Dodaj do ulubionych

rozwarcie na 2,5 cm

04.03.05, 10:25
Obserwuj wątek
    • anusiaa3 Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:29
      przepraszam - już pisze dalej; byłam u mojego gin.jestem w 38 tc. mam rozwarcie
      na 2,5 cm skróconą szyjke i od miesiaca bóle jak przy okresie,bardzo nisko
      główke dzidzi-tak mówi mój gin. ; jak myślicie długo jeszcze pochodze z moim
      ogromniastym brzuszkiem?
      • ggosiek Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:36
        Mojej siostrze w środę powiedział że dziecko układa sie do porodu a w niedzielę
        urodziła (2 tyg przed terminem)
      • ellap Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:37
        Od 1 dnia do trzech tygodnismile A czy masz rozwarcie na 2 cm czy 2.5 cm długosci
        szyjke?
        • anusiaa3 Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:39
          2,prawie 3 cm rozwarcie szyjki
          • ellap Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:44
            Je doszłam do 5cm tydzień przed porodem. Przenosiłam o 5 dni - pewnie przez za
            późno odstawione leki rozkurczowe. Ale jaki łatwy potem poród. Szast prast, 2-3
            godziny i dziecko już NA brzuszku.
            Wszystkie znaki wskazują ze to już szybko, ale niestety nie ma 100% gwarancji.

• dorotamoron Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 11:26
              Ja byłam u gina w czwartek - miałam ok 2-2,5 cm rozwarcia i pochodziłam do
              soboty wieczora. Wtedy zaczęły się skurcze (pewnie im trochę pomogłam bo
              posprzątałam w sobotę cały dom i byłam na długim spacerze), w nocy pojechałam
              do szpitala, a w niedzielę rano urodziłam synka. Ale lekarz twierdził, że i 2
              tygodnie można chodzić z takim rozwarciem. Powodzenia!
              • promyczek25 Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 15:36
                ja prawie 6 tygodni przed porodem mialam rozwarcie na 2cm, a pozniej zaly czas
                sie powiekszalo, a 11 dni przed terminem doszlam do 4cm dodam ze bez boli i
                skurczy i urodzilam synka 11 dni wczesniej, ale porod mialam wywolany poprzez
                przebicie pecherza plodowego ( ze wzgledu na skaczace cisnienie moje)

tak wiec nie ma chyba reguly, mozna nawet urodzic po terminie

glowa do gory
                bedzie dobrze, juz napewno niedlugo bedziesz ze swoja dzidzia

promyczek25 i synek 14 dni na swiecie ))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka