anusiaa3 Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:29 przepraszam - już pisze dalej; byłam u mojego gin.jestem w 38 tc. mam rozwarcie na 2,5 cm skróconą szyjke i od miesiaca bóle jak przy okresie,bardzo nisko główke dzidzi-tak mówi mój gin. ; jak myślicie długo jeszcze pochodze z moim ogromniastym brzuszkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ggosiek Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:36 Mojej siostrze w środę powiedział że dziecko układa sie do porodu a w niedzielę urodziła (2 tyg przed terminem) Odpowiedz Link Zgłoś
ellap Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:37 Od 1 dnia do trzech tygodni A czy masz rozwarcie na 2 cm czy 2.5 cm długosci szyjke? Odpowiedz Link Zgłoś
ellap Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 10:44 Je doszłam do 5cm tydzień przed porodem. Przenosiłam o 5 dni - pewnie przez za późno odstawione leki rozkurczowe. Ale jaki łatwy potem poród. Szast prast, 2-3 godziny i dziecko już NA brzuszku. Wszystkie znaki wskazują ze to już szybko, ale niestety nie ma 100% gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 11:26 Ja byłam u gina w czwartek - miałam ok 2-2,5 cm rozwarcia i pochodziłam do soboty wieczora. Wtedy zaczęły się skurcze (pewnie im trochę pomogłam bo posprzątałam w sobotę cały dom i byłam na długim spacerze), w nocy pojechałam do szpitala, a w niedzielę rano urodziłam synka. Ale lekarz twierdził, że i 2 tygodnie można chodzić z takim rozwarciem. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek25 Re: rozwarcie na 2,5 cm 04.03.05, 15:36 ja prawie 6 tygodni przed porodem mialam rozwarcie na 2cm, a pozniej zaly czas sie powiekszalo, a 11 dni przed terminem doszlam do 4cm dodam ze bez boli i skurczy i urodzilam synka 11 dni wczesniej, ale porod mialam wywolany poprzez przebicie pecherza plodowego ( ze wzgledu na skaczace cisnienie moje) tak wiec nie ma chyba reguly, mozna nawet urodzic po terminie glowa do gory bedzie dobrze, juz napewno niedlugo bedziesz ze swoja dzidzia promyczek25 i synek 14 dni na swiecie )))) Odpowiedz Link Zgłoś