Dodaj do ulubionych

jak rozpoznałyście że zaczyna się pród??

02.01.05, 22:36
Oprócz skurczy czy np faktycznie jakiś plamienia czy np. częste wizyty na
kibelku?? napiszcie
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • radowinkaala Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 02.01.05, 22:53
      Szczerze mówiąc gdyby mnie nie zbadała położna, to nie byłabym świadoma. Może
      uświadomiłabym sobie coś przy tych mocniejszych skurczach. W nocy przed porodem
      miałam skurcze w miarę czeste i lekko bolesne. Rano profilaktycznie poszłam na
      porodówkę do połoznej poprosic o ktg (byłm po terminie i od kilku dni byłam juz
      w szpitalu). Na zapisie wyszły regularne skurcze, a po badaniu okazało się, ze
      mam rozwarcie na 1 i szyjka jest zgładzona. Wcześniej po troszce odchodził mi
      czop śluzowy. Były tez krwawe plamienia. Ale ja akurat nie jestem książkowym
      wzorem objawów zblizającego sie porodu. Moze jakaś bardziej "objawowa" mama
      jeszcze się wypowie.
      Pozdrawiam smile
      • mamaskarba Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 02.01.05, 23:36
        Mi to odeszły wody, więc nie miałam wątpliwości... Podczas przyjEcia do
        szpitala okazało się, że mam rozwarcie na trzy centymetry i regularne skurcze
        (których jeszcze nie czułam)
    • betina1973 Ja moje skurcze przespałam :-) 03.01.05, 07:28
      O 5.00 rano odeszły mi wody (to był tak naprawdę wodospad smile), o 6.00 byłam w
      szpitalu z rozwarciem 7 cm, a o 7.00 na świat przyszedł mój Tygrysek.

Pozdrawiam,
      Beata
    • verla Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 09:28
      kiedy ja dostalam skurczy, nie mialam watpliwosci ze to TE skurcze. zadnych
      innych objawow nie mialam wczesniej. wody odeszly mi w trakcie porodu - nawret
      nie zauwazylam. po 3.5 godzinie od pierwszego skurczu moja corcia juz byla ze
      mna.

pzdr
      verla i ewa (6tyg)
    • coronella Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 09:48
      Jejku sad jak ja zazdroszcze!!! o 6 skurcze, o 7 dziecko na brzuchu sad((((( A
      ja?? o 18:00 zaczely sie skurcze. Tez wiedzialam, ze to te, regularne, coraz
      mocniejsze. Czulam je jak przy okresie, w dole brzucha. Coraz mocniej i
      mocniej, pozniej juz odroznialam wyrazny szczyt. Gdy bolalo juz serio,
      pojechalismy do szpitala. Tam okazalo sie, ze jest ... 1 cm sad(( Dzien
      wczesniej odchodzil mi czop- taka galareta. I bardzo zle sie czulam, zmeczona,
      rozbita.
      Dominika urodzila sie o 8 rano, po calonocnej niezlej jezdzie smile
      • kawusia76 Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 10:42
        ja mam straszne lęki że nie będę wiedziała że to już tym bardziej że przebieg
        porodu znam jedynie w teorii- mam mieć cc,do szkoły rodzenia nie chodziłam...a
        dwa razy był już fałszywy alarm- skurcze i rozwarcie na 1 cm.wiec jak czytam że
        skurcze mozna przespać to dostajęęsiej skórki ze strachu...

kawusia i córcia 32 tc
        • cysia.b Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 11:07
          kawusia76 napisała:

> jak czytam że
          > skurcze mozna przespać to dostajęęsiej skórki ze strachu...
          >
          >
          To się chyba zdarza bardzo rzadko. Nie liczyłabym na takie szczęsciesmile Mnie skurcze obudziły o szóstej rano
        • radowinkaala do kawusia79 03.01.05, 11:16
          A mnie skurcze nie pozwoliły w nocy spać. Cała noc skurczów - takich jak przy
          miesiączce - oczywiście z przerwami, po których było rozwarcie na 1, potem cały
          dzień porodu z intesywnymi, bolesnymi skurczami, które nie pozwoliłyby mi spać
          i rozwiązanie o 18.10. Poza tym jeżeli masz planowane cc, to pewnie wcześniej
          trafisz do szpitala. W każdym razie po Twoich perypetiach na pewno musisz być
          czujna.
    • dominika8 Re: jak rozpoznałyście że zaczyna się pród?? 03.01.05, 12:04
      ja poczułam w nocy takie plum, i zaczęły odchodzić wody. Skurczy nie czułam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka