bóle brzuch)pociesza mnie
      tylko to że to znak że hormonki robią swoje. mój lekarz jest dobrej myśli
      jednak kazał się oszczędzać przez pierwszy trymestr, brać luteine i leżec - a
      jak ja mam leżeć jak po domku szaleje mój półtoraroczny pierworodny wink). oby
      do końca pierwszego trymestru, oby dostać już karte ciąży (czekam na nią jak na
      amulet).
      pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie i życzę spokojnej ciąży
      asia
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 11.12.04, 11:53
      widzę że tu jeszcze się nie wpisałam więc tego dokonuje wink)) termin mam na
      początek lipca a dokładnie na 07.07
      jeśli chodzi o tycie to narazie malutko waże wink przybyło mi może coś z pół kg
      (zresztą zawsze miałam niedowage i pani pielęgniarka jak ostatnio mnie ważyła
      to stwierdziła że leciutka jestem) mam 50kg przy 167 cm wzrostu

będę młodą mamusią bo teraz mam 19 lat a urodzę jako 20latka

przez tydzień męczyły mnie mdłości i mam nadzieje ze mi przeszło już bo od
      kilku dni dobrze się czuję (mdłości miałam głównie z głodu więc zawsze miałam
      przy sobie np draże i mogłam schrupać coś jak mnie zaczynało nosić) wymiotów
      jako takich nie miałam tzn raz prawie ale jakoś przeszło samo (po tym jak
      wysiadłam z autobusu to myślałam ze zwymiotuje na ulicy) ... poza tym dobrze
      się czuję choć czasami są takie dni że jem non stop a na drugi dzień z kolei na
      śniadanie wystarczy mi sama herbata ...

mam przepisane witaminki feminatal i łykam je od początku wink badania krwi,
      moczy cukru wyszły bardzo dobrze więc pewnie na nasteonej wizycie (27 grudnia)
      znów dostanę skierowanie na badania

a jak się czujecie Lipcówki ???
      pozdrawiam
      Asia i Dzidzio

widziałam już jak dzidziusiowi serduszko bije w 7 tygodniu a teraz dopiero
      dzidzia zobacze na USG połówkowym wink czyli koło marca wink
    • sylkas1 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 12.12.04, 11:00
      Witajcie!
      Mam termin na 15 lipca. To moja pierwsza ciaza, dosc nieoczekiwana w chwili
      obecnej, ale baaardzo sie ciesze - w koncu mam juz 30 latsmile Jak sie czuje?
      Ojej, chyba nie najlepiej... mdlosci prawie caly dzien, staram sie pogryzac cos
      przez czas, to pomaga. Najgorzej rano, gdy nie ma czasu na powolne wstawanie,
      tylko szybko trzeba zbierac sie do pracy... Poza mdlosciami dokucza mi sennosc
      w ciagu dnia, a w nocy, dla odmiany - bezsennosc. No, ale mam nadzieje, ze to
      wkrotce minie. Bylam juz oczywiscie u lekarza, ktory potwierdzil ciaze - tuz
      przed swietami bede robic USG ginekologiczne i wszystkie badania. Pozdrawiam
      wszystkie przyszle mamy!
      • sinegmax Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 12.12.04, 19:35
        Nie wiem czy wam to tez pomoze, ale mi pomoglo.Jestem teraz w drugiej ciazy i
        zaobserwowalam to juz w pierwszej...
        Jak bylo mi juz bardzo niedobrze i jak mi teraz bardzo niedobrze jest to zjadam
        cos na co NA PRAWDE ma moj dzidzius i organizm ochote.To nielatwe ale jak sie
        dobrze zastanowic to awsze cos nam wpadnie do glowy.Z moim pierwszym synkiem
        jadlam, salate, frytki z majonezem(!!!!) i pomarancze(2,3 kg dziennie), a teraz
        z babelkiem ryby pochlaniam pasjami(nie zebym jakos sczegolnie lubila)dzisiaj
        zjadlam sloik opiekanych sledzi w zalewie octowej-nie powiedzialabym ze to
        zdrowe, alke nudnosci jak reka odjal i spac mi sie odechcialo...
        A wczoraj w nocy maz mmi szukal ciastek kruchych z cukrem( bo sprobowalam
        wszystkich innych ktore byly w domu i nie pomoglo)a po kruchych z cukrem na
        ktore mialam ochote, zoladek sie uspokoil, przestala mnie bolec glowa i minela
        mi zgaga..
        Sprobujcie, chocby to byly najdziwniejsze apetyty swiata...
        pozdrawiam
        Monika
        • sinegmax Re: Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 20.12.04, 22:03
          • chocolate2 Re: Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 21.12.04, 08:40
            Cieszę się ze znalazłaś coś co Ci pomaga ale jeszcze bardziej mogłabym się
            cieszyć gdyby mnie też ulżyło. Podziel się więc pomysłem.
            • sinegmax Re: Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 22.12.04, 10:36
              Hej, napisalam o tym kilka postow wczesniej.Nadal stosuje i nadal dziala.
              A dzidzia rosnie i ma termin na 30 lipca...
              Pozdrawiam
      • ewpiot Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 21.12.04, 12:04
        Czesc Sylkas. Ja tez mam termin 15 lipcasmile Mam 31 lat, to moja pierwsza ciaza.
        Bylam juz na usg, i widzialam swoja kruszynke. Na usg gentyczne ide za 3 tyg.
        Jestem z Bialegostoku.Ewa
    • gazelaczek Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 14.12.04, 22:01
      hej dziewczyny smile
      Dopisuje sie z terminem na 14 lipca. Czyli obecnie polowa 10-go tygodnia. Tez
      mam paskudne mdlosci, na szczescie bez wymiotow. Zajadam je krakersami.
      Juz jestem tez po przejsciach - w 6tc pojawil sie krwiak. Po trzech tygodniach
      lezenia prawie sie wchonął na szczęście smile

pozdawiem wszystkie lipcowe mamusie i zycze duzo radosci
    • lenifer Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 14.12.04, 22:16
      Muszę się dopisać bo też mam termin na lipiec tylko jeszcze nie wiem na którego
      dokładnie... smile
      Na początku myślałam że dopiero na 20-go, ale potem poszłam na USG i tam mi
      maszyna wyliczyła że na 13... "trochę pechowo"- myślę sobiewink Po paru
      przeczytanych stronkach typu "ciąża tydzień po tygodniu" wyliczyłam sobie że
      urodzę ok 1-go. Byłoby bardzo miło gdyby zdarzyło się drugiego bo moja mama się
      urodziła 02.07.1960 a ja 02.07.1981. Ale by było jakby się okazało że to w
      dodatku dziewczynka smile Chyba bym nas poszła wpisać do jakiejś księgi
      rekordów... smile hihi

Pozdrawiam
      Lena
    • baranek_wawa Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 21.12.04, 10:33
      Hej,
      witam wszystkie lipcowe mamy - tegoroczne, przyszłoroczne i każde inne.
      Mam termin wyznaczony na 4.07. (pierwszy test zrobiłam 27.10. a następny 28.10;-
      )), natomiast jeden z kalkuatorów na necie wyliczył mi,że urodzę 27.06.2005 (?)
      Mam przeczucie,że to będzie chłopak - Arturek albo Bartek, mam nadzieję,że
      będzie miał moje oczy a usta i kręcone ciemne włoski po tatusiu wink)
      Na pewno będzie ślicznywink
      Kocham go już bardzo a jak patrzę na malutkie ubranka, które odziedziczyliśmy
      po ciotecznym rodzeństwie to coś mnie łapie za gardło.
      Dziwne bo zawsze miałam się za twrdzielkę, mało wrażliwą na tego typu
      rzeczy....no,ale przyszła kryska na matyska.
      pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny razem z waszymi brzuszkami.
      Asia
      • losiun Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 22.12.04, 11:15
        Witam Wszystkie Przyszłe Lipcowe Mamy.
        Właśnie buszuje sobie po internecie, szukając wszystkiego co możliwe na temat
        ciąży, ginekologów i takich tam rzeczy.
        Termin też mam na lipiec - jakoś na 24.07.2005 (urodziny Mojego Lubego,hah)
        Czuję się w miarę dobrze, czasami mi niedobrze (tak jak teraz)
        USG jeszcze mi nie robiono i trochę się z tego powodu martwię,bo to chyba już
        czas. Chyba zmienię Panią ginekolog, bo ta jest za bardzo wyluzoana jak na
        pierwszą ciążę.
        Aha, mam 30 lat czyli to już najwyższy czas na Potomka smile)
        Pozdrawiam
        • ancherka5 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 23.12.04, 18:18
          Hejka, ja równieżmam termin na 24 lipca 2005 r. Ja miałam juz 3 razy robione
          USG, poniewaz w 5 t.c. dostałam lekkiego plamienia i wylądowałam w szpitalu.
          Obecnie odpoczywam sobie w domku /czego już mam naprawde DOŚĆ!!/. Mam
          nadzieje , że będzie już wszystko i nie pojawi sie już nic niepokojącego. Aha
          mam 24 latka i jestem to moja pierwsza ciążą. Życzę zdrowych i wesołych Świąt
    • coronella Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 23.12.04, 20:21
      hej smile ja dopisuje sie dopiero teraz. caly czas były rozbieznosci. Z termino OM
      porod w czerwcu, ale intuicja podpowiadala, ze bedzie pozniej. Z USG wyszlo ok
      5 lipca, i tak zostalo. Tak wiec zawitalam w gronie lipcowek.
      • sinegmax Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.01.05, 16:48
        • kruszyna10 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.01.05, 19:16
          Hej, ja również mam termin na lipiec 2005 r. Dokładnie 12.07.2005. Miałam juz 2
          razy robione
          USG, a poniewaz w 9 t.c. zaczęłam lekko plamić trafiłam na 2 tyg do szpitala.
          Po dwóch kolejnych tygodniach wróciłam do pracy i naszczęście wszystko jest
          oksmile. Mam 24 latka i jestem to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka