w_ania 02.01.05, 22:36 Oprócz skurczy czy np faktycznie jakiś plamienia czy np. częste wizyty na kibelku?? napiszcie Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radowinkaala Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 02.01.05, 22:53 Szczerze mówiąc gdyby mnie nie zbadała położna, to nie byłabym świadoma. Może uświadomiłabym sobie coś przy tych mocniejszych skurczach. W nocy przed porodem miałam skurcze w miarę czeste i lekko bolesne. Rano profilaktycznie poszłam na porodówkę do połoznej poprosic o ktg (byłm po terminie i od kilku dni byłam juz w szpitalu). Na zapisie wyszły regularne skurcze, a po badaniu okazało się, ze mam rozwarcie na 1 i szyjka jest zgładzona. Wcześniej po troszce odchodził mi czop śluzowy. Były tez krwawe plamienia. Ale ja akurat nie jestem książkowym wzorem objawów zblizającego sie porodu. Moze jakaś bardziej "objawowa" mama jeszcze się wypowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 02.01.05, 23:36 Mi to odeszły wody, więc nie miałam wątpliwości... Podczas przyjEcia do szpitala okazało się, że mam rozwarcie na trzy centymetry i regularne skurcze (których jeszcze nie czułam) Odpowiedz Link Zgłoś
betina1973 Ja moje skurcze przespałam :-) 03.01.05, 07:28 O 5.00 rano odeszły mi wody (to był tak naprawdę wodospad ), o 6.00 byłam w szpitalu z rozwarciem 7 cm, a o 7.00 na świat przyszedł mój Tygrysek. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 09:28 kiedy ja dostalam skurczy, nie mialam watpliwosci ze to TE skurcze. zadnych innych objawow nie mialam wczesniej. wody odeszly mi w trakcie porodu - nawret nie zauwazylam. po 3.5 godzinie od pierwszego skurczu moja corcia juz byla ze mna. pzdr verla i ewa (6tyg) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 09:48 Jejku jak ja zazdroszcze!!! o 6 skurcze, o 7 dziecko na brzuchu ((((( A ja?? o 18:00 zaczely sie skurcze. Tez wiedzialam, ze to te, regularne, coraz mocniejsze. Czulam je jak przy okresie, w dole brzucha. Coraz mocniej i mocniej, pozniej juz odroznialam wyrazny szczyt. Gdy bolalo juz serio, pojechalismy do szpitala. Tam okazalo sie, ze jest ... 1 cm (( Dzien wczesniej odchodzil mi czop- taka galareta. I bardzo zle sie czulam, zmeczona, rozbita. Dominika urodzila sie o 8 rano, po calonocnej niezlej jezdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia76 Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 10:42 ja mam straszne lęki że nie będę wiedziała że to już tym bardziej że przebieg porodu znam jedynie w teorii- mam mieć cc,do szkoły rodzenia nie chodziłam...a dwa razy był już fałszywy alarm- skurcze i rozwarcie na 1 cm.wiec jak czytam że skurcze mozna przespać to dostajęęsiej skórki ze strachu... kawusia i córcia 32 tc Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 11:07 kawusia76 napisała: > jak czytam że > skurcze mozna przespać to dostajęęsiej skórki ze strachu... > > To się chyba zdarza bardzo rzadko. Nie liczyłabym na takie szczęscie Mnie skurcze obudziły o szóstej rano Odpowiedz Link Zgłoś
radowinkaala do kawusia79 03.01.05, 11:16 A mnie skurcze nie pozwoliły w nocy spać. Cała noc skurczów - takich jak przy miesiączce - oczywiście z przerwami, po których było rozwarcie na 1, potem cały dzień porodu z intesywnymi, bolesnymi skurczami, które nie pozwoliłyby mi spać i rozwiązanie o 18.10. Poza tym jeżeli masz planowane cc, to pewnie wcześniej trafisz do szpitala. W każdym razie po Twoich perypetiach na pewno musisz być czujna. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 12:04 ja poczułam w nocy takie plum, i zaczęły odchodzić wody. Skurczy nie czułam. Odpowiedz Link Zgłoś