Dodaj do ulubionych

żadnych mdłości a ciąza jest

16.02.05, 08:54
nie ma mdłości czytam i czytam ż esą,ż epowinny być,że to normalne- nawet
gdzies słyszałam,ze im większe mdłości tym lepiej...
a ja nic
jestem w 7 tyg i nic czasami tak mnie zemdli jakbym była mocno głodna ale
przechodzi od razu jak cos zjem
troszke kłuje mnie w pachwinach, piersi tylko troche bolą i poza tym,ż
ejestem zmęczona non stop i śpię kiedy tylko ucho przyłoz edo poduszki to nic
poza tym...
i zaczyna mnie to martwić
chyba,że mam ciąze wymarzoną-bez mdłosci i wszystkich dolegliwosci ciązowych
jestem szczęsciara? czy cos nie tak?
Obserwuj wątek
    • larenata Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 08:59
      Jak ja Ci zazdroszczę!! Wszystko jest w porządku, nie wszystkie wymiotują. Ja
      wymiotowałam przez kilka tygodni po każdym posiłku, po powąchaniu mydła,
      papryki, a nawet pasty do zębów. Początek ciąży wspominam jako koszmar smile
      Dlatego dziewczyno ciesz się ciążą i pomyśl, że niestety należysz do
      mniejszości szczęściar smile Życzej udanej ciąży!!
      • kretoszczurek Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 18:01

Nie jesteś jedyna ja też nie mam mdłości i innych ,,charakterystycznych" objawów. To fakt jesteśmy szczęściarami
    • goscz2 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:03
      Nic sie nie martw tylko ciesz! ja tez nie mialam zadnych mdlosci, wymiotow,
      zgagi i malenstwo rozwija sie prawidlowo a mamusia szczesliwa i zadowolona smile W
      pierwszym trymestrze troche bolaly mnie piersi no i ciagle spalam. Ale teraz
      juz wszystko w porzadku i gdyby nie to, że lekko tyje to bym nie wierzyla ze
      jestem w ciazy. To sie nazywa stan blogoslawiony!
    • pimpek_sadelko Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:04
      nie kazdy ma mdloscismile
      ja mam i wcale sie z nich nie cieszesmile
    • ggosiek Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:08
      Identycznie było u mnie. Spać, spać spać, a do tego bylam taka szczęśliwa, że
      jestem w 7 tyg. i zero mdłości. I wtedy się zaczeło, myślałam że umrę, wymioty
      ciągłe wymioty, brak apetytu, nie wiedziałam co jeść aby mnie nie zemdliło. I
      tak aż do ok. 14 tyg. A więc lepiej nie przyzwyczaj się do takiego stanu, bo
      możesz zacząć odczuwać mdłości w 8 tyg. lub później. Jeśli jednak to nie
      wystąpi to zazdroszczę będziesz wówczas szczęściarą.
      Pozdr.
    • magdek2 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:11
      eee tam lepiej... to jakieś zabobony są, ja nie miałam w I trymestrze w ogóle
      mdłości i żadnych innych objawów ciąży poza bólem brzucha jak przed okresem i
      sennością, polazłam do lekarza nic nie podejrzewając, test wyszedł ujemny,
      miałam podpaskę w gatkach smile atu okazało się że na monitorze USG już coś
      widać...
      jesli cię to pocieszy wink to wymioty miałam na początku II trymestru
    • bvl Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:14
      dzieki dziwczyny bo już sie zaczynałam martwić smile
      bo to tak jest ,że jak sie barzdo bardzo chce fasolke nosić i nie ma sie
      żadnych ciążowych przypadłości to az sie wierzyć nie chce ze ta fasolka taka
      cichutka tam sobie siedzi smilei rosniesmile
      i nie rozrabia na raziesmile
    • ade1 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:14
      dziewczyno to sie ciesz ze nie masz nudnosci ja w pierwszej ciazy nie mialam
      nic doslownie nic, gdyby nie fakt ze odpewnego momentu rosl mi brzuch to bym
      nie wiedziala ze jestem w ciazy. teraz jestem w drugiej ciazy i niestety nie
      jest juz tak cudownie.
    • atk2001 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:14
      Ja mam ten sam "problem" smile Wszędzie piszą, jak zapobiegać, jak sobie pomagać,
      a ja o mdłościach tylko czytam. Z jednej strony cieszę się, ale mam też takie
      uczucie, że byłabym "normalniejsza", gdybym miała mdłości. I czasami mnie taki
      strach dopada, że może sobie to wszystko uroiłam smile))

Ania i 5-tyg. Maleństwo
      • bvl Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:20
        atk2001 napisała:

> Ja mam ten sam "problem" smile Wszędzie piszą, jak zapobiegać, jak sobie
        pomagać,
        > a ja o mdłościach tylko czytam. Z jednej strony cieszę się, ale mam też takie
        > uczucie, że byłabym "normalniejsza", gdybym miała mdłości. I czasami mnie
        taki
        > strach dopada, że może sobie to wszystko uroiłam smile))
        >
        > Ania i 5-tyg. Maleństwo

haha smile no to mam tak samo może wszystkie Anie tak mają smile
        Ania i 7 tyg nie rozrabiająca fasolka :o)))
    • martiks Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:29
      Kochane, ja też od początku ciąży nie miałam ani chwili mdłości, czy gorszego
      samopoczucia (poza nieodpartą potrzebą snu i jedzenia w pierwszym trymestrze)
      Też się martwiłam, że ciąża jest urojona, a tu nie należy się martwić, tylko
      cieszyć, że matka natura przynajmniej w tej kwestii nas oszczędziła.
      Sciskam mocno!
      • bvl Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:35
        a propo samopoczucia,to czasami mam tak,żebym chyba pozabijała wszystko co mi
        na droge wejdzie;o))) taki wsciek ,że az sama sie dziwie

jak jeszcze nei wiedziałąm,że jestem w ciąży poranki były okropne dla mojego
        małzonka bo jeszcze nie wyszedł z sypialni a juz mu sie dostawało nie pytajcie
        za co bo nie mam pojęcia ;o)
        po prostu wszystko mnie irytowało- z reszta mam to nadal....
    • driadea Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:33
      Nie no, to wymyśliła chyba jakaś zdesperowana ciężarówka, że im bardziej Cię
      mdli, tym lepiej. Bo niby dlaczego?!
      Mnie w ogóle nie mdliło, jedyny objaw ciąży to brak miesiączki. Dziecko
      urodziło się zdrowe, ja też byłam i jestem zdrowa. Nie przejmuj się i ciesz, że
      Ciebie te mdłości ominęły!
      Pozdrawiam i życzę powodzenia smile
      • miki9910 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 09:47
        JAK JA CI ZAZDROSZCZĘ JA JESTEM W 7tc i 5d I MDŁOŚCI MAM JUŻ DWA TYGODNIE
        JESTEŚ POPROSTU SZCZĘŚCIARĄ JAK JA POMYŚLĘ ŻE MNIE JESZCZE CZEKA OKOŁO 5-7 TYG.
        WYMIOTÓW TO WCALE MI NIE WESOŁO. GRATULUJĘ
    • agalubian Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 10:30
      Hej!
      Myślę że to normalne że akurat teraz nie masz mdłości. Nie wszystkie
      dziewczyny mają i nie wszystkie mają tak samo silne. Miałam dwie koleżanki w
      pracy, obie zaszły w ciążę w tym samym okresie. Jedna była nie do życia,
      wymęczona przez rozmaite dolegliwości, druga - wulkan energii, nic jej nie
      było, i obie urodziły zdrowe dzieci. Co do mnie, tak jak u ciebie najpierw
      czułam tylko wielkie zmęczenie i wilczy głód. Dopiero jakoś po 10 tygodniu
      trochę mdłości. W końcu u ciebie to dopiero 7 tydzień, a różne objawy różnie
      pojawiają się i przechodzą. Tak że po prostu ciesz się, że nie jesteś
      wymęczona przez różne różności - i powodzenia!
      • anielka25 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 10:36
        No wiec możemy sobie podać rękę - ja nie miała mdłości przez całą ciąże - teraz
        to 38 tydzień. Czułam się rewelacyjnie, żadnych oznak ciąży od samego początku
        i gdyby nie to że co jakiś czas lekarz na wizycie pokazywał mi na USG mojego
        skarba to nawet bym chyba zapomniała ze jestem w ciąży. Do teraz robie
        wszystko, jestem aktywna i choć mi już dokucza parę rzeczy ale i tak uważam że
        mam wiele szczęścia. Życzę wszystkim takiego samopoczucia od początku do końca.
        Pozdrawiam!
        • luna333 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 10:46
          smile dokładnie -też nie czuje że jestem w ciąży - moja ginka popszla razem ze mną
          na usg - i powiedziała temu radiologowi że wychodzi na to że ona mi ciążę
          wmawia a ja jej uparcie nie wierzę smile i do tej pory cieszę się na każde usg bo
          tylko po tym widzę że na prawdę jestem w ciąży smile no i po piersiach wieelkich smile
    • wake Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 10:46
      Witaj i przestań się zamartwiać. Ja jestem w 13 tyg. ciąży i dotąd ani razu nie
      miałam żadnych mdłości, żadne zapachy mi nie przeszkadzają, a nade wszystko
      kocham kotlety, mięsko, i ćwikłę....i to w zastraszających ilościach.
      Pochłaniam ogromne ilości jedzonka, śpię i sikam. Jak na razie to moje główne
      ciążowe dolegliwości i mam nadzieję że tak pozostanie aż do urodzenia
      dzidziusia.
      Poprostu szczęściary jesteśmy!!!
      • luxfera1 Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 11:46
        Jesteś jak najbardziej NORMALNA smileJa 16 i 13 lat temu nie miałam żadnych
        dolegliwości ciazowych poza ledwo-sie-toczeniem na końcu ,jedynie ochote na
        pewne dobre rzeczy.6 lat temu juz nie bylo tak wesoło, mdłości
        paskudne ,senności i inne cuda..jakos sie przeżyło... a w obecnej ciąży
        KATASTROFA mdłości zero jedzenia i picia prawie 10 kg w dół ,torecan/mało
        pomagał/aż prawie do końca 6 miesiąca!! potem bóle z prawej i z lewej ,potem
        zgaga...i dopiero tak od 2 tygodni jest nieźlesmileMyslałam że juz nie dam sobie
        rady a jednak nadal żyjęsmile.Fakt moja pani doktor też mnie pocieszała że ciaże z
        mdłościami są silniejsze...ale jak wynika z tego co napisałam wcześniej nawet
        mnie to nie dotyczy..moi starsi chlopcy to zdrowe, silne i całkiem niegłupie
        dzieciaki.Pozdrawiam
    • black_currant Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 11:48
      Absolutnie się nie martw smile

Urodziłam dwoje zdrowych maluchów bez jakichkolwiek mdłości.

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 11:51
        ja też nie miałam jako takich mdłości gdzieś do 10tygodnia ... ale potem jak
        mnie wzięło to przez 3 tygodnie się męczyłam, zaznaczam że to były mdłości a
        nie wymioty i to WIECZORNE !!!! rano nic mi nie było i nie jest wink

Asia i dzidziusiek 19t
        • vikas Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 11:58
          Witajcie!często czytam Wasze wypowiedzi i raczej nie zabieram głosu
          bo nie mam takiej potrzeby.Jestem w 23 tc i jak narazie bez żadnych typowych
          objawów ciąży poza brzuszkiem to jest dopiero stan błogosławiony ,a noszę
          dwoje!!!
    • justakr Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 12:05
      Dziewczyny ratunku bo się popłaczę! U mnie 13 tydzień się kończy niedługo a
      dalej mdłości i nadwrażliwość na zapachy straszna! I tak od 6 tyg codziennie!
      Teraz każdy dzień jest już udręką bo ponoć to ma mijać a nie mija! Więc jeśli
      nie macie mdłości to jesteście największymi szczęściarami na świecie! Ja do 6
      tyg też nie miałam i wcale przez to nie czułam się mniej w ciąży! Za to przy
      nudnościach to człowiek czuje się jak wywrócony do góry nogami i o ciąży to
      czasem nawet już siły myśleć nie ma....Więc cieszcie się i to jeszcze jak!!!
    • mama5plus Re: żadnych mdłości a ciąza jest 16.02.05, 18:37
      Nie kazdy ma mdlosci. To ponoc zalezy tez od poziomu hormonow
      ciazowych.
      Nie musisz ich miec choc mi w tej ciazy zaczely sie dosc pozno - ok 8-9go
      tygodnia z kulminacja w okolicy 10-11go i wlasnie tez zjedzenie czegos je
      lagodzilo. Inne dolegliwosci raczej pojawiaja sie w poszczegolnych etapach, a;e
      tez nie musza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka