Dodaj do ulubionych

MAM BLIŹNIAKI!!!!:)

11.01.05, 18:02
Witajcie kochane!wczoraj mielismy USG (zaczelismy 17 tydzien) iii... okazalo
sie ze sa Dwa dzidziusiesmile!!! jestesmy bardzo szczesliwi!!Spelnilo sie
marzenie meza. A jak u Was?? jest nas więcej?? Buziaki i pozdrowka Asia i Dwa
DIDUSIE!!
Obserwuj wątek
    • mamix2 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 18:13
      Moje gratulacje!!! Ja tez czekam na blizniaki.Juz niedlugo - w marcu smile))
      Pozdrawiam goraco.pa
    • amelia_s Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 18:19
      zazdroszczę Cismile))))))))ja mam jedno, a konkretnie będziew kwietniusmile a
      uważam, że bliźniaki są super!!Gratulujęsmile))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • ikw1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 18:20
      gratuluje!!!!!
      ja też chcę ale "powazne" usg dopiero za 2 tyg
      iza
    • may2004 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 19:18
      łał!!! gratulacje!
      a jak to si stało ,że dopiero w 17 tygodniu dowiedziliście się o bliźniakach?
      nie miałaś wcześniej USG?
      • martaglowacka Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 19:42
        właśnie ja też jestem ciekawa smile
        wcześniej nie było USG czy dopiero teraz się okazało, że dwójeczka będzie??
        No i wielkie GRATULACJE!!!
      • asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 22:54
        Witaj. Mialam wczesniej USG chyba w 9 tygodniu i wtedy jeszcze nie bylo widac,
        chociaz przez chwile lekarz sie zawachal..czy nie ma dwoch??widocznie schowal
        sie jeden skubanciuch..smilepozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego Asia i Didusie
    • wij-drewniak Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 21:39
      Napisz, czy ta podwójna ciąża jest kompletnym zaskoczeniem czy też jesteście w
      jakiejś grupie ryzyka"? Rodzinne uwarunkowania, leczenie niepłodności? Pytam,
      bo sama chciałabym mieć bliźnięta, ale prawdopodbieństwo że się uda w moim
      przypadku nie jest podwyższone
      • asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 22:59
        wij-drewniak napisała:

> Napisz, czy ta podwójna ciąża jest kompletnym zaskoczeniem czy też jesteście
        w
        > jakiejś grupie ryzyka"? Rodzinne uwarunkowania, leczenie niepłodności? Pytam,
        > bo sama chciałabym mieć bliźnięta, ale prawdopodbieństwo że się uda w moim
        > przypadku nie jest podwyższone

witaj.. to rzeczywiscie bylo wielkie zaskoczenie..chociaz moj brzuch jak na
        koniec czwartego miesiaca wygladal imponujaco...siegnelam w glab swoich korzeni
        i okazalo sie ze moj dziadzio byl z blizniat i chyba jeszce jakas pra pra
        babcia z drugiej strony. No ale przede mna rodzily dwie moje siostry i kuzynka
        spokrewniona- i jak widac szczescie przeszlo na mniesmile czuje sie swietnie od
        samego poczatku byle tak dalej!smile A Tobie zycze powodzenia!! moze sie uda!smile
        trzymamy kciuki Ais i Didusie
    • mbuk Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 12:54
      GRATULACJE smile)))
      ja czekam na marcowego jednego dzidziusia, ale zawsze jestem pod ogromnym
      wrażeniem jak ktos oczekuje blizniaków smile
      WOW smile)) trzymaj sie cieplo i uwazaj szczególnie teraz na siebie.
      pozdrawiam
    • agnieszka-wawa Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 14:44
      Witam i gratuluje

Skad jestes?
      Ja jestem w 16 tc też z bliźniakami
      Termin na koniec czerwca.
      Ale dowiedzialam się chyba w 9-10 tygodniu
      Moje bliźnaiki są jednojajowe, jednoksmówkowe, dwuowodniowe
      Pozdrawiam
      • aajn2 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 15:20
        Gratulacje!!! Ja oczekuje jednego dzidziusia, ale marzylismy z mezem o
        blizniakachsmile)
        Trzymaj sie cieplutko. Aga i 27 tyg Malenstwo w brzusiu
        • adiw1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 18:40
          Moje gratulacje!!!Ja rowniez oczekuje blizniaki Chlopca i Dziewczynke.Obecnie
          jestem w 36tc i mam termin porodu(cesarka)na 38tc.
          Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam
          Adi smile
        • justa211 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 22.01.05, 22:33
          Czesc !! Ja tez mam bliźnięta i jednego ci życzę dużo cierpliwości .Niepoddawaj
          sie z karmieniem piersią karm jak najdłużej to jest coś wspaniałego ja swoich
          chłopców karmiłam rok i trzy miesiące, ale były bardzo trudne dni i noce
          karmienie na żądanie co 15-20minut dwuch naraz ,jest to coś pieknego jak
          będziesz chciała to dasz radę uwiesz w siebie .Gratuluję i trzymam kcuki za
          rozwiązanie pa.
      • asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 23:04
        Witaj!
        My jestesmy z Krakowasmile moje blizniki sa dwujajowe:0)- bo jest miedzy nimi
        przegroda- to chyba tak??prawda?ale wiecej szczegolow nie znam. moj termin to
        17 czerwiec.Teraz musimy szczegolnie na siebie uwazac aby donosic conajmniej do
        36tyg. zapraszam na GG moze bedziemy mialy wiecej wspolnych tematow??smilejak sie
        czujesz itp. co wyprawka itd.GG 3627546. pozdrawiam Asia
    • sadha Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 24.01.05, 10:40

Ja jestem w 30. tygodniu. Moje bliźniaki są jednojajowe, jednoowodniowe i
      jednokosmówkowe. Lekarze nazywali to "najbardziej zagrożoną ciążą bliźniaczą">
      A ja przez cały czas czuję się lepiej niż przed ciążą, dzieci są zdrowiuśkie,
      brzuszek mam ponoć mniejszy niż z jednym dzieciaczkiem i nigdzie więcej poza
      nim.
      Nie należałam do żadnych "grup ryzyka" czy jak wolałabym to
      nazwać "szczęściar". Taki po prostu traf. Choć intuicja podpowiadała mi, że tak
      może być. A bliźniaki było pięknie widać już 5 tygodni po zapłodnieniu czyli w
      7. tygodniu ciąży.
      Ja jak się dowiedziałam, to popłynęły mi łzy szczęścia, a mój mąż zaczął się ze
      szczęścia śmiać lekarzowi w twarz. Mimo, że oboje nie należymy do wylewnych
      ludzi.smile
      Może i będzie ciężko, ale jestem straaaaaaaaaaaasznie szczęśliwa.
      • rybcia30 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 24.01.05, 11:36
        Przyłączam się do gratulacji!
        Też jestem w ciąży z dwiema dziewczynkami, 29 t ciązy: dwujajowe laski, bo mają
        dwa łożyska i dwa osobne worki.

Też jestem zdziwiona tak późnym USG. U mnie też w 6 tyg. było od razu widac
        2 'kropki' smile)
        Ale ogólnie ciąże bliźniacze należą do grupy podwyższonego /wysokiego ryzyka i
        raczej badania robi sie często, trzeba non stop brać witaminy, żelazo
        kontrolować, żeby hemoglobina nie spadła. Robi sie też badania na cukier
        częściej i inne badania, które już indywidulanie zleci gin.
        Trzeba na siebie bardziej uważac, i są przypadki, kiedy USG trzeba robić
        częściej, a nie tak rzadko, jak przy poj. ciąży...

Ale ogólnie jest ok, jesli nie ma powikłąń, np. skracająca się szyjka, co się
        zdarza. dlatego trzeba na siebie chuchać i dbać: pewnie, że bez przesady, ale
        jednak.

Życze zdrówka i może popiszecie częściej na wątku bliźniaczym? Jakoś tam pusto
        ostatnio....

POzdrawiam. (2 babeczki, 29 tc)
        • asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 15.02.05, 12:04
          Witajcie moje drobie.

Ja juz własnie od dawna jestem na forum blizniaki i wiecej jak ze nie sledzilam
          waszych odp. na biezaco! Dziekuje wszystkim za gratulacje i cielple słowka
          zapraszam na tamte forum. Zycze Wam powodzenia Buziaki Asia i Didusiesmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka