Dodaj do ulubionych

duphaston- kiedy przestałyuście plamić

19.04.05, 21:24
Obserwuj wątek
    • kawa.kawowa Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 08:33
      Przestałam plamić około 12 tc. Teraz jestem w 15 i nadal biorę. Mam nadzieję,
      że za jakiś tydzień, dwa już przestanę.
      pzdr.
      kawa
    • elmika Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 09:40
      Hej,
      U mnie równiez plamienia ustały około 12 tyg, ale Duphaston brałam do 22 tyg.
      Pozdrawiam
    • bazylea1 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 09:41
      w 1 ciąży plamiłam mimo brania duphastonu do 11 tc, brałam go do 17 tc. teraz
      miałam plamienie tylko w 5 tc, biorę duphaston i na szczescie plamienie sie nie
      powtorzyło (jestem w 10 tc)
    • kropka1907 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 11:37
      U mnie plamienie skończyło się w 20 t.c. a leki brałam jeszcze przez 2
      tygodnie. Potem było już wszystko w porządku.
    • beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:03
      Dzięki dziewczyny, ja jem Duphaston od soboty i wciąż mam lekkie plamienia.
      Jutro idę na USG. Jak często badałyście czy z dzidzią jest wszystko w porządku
      podczas gdy plamiłyście?
    • beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:07
      Dziewczyny napiszcie proszę jakie u Was lekarz podał przyczyny plamienia? Mój
      powiedział, że nie wiadomo, i że jest tak w 5 % ciąż. Przyczyna plamienia nie
      jest zbadana. Ja wciąż sie boję najgorszego i czekam. raz jeszcze wam dziękuję
      • beettinna Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:21
        Jestem kolejną co plami od samiutkiego początku ciąży,odwiedziłam nawet szpital
        z kroplówką i nadal to trwa!a termin miałabym na listopad,nie wiem ile jeszcze
        będę brać ten duphaton,mam więc do Was pytanie czy na te plamienia brałyście
        jeszcze nospę??ja mam brać,a ja to jest u Was?
        Czytam ten post i piszecie że plamienia ustąpiły,a mi się wydaje że to nigdy
        nie nastąpi,od samego początku to może ze 3 razy miałam czystą wkłądkę...
        Co Wam jeszcze lekarze mówią?że to ciąża zagrożona?-bo mi tak.mam
        leżeć,pozdrawiam Cię beri123(zrozumiałam że nadal plamisz,to tak jak ja)
        • kawa.kawowa Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:42
          1. Duphaston biorę 2x1 tabletkę.
          2. Nos-py nie brałam ani razu.
          3. Ciąża nie była ani nie jest zagrożonasmile
          4. Plamienia miałam dosyć obfite od pierwszego do mniej więcej 12 tc. - byłam z
          nimi u 3 specjallistów wszyscy twierdzili, że tak się zdarza. taka moja urodasmile
          coś na t (ale nie pamiętam cosmile mam blisko szyjki i może dlatego.
          5. NIe spędziłam ani jednego dnia na zwolnieniu, choć prosiłam lekarza - by
          chwilę odpocząć - pracuję i żyję bardzo intensywnie (jazda do pracy 1h na
          stojaka z rękami do góry zatłoczonym tramwajem, ok. 8-10 h. pracy i godzinka
          powrót...
          6. Duphaston brałam jeszcze przed zajściem, w ostatniej fazie cyklu (wcześniej
          closcibegyt) - miałam problemy z zajściem.
          7. oczywiście z maluchem w brzuchu wszystko w porządku (tfu, tfu odpukaćsmile
          pzdr.
          kawa
        • beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 21.04.05, 07:23
          Hej Beetina ja plamię od 6 dni, raz plamienia są większe, czasami na kilka
          godzin ustają. Nie jest tego dużo, ale wiadomo jak jest. Ciąża z plamieniami to
          zawsze ciąża zagrożona, nie jest to objawem normalnej ciąży że się plami lub
          krwawi. Ja staram się leżeć ale nie jest to takie latwe. W szpitalu nie chcieli
          mnie zatrzymywać. Dziś ide na USg... Skąd jesteś? Aha ja biorę też nospę.

• beettinna Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 21.04.05, 09:26
            beri123:
            jestem z Tarnowa,dziś dużo bardziej plamię (kolor-brąz) i tak starsznie mnie
            boli w okolicy prawego jajnika że się wścieknę zaraz!nie wiem co to i
            dlaczego,nawet po nospie nie przestało,martwię się okropnie,jutro mam mieć
            kolejne usg,pozdrawiam
      • bazylea1 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 21.04.05, 09:48
        1 ciąża-u mnie nie podano przyczyn plamienia a ciąża była określana jako
        zagrożona. byłam na zwolnieniu, nie musiałam leżeć plackiem tylko się
        oszczędzać. w 2 trymestrze wróciłam do pracy. teraz lekarz nie dal mi
        zwolnienia, pracuję i żyję b. intensywnie a plamienie ustało i tak.
        • beettinna Re: do bazylea 21.04.05, 15:01
          A czy to plamienie wyglądało jak początek okresu?tzn.kolor ciemny brąz? i czy
          towarzyszyły temu bóle,podobne do miesiączkowych i ok.ile wkładek musiałaś
          zużyć w ciągu dnia-tzn,jak było i ntensywne?
          dzięki z góry za odp.
          • bazylea1 Re: do bazylea 21.04.05, 15:40
            nie, to był taki beżowy śluz - w jednej i drugiej ciąży
    • guti251 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:39
      ja zaczełam krwawić w 13 tyg i brałam duphaston do 17 tyg, przyczyną był krwiak
      w okolicach szyjki macicy spowodowany zaburzeniami hormonalnymi, dzięki Bogu
      krwiak się wchłonął i teraz jestem w 38 tyg ciąży i oczekuję zbliżającego się
      porodu, przez te 4 tygodnie leżałam w szpitalu z tzw. poronieniem zagrażającym
      i miałam robione USG raz w tygodniu, dziewczyny to co mogę wam radzić to
      leżenie i jeszcze raz leżenie, z tego co mi lekarze mówili jeżeli nie krwawi
      się przez 2 tygodnie to znaczy że jest ok, u mnie tak było przestałam krwawić w
      15 tyg,a jak coś was niepokoi to od razu jedzcie do szpitala tam wam podadzą
      leki na zatrzymanie krwawienia.Pozdrawiam.
      • kasiadove Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:57
        Czytam i jestem lekko zdumiona. Zaraz jak się dowiedziałam o ciąży (3 tyg. od
        poczęcia) trafiłam do szpitala. Miałam lekkie plamienia i skurcze. Dostałam
        duphaston, jakieś kroplówki o no-spę i po 3 dniach plamienia przeszły. W
        szpitalu zatrzymano mnie jeszcze przez 4 dni bez plamień. Nie było mowy o
        wcześniejszym wyjściu. Wstawać mogłąm tylko do łazienki. Gdy plamiłam miałam
        usg prawie codziennie. Duphaston brałam do 14 tygodnia, no-spę doraźnie.
        Uważajcie to poważna sprawa!!!
    • beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 22.04.05, 07:29
      Hej Beetina
      Jak się czujesz? Mam nadzieję, że wsystko się usttkuje. Mi plamienia minęły
      wczoraj. Praktycznie ich nie miałam. A były takie brązowe a czasami baldo
      różowe. Byłam też wczorajk na USg, z bobaskiem wszystko w porządku. Lekarz
      zaproponował mi zmniejszyc dawkę duphastonu (bralam do tej pory 4 x dziennie),
      mam jesć 2 + jeżdzić co 5 dni na zastrzyki. Trzymam za Ciebie mcno kciuki!

pozdrawiam\
      Beri
      • beettinna Re: beri123 22.04.05, 11:23
        U mnie nic się nie polepszyło,plamię nadal,dziś idę na usg bo lekarz mówił że w
        takim przypadku trzeba cały czas sprawdzać co z malutkim się dzieje,zatem twoje
        kciuki na pewno się przydadzą!
        cieszę się że u ciebie już minęło-i żeby już nie wróciło...
        pozdrawiam serdecznie
        • beri123 Re: beri123 22.04.05, 19:45
          Hej Beetina

Napisz jak po usg, modliłam się aby wsztstko było w porządku.

pozdrawiam
        • beri123 Re: beri123 24.04.05, 20:32
          Hej Beetina

Martwie się, zaglądam na forum, a tu ciągle cisza. mam nadzieje, ze wszystko w
          porządku.

pozdrawiam i trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka