asiekk1 11.01.05, 18:02 Witajcie kochane!wczoraj mielismy USG (zaczelismy 17 tydzien) iii... okazalo sie ze sa Dwa dzidziusie!!! jestesmy bardzo szczesliwi!!Spelnilo sie marzenie meza. A jak u Was?? jest nas więcej?? Buziaki i pozdrowka Asia i Dwa DIDUSIE!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamix2 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 18:13 Moje gratulacje!!! Ja tez czekam na blizniaki.Juz niedlugo - w marcu )) Pozdrawiam goraco.pa Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 18:19 zazdroszczę Ci))))))))ja mam jedno, a konkretnie będziew kwietniu a uważam, że bliźniaki są super!!Gratuluję)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 18:20 gratuluje!!!!! ja też chcę ale "powazne" usg dopiero za 2 tyg iza Odpowiedz Link Zgłoś
may2004 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 19:18 łał!!! gratulacje! a jak to si stało ,że dopiero w 17 tygodniu dowiedziliście się o bliźniakach? nie miałaś wcześniej USG? Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 19:42 właśnie ja też jestem ciekawa wcześniej nie było USG czy dopiero teraz się okazało, że dwójeczka będzie?? No i wielkie GRATULACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 22:54 Witaj. Mialam wczesniej USG chyba w 9 tygodniu i wtedy jeszcze nie bylo widac, chociaz przez chwile lekarz sie zawachal..czy nie ma dwoch??widocznie schowal sie jeden skubanciuch..pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego Asia i Didusie Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 11.01.05, 21:39 Napisz, czy ta podwójna ciąża jest kompletnym zaskoczeniem czy też jesteście w jakiejś grupie ryzyka"? Rodzinne uwarunkowania, leczenie niepłodności? Pytam, bo sama chciałabym mieć bliźnięta, ale prawdopodbieństwo że się uda w moim przypadku nie jest podwyższone Odpowiedz Link Zgłoś
asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 22:59 wij-drewniak napisała: > Napisz, czy ta podwójna ciąża jest kompletnym zaskoczeniem czy też jesteście w > jakiejś grupie ryzyka"? Rodzinne uwarunkowania, leczenie niepłodności? Pytam, > bo sama chciałabym mieć bliźnięta, ale prawdopodbieństwo że się uda w moim > przypadku nie jest podwyższone witaj.. to rzeczywiscie bylo wielkie zaskoczenie..chociaz moj brzuch jak na koniec czwartego miesiaca wygladal imponujaco...siegnelam w glab swoich korzeni i okazalo sie ze moj dziadzio byl z blizniat i chyba jeszce jakas pra pra babcia z drugiej strony. No ale przede mna rodzily dwie moje siostry i kuzynka spokrewniona- i jak widac szczescie przeszlo na mnie czuje sie swietnie od samego poczatku byle tak dalej! A Tobie zycze powodzenia!! moze sie uda! trzymamy kciuki Ais i Didusie Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 12:54 GRATULACJE ))) ja czekam na marcowego jednego dzidziusia, ale zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem jak ktos oczekuje blizniaków WOW )) trzymaj sie cieplo i uwazaj szczególnie teraz na siebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-wawa Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 14:44 Witam i gratuluje Skad jestes? Ja jestem w 16 tc też z bliźniakami Termin na koniec czerwca. Ale dowiedzialam się chyba w 9-10 tygodniu Moje bliźnaiki są jednojajowe, jednoksmówkowe, dwuowodniowe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 15:20 Gratulacje!!! Ja oczekuje jednego dzidziusia, ale marzylismy z mezem o blizniakach) Trzymaj sie cieplutko. Aga i 27 tyg Malenstwo w brzusiu Odpowiedz Link Zgłoś
adiw1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 18:40 Moje gratulacje!!!Ja rowniez oczekuje blizniaki Chlopca i Dziewczynke.Obecnie jestem w 36tc i mam termin porodu(cesarka)na 38tc. Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam Adi Odpowiedz Link Zgłoś
justa211 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 22.01.05, 22:33 Czesc !! Ja tez mam bliźnięta i jednego ci życzę dużo cierpliwości .Niepoddawaj sie z karmieniem piersią karm jak najdłużej to jest coś wspaniałego ja swoich chłopców karmiłam rok i trzy miesiące, ale były bardzo trudne dni i noce karmienie na żądanie co 15-20minut dwuch naraz ,jest to coś pieknego jak będziesz chciała to dasz radę uwiesz w siebie .Gratuluję i trzymam kcuki za rozwiązanie pa. Odpowiedz Link Zgłoś
asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 12.01.05, 23:04 Witaj! My jestesmy z Krakowa moje blizniki sa dwujajowe:0)- bo jest miedzy nimi przegroda- to chyba tak??prawda?ale wiecej szczegolow nie znam. moj termin to 17 czerwiec.Teraz musimy szczegolnie na siebie uwazac aby donosic conajmniej do 36tyg. zapraszam na GG moze bedziemy mialy wiecej wspolnych tematow??jak sie czujesz itp. co wyprawka itd.GG 3627546. pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
sadha Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 24.01.05, 10:40 Ja jestem w 30. tygodniu. Moje bliźniaki są jednojajowe, jednoowodniowe i jednokosmówkowe. Lekarze nazywali to "najbardziej zagrożoną ciążą bliźniaczą"> A ja przez cały czas czuję się lepiej niż przed ciążą, dzieci są zdrowiuśkie, brzuszek mam ponoć mniejszy niż z jednym dzieciaczkiem i nigdzie więcej poza nim. Nie należałam do żadnych "grup ryzyka" czy jak wolałabym to nazwać "szczęściar". Taki po prostu traf. Choć intuicja podpowiadała mi, że tak może być. A bliźniaki było pięknie widać już 5 tygodni po zapłodnieniu czyli w 7. tygodniu ciąży. Ja jak się dowiedziałam, to popłynęły mi łzy szczęścia, a mój mąż zaczął się ze szczęścia śmiać lekarzowi w twarz. Mimo, że oboje nie należymy do wylewnych ludzi. Może i będzie ciężko, ale jestem straaaaaaaaaaaasznie szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia30 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 24.01.05, 11:36 Przyłączam się do gratulacji! Też jestem w ciąży z dwiema dziewczynkami, 29 t ciązy: dwujajowe laski, bo mają dwa łożyska i dwa osobne worki. Też jestem zdziwiona tak późnym USG. U mnie też w 6 tyg. było od razu widac 2 'kropki' ) Ale ogólnie ciąże bliźniacze należą do grupy podwyższonego /wysokiego ryzyka i raczej badania robi sie często, trzeba non stop brać witaminy, żelazo kontrolować, żeby hemoglobina nie spadła. Robi sie też badania na cukier częściej i inne badania, które już indywidulanie zleci gin. Trzeba na siebie bardziej uważac, i są przypadki, kiedy USG trzeba robić częściej, a nie tak rzadko, jak przy poj. ciąży... Ale ogólnie jest ok, jesli nie ma powikłąń, np. skracająca się szyjka, co się zdarza. dlatego trzeba na siebie chuchać i dbać: pewnie, że bez przesady, ale jednak. Życze zdrówka i może popiszecie częściej na wątku bliźniaczym? Jakoś tam pusto ostatnio.... POzdrawiam. (2 babeczki, 29 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
asiekk1 Re: MAM BLIŹNIAKI!!!!:) 15.02.05, 12:04 Witajcie moje drobie. Ja juz własnie od dawna jestem na forum blizniaki i wiecej jak ze nie sledzilam waszych odp. na biezaco! Dziekuje wszystkim za gratulacje i cielple słowka zapraszam na tamte forum. Zycze Wam powodzenia Buziaki Asia i Didusie Odpowiedz Link Zgłoś