Dodaj do ulubionych

bóle w podbrzuszu

20.12.04, 09:27
mam prośbe co myślicie na temat bóli w podbrzuszu. są podobne do tych co sie
je ma przed miesiączką. Mam szyjke macicy 37 mm, 30.12 idę na USG( jestem w
17 tc.). Mój lekarz zaleciłą mi oszczędzanie się, abym jak najmniej chodziła
i odpoczywała. Faktem jest że jak dużo chodze np po schodach( a w domu mam
ich troche) to mam kłucia w brzuchu.Miałam iść na bal sylwestrowy, ale
zrezygnowaliśmy z mężem bo lekarz powiedział że mogę zatańczyć tylko
poloneza. Powiedział ze czeka mnie zwolnienia, a chciałam bym jeszce
pochodzić do pracy. Wspomniał też ze chciałby uniknąć szpitala. co o tym
sądzicie. Martwie się bardzo o moje kochane dzieciątka. czy przytycie 4 kg w
17 tc to dużo. przed ciążą ważyłam ok 53-54 kg.

z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i życzę radosnych świąt Bożego
Narodzenia
Obserwuj wątek
    • ladylu Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 09:33
      Mumi, kiedy ja miałam bóle w podbrzuszu mój gin polecił dwie no-spy zażyć. I to
      zazwyczaj pomaga. ja w tamtym tygodniu trochę za duzo popracowałam nad
      przedświątecznymi porządkami i bolało. Nospa pomogła. Ale nie obyło sie bez
      dodatkowych badań. Powodzenia!
      I Radosnych Świąt!
      Lu i Zuzka (19 tyg)
    • paula255 Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 09:36
      Witam jestem w 24 tc i też miewam bóle w podbrzuszu od samego początku ciąży,
      oprócz tego co jakiś czas krwawie. mój lekarz twierdzi, że to zmiany hormonalne
      i mam się tym nie przejmować, nakazał oszczędny tryb życia i dużo odpoczynku.
      przytyłam do chwili obecnej 4 kg, myślę że u każdej kobiety jest inaczej w
      pierwszej ciąży przytyłam aż 18 kg i było ok. pozdrawiam życze spokojnych świąt
      • ladylu Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 09:39
        Tutaj jest napisane trochę o bólach brzuszka (rosnącego brzuszkasmile)))) :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=18108826&a=18114905
        Pozdrawiam
    • steffan Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 12:38
      polecam ci zwolnienie lekarskie. staraj sie jak najwiecej lezec. zazyj tez no-
      spe - mozesz wziac 1-2 tabletki jednorazowo i mozna to zaywac w ciazy, choc na
      ulotce napisane jest co innego. wiem, ze to moze wydawac sie przesada, ale
      naprawde sie oszczedzaj. ja tez mialam rozne bole, z ktorymi chodzilam (ba!
      biegalam!) do pracy i skonczylo sie silnym krwawieniem. nie bede pracowac do
      konca ciazy, choc to bbyla trudna decyzja. naprawde uwazaj na siebie.
    • annjan Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 12:45
      Nigdy w zyciu takich bóli bym nie lekceważyła!!! skończą się porodem
      przedwczesnym lub jak u mnie obumarciem dziecka w 23 tc..... wtedy będzie za
      późno na słuchanie zaleceń lekarzy!!!

Kładź się, bierz leki i ciesz się że nie musisz jeszcze leżeć na patologii, bo
      jak nie będziesz na siebie uważać tak się skończy. Przytycie nie ma tu nic do
      tego ..... od skurczy albo Ci się odklei łożysko albo szyjka otworzy....

Pozdrawiam i zacznij poważnie słuchać lekarzy
      • ulapod Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 13:20
        Annjan napisała ci bardzo ostro ale prawdziwie.
        Jedne dziewczyny ignorują zalecenia lekarzy pomimo skurczów i bólów brzucha i rodza w 40 tyg. ale ja niestety widziałam dziewczyny w szpitalu, które pracowały pomimo bólów w podbrzuszu i rodziły w 26/27 tygodniu kilogramowe wcześniaki.
        Ja mam ciążę zagrozoną, mam skurcze i lekkie kłucia i lezę pomimo, że szyjka jest zamknięta.

• gumecka Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 12:49
      Ja jestem w 14tc, zaczelam drugi trymestr i tez mam takie bole, boli mnie
      przewaznie z prawej strony czasem promieniuje do srodka i z lewej tez. Ja
      myslalam ze to mnie boli prawy jajnik ale lekarz powiedzial ze jajnik napewno
      to nie jest tylko te cholerne wiazdala sie rozciagaja ale to dobrze bo znaczy
      ze dzidzia rosnie i potrzebuje wiecej miejsca, chociaz czasem naprawde boli
      nieziemsko. Ale powiem ci ze ciagle sie martwie o maluszka dobrze ze wizyte mam
      zaraz po swietach.
    • elka52 Re: bóle w podbrzuszu 20.12.04, 15:25
      Cześć. Dziewczyny mają racje. Nie mozna lekceważyć bólów podbrzusza, tym
      bardziej takich jak na miesiączke. Ja je miałam i okazało się, że zrobiło się
      rozwarcie szyjki macicy i musiałam mieć założony szew!!!!W każdym razie to nie
      wróży nic najlepszego. Koniecznie idź do lekarza. I głowa do góry.
      Pozdrawiam i życze wesołych świątsmile
      • piotrszumny Re: bóle w podbrzuszu 21.12.04, 08:51
        moja żona ma takie bóle w 31 m-cu i niestety lekarz zalecił odpoczynek przede
        wszystkim, leżenie i jeszcze raz leżenie, no i Cordafen po którym strasznie boli
        głowa
        • ulapod Re: bóle w podbrzuszu 21.12.04, 13:33
          Ja też jeszcze niedawno brałam Cordafen ale zmieniłam lekarza i nowa gin. powiedziała mi,ze odchodzi się od stosowania Cordafenu przy skurczach bo nie jest zbytnio skuteczny (no i cholernie obniza ciśnienie, stad ten bół głowy). Przepisała mi Fenoterol i skurczów jest jakby mniej.
          pozdrawiam

ula (22 tydz)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka