kawa.kawowa Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 08:33 Przestałam plamić około 12 tc. Teraz jestem w 15 i nadal biorę. Mam nadzieję, że za jakiś tydzień, dwa już przestanę. pzdr. kawa Odpowiedz Link Zgłoś
elmika Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 09:40 Hej, U mnie równiez plamienia ustały około 12 tyg, ale Duphaston brałam do 22 tyg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 09:41 w 1 ciąży plamiłam mimo brania duphastonu do 11 tc, brałam go do 17 tc. teraz miałam plamienie tylko w 5 tc, biorę duphaston i na szczescie plamienie sie nie powtorzyło (jestem w 10 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 11:37 U mnie plamienie skończyło się w 20 t.c. a leki brałam jeszcze przez 2 tygodnie. Potem było już wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:03 Dzięki dziewczyny, ja jem Duphaston od soboty i wciąż mam lekkie plamienia. Jutro idę na USG. Jak często badałyście czy z dzidzią jest wszystko w porządku podczas gdy plamiłyście? Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:07 Dziewczyny napiszcie proszę jakie u Was lekarz podał przyczyny plamienia? Mój powiedział, że nie wiadomo, i że jest tak w 5 % ciąż. Przyczyna plamienia nie jest zbadana. Ja wciąż sie boję najgorszego i czekam. raz jeszcze wam dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:21 Jestem kolejną co plami od samiutkiego początku ciąży,odwiedziłam nawet szpital z kroplówką i nadal to trwa!a termin miałabym na listopad,nie wiem ile jeszcze będę brać ten duphaton,mam więc do Was pytanie czy na te plamienia brałyście jeszcze nospę??ja mam brać,a ja to jest u Was? Czytam ten post i piszecie że plamienia ustąpiły,a mi się wydaje że to nigdy nie nastąpi,od samego początku to może ze 3 razy miałam czystą wkłądkę... Co Wam jeszcze lekarze mówią?że to ciąża zagrożona?-bo mi tak.mam leżeć,pozdrawiam Cię beri123(zrozumiałam że nadal plamisz,to tak jak ja) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa.kawowa Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:42 1. Duphaston biorę 2x1 tabletkę. 2. Nos-py nie brałam ani razu. 3. Ciąża nie była ani nie jest zagrożona 4. Plamienia miałam dosyć obfite od pierwszego do mniej więcej 12 tc. - byłam z nimi u 3 specjallistów wszyscy twierdzili, że tak się zdarza. taka moja uroda coś na t (ale nie pamiętam co mam blisko szyjki i może dlatego. 5. NIe spędziłam ani jednego dnia na zwolnieniu, choć prosiłam lekarza - by chwilę odpocząć - pracuję i żyję bardzo intensywnie (jazda do pracy 1h na stojaka z rękami do góry zatłoczonym tramwajem, ok. 8-10 h. pracy i godzinka powrót... 6. Duphaston brałam jeszcze przed zajściem, w ostatniej fazie cyklu (wcześniej closcibegyt) - miałam problemy z zajściem. 7. oczywiście z maluchem w brzuchu wszystko w porządku (tfu, tfu odpukać pzdr. kawa Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 21.04.05, 07:23 Hej Beetina ja plamię od 6 dni, raz plamienia są większe, czasami na kilka godzin ustają. Nie jest tego dużo, ale wiadomo jak jest. Ciąża z plamieniami to zawsze ciąża zagrożona, nie jest to objawem normalnej ciąży że się plami lub krwawi. Ja staram się leżeć ale nie jest to takie latwe. W szpitalu nie chcieli mnie zatrzymywać. Dziś ide na USg... Skąd jesteś? Aha ja biorę też nospę. Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 21.04.05, 09:26 beri123: jestem z Tarnowa,dziś dużo bardziej plamię (kolor-brąz) i tak starsznie mnie boli w okolicy prawego jajnika że się wścieknę zaraz!nie wiem co to i dlaczego,nawet po nospie nie przestało,martwię się okropnie,jutro mam mieć kolejne usg,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 21.04.05, 09:48 1 ciąża-u mnie nie podano przyczyn plamienia a ciąża była określana jako zagrożona. byłam na zwolnieniu, nie musiałam leżeć plackiem tylko się oszczędzać. w 2 trymestrze wróciłam do pracy. teraz lekarz nie dal mi zwolnienia, pracuję i żyję b. intensywnie a plamienie ustało i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: do bazylea 21.04.05, 15:01 A czy to plamienie wyglądało jak początek okresu?tzn.kolor ciemny brąz? i czy towarzyszyły temu bóle,podobne do miesiączkowych i ok.ile wkładek musiałaś zużyć w ciągu dnia-tzn,jak było i ntensywne? dzięki z góry za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: do bazylea 21.04.05, 15:40 nie, to był taki beżowy śluz - w jednej i drugiej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
guti251 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:39 ja zaczełam krwawić w 13 tyg i brałam duphaston do 17 tyg, przyczyną był krwiak w okolicach szyjki macicy spowodowany zaburzeniami hormonalnymi, dzięki Bogu krwiak się wchłonął i teraz jestem w 38 tyg ciąży i oczekuję zbliżającego się porodu, przez te 4 tygodnie leżałam w szpitalu z tzw. poronieniem zagrażającym i miałam robione USG raz w tygodniu, dziewczyny to co mogę wam radzić to leżenie i jeszcze raz leżenie, z tego co mi lekarze mówili jeżeli nie krwawi się przez 2 tygodnie to znaczy że jest ok, u mnie tak było przestałam krwawić w 15 tyg,a jak coś was niepokoi to od razu jedzcie do szpitala tam wam podadzą leki na zatrzymanie krwawienia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 20.04.05, 12:57 Czytam i jestem lekko zdumiona. Zaraz jak się dowiedziałam o ciąży (3 tyg. od poczęcia) trafiłam do szpitala. Miałam lekkie plamienia i skurcze. Dostałam duphaston, jakieś kroplówki o no-spę i po 3 dniach plamienia przeszły. W szpitalu zatrzymano mnie jeszcze przez 4 dni bez plamień. Nie było mowy o wcześniejszym wyjściu. Wstawać mogłąm tylko do łazienki. Gdy plamiłam miałam usg prawie codziennie. Duphaston brałam do 14 tygodnia, no-spę doraźnie. Uważajcie to poważna sprawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: duphaston- kiedy przestałyuście plamić 22.04.05, 07:29 Hej Beetina Jak się czujesz? Mam nadzieję, że wsystko się usttkuje. Mi plamienia minęły wczoraj. Praktycznie ich nie miałam. A były takie brązowe a czasami baldo różowe. Byłam też wczorajk na USg, z bobaskiem wszystko w porządku. Lekarz zaproponował mi zmniejszyc dawkę duphastonu (bralam do tej pory 4 x dziennie), mam jesć 2 + jeżdzić co 5 dni na zastrzyki. Trzymam za Ciebie mcno kciuki! pozdrawiam\ Beri Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: beri123 22.04.05, 11:23 U mnie nic się nie polepszyło,plamię nadal,dziś idę na usg bo lekarz mówił że w takim przypadku trzeba cały czas sprawdzać co z malutkim się dzieje,zatem twoje kciuki na pewno się przydadzą! cieszę się że u ciebie już minęło-i żeby już nie wróciło... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: beri123 22.04.05, 19:45 Hej Beetina Napisz jak po usg, modliłam się aby wsztstko było w porządku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: beri123 24.04.05, 20:32 Hej Beetina Martwie się, zaglądam na forum, a tu ciągle cisza. mam nadzieje, ze wszystko w porządku. pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś