Dodaj do ulubionych

TUTEK Lucky - prosze o opinie

18.02.05, 13:38
Witam! Chciałabym prosić mamy, które posiadają wózek Tutek model Lucky o
opinie na jego temat. Czy warto go kupić? Jesteście z niego zadowolone?

www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=8&prodnazwa=LUCKY&zdjecie=1&opis=1

pozdrawiam,
glory77&wiercipiętek
Obserwuj wątek
    • mama_wojtusia2 Re: TUTEK Lucky - prosze o opinie 18.02.05, 13:47
      Oglądałam ten wózek w ich sklepie w markach. Na oko jest śliczny. Nie
      sprawdzałam jakie ma resory. Ja zdecydowałam się na model na paskach, bo
      mam park pod nosem i same dziurawe chodniki. Na Twoim miejscu zadzwoniłabym
      do sklepu i poprosiła, żeby zmierzyli dlugość wózka jak jest rozłożony do
      spania. Chodzi o to czy dzidzia jak będzie miała np 86 cm czy się zmieści
      do spania, bo na końcu podnóżka jest podpórka na nóżki i pewnie nie jest
      dziecku najwygodniej jak będzie się ona wżynała w kostki po rozprotowaniu nóg.
      Jak z tego względu preferuję wózki, które mają podpórki na nózki zamontowane
      na stelażu. Będę w tym sklepie za tydzień lub dwa kupowała wózek, więc
      go obejrzę dokładniej smile
      Pozdrawiam
      • glory77 Re: TUTEK Lucky - prosze o opinie 18.02.05, 14:51
        Dzięki za szybka odpowiedź. To moja pierwsza dzidzia, w związku z tym nie do
        końca wiem na co zwracać uwagę.Tak było min. z rodzajem podnóżka - do tej pory
        zwracałam uwagę tylko na to, czy jest regulowany. Na stronie internetowej
        podają, że głębokość siedziska wynosi 26 cm. a z podnóżkiem 52 cm. Nie wiem czy
        to wystarczy.Jak myślisz? Mam w planach korzystać ze spacerówki do końca, czyli
        chyba do ok. 2 latek. Z tego powodu rezygnuję z wózka na paskach, bo boję się,
        że spacerówka z dużym juz dzieckiem nie będzie zbyt stabilna. Chyba że się
        mylę...

pozdrawiam

mam bogate wnętrze
        • mama_wojtusia2 Re: TUTEK Lucky - prosze o opinie 18.02.05, 17:39
          Ja jeździłam 3 lata jednym wózkiem. Właśnie taką rozkładaną spacerówką,
          z torbą dla maluszka, przekładaną rączką, dużych kołach i z podparciem dla
          stópek sprzymocowanym do stelaża (zobacz w sebek lukas lub sebek lukas2).
          Jak mały miał 2,5 to też mu się przysypiało czasem w wózku. Był za długi, żeby
          się cały zmieścił i mu troszkę nogi wisiały. Ale przynajmniej go nic nie
          uwierało. A że tym razem kupuję taki sam tylko, że na paskach to taka moja
          fanaberia smile Zobaczymy jak się tym jeździ.
          Te wymiary co podałaś (52 cm) jest to długoś siedziska od oparcia do końca
          podnóżka. Brakuje wysokości oparcia. Zadzwoń do Marek to Ci
          zmierzą. Dzwoniłam tam parę razy po info i zawsze byli mili i starali się
          pomóc jak mogli.
          Acha, ten wózek co chcę kupić to będzie stabilny, bo on się nie buja aż tak
          bardzo na boki jak normalne gondole na paskach. Chyba że się mylę smile
          Obejrzyj sobie parę modeli zanim się zdecydujesz i pamiętaj żeby zwracać uwagę
          na resory.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka