Dodaj do ulubionych

Ważene 38 tc !!!

02.02.05, 15:51
jestem w 38 tc ciązy i od dwóch dni zauważyłam ze moj synek mniej się rusza
czy to normalne, czy mam powód do obaw, ostatnio szalał a teraz tylko
przypomina o sobie, troche się niepokoje, wczorej byłam u lekarza i
słuchaliśmy serca wszystko było oki, ale to mnie nie uspokaja czy któraś z
was też tak ma bądź miała.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pulpcik Re: Ważene 38 tc !!! 02.02.05, 16:10
      tak, od pewnego momentu jest już za mało miejsca na szaleństwa. ważne żeby w
      ogóle dawał znać o sobie - jesli tak jest, to OK.
      • piekielna24 Re: Ważene 38 tc !!! 06.02.05, 22:07
        Nie masz sie chyba czym przejmowac. Ja jestem dopiero w 34 tygodniu, ale
        wyczytalam ze ilosc ruchow dzidziusia jest zalezna od wielu czynnikow. Napewno
        ma bardzo malo miejsca, albo malenstwo zmienilo pozycje stad ruchy nie sa tak
        silne jak dotychczas. Czesto tez przed samym porodem zmniejsza sie znacznie
        ilosc ruchow. Nie ma sie chyba czym przejmowac, choc wiem sama po sobie ze
        doprowadza to do szalenstwa taka nagla zmiana w ruchliwosci maluszka.
        Nasluchujesz, dotykasz brzuszka itp. Pozdrawiam
        • ania28.1 Re: Ważene 38 tc !!! 07.02.05, 08:42
          zawsze trzeba byc czujnym- wszedzie pisza ze jesli zauwazysz ze dziecko
          znacznie mniej sie rusza i to cie niepokoi trzeba to niezwlocznie zglosic
          lekarzowi. Ja tez jestem na tym etapie ciazy i rowniez dzidzia zaczela mniej
          sie ruszac; bylam na badaniu ktg i wszystko jest ok. Akurat w naszych
          przypadkach maja juz malo miejsca...
          • algadak Re: Ważene 38 tc !!! 07.02.05, 10:59
            u mnie tez tych ruchow jest coraz mniej a kopniakow juz prawie wogole ale to
            nomrmalne, dzidzia ma malo miejsca a jak juz sie obrocila to nie ma za bardzo
            jak Cie kopac. za kazdym tazem jak sie niepokoje ze cos jest nie tak jem cos
            zlodkiego lub pije duzo klade sie i za chwile zaczyna sie mala rewolucja- to
            uspokaja nerwy. pozdrawiam
            jeszcze tylko 6 dnismile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka